USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Projeler Beğenildi--Video

Projeler Beğenildi--Video

Projeler Beğenildi--Video
28-02-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Avukat Hilmi Bilgin, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen törende projelerini açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un da katıldığı programda AK Parti´nin belediye ve il genel meclis üyesi adaylarının da tanıtımı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu yaptı. Sivas´ın AK Parti döneminde önemli yatırımlar aldığını ifade eden İl Başkanı Aksu, Başkan Adayı Bilgin´le birlikte hizmet bayrağını daha yukarıya taşımayı hedeflediklerini söyleyerek destek istedi.

?MİLLETİMİZ TERCİHİNİ HİZMET

SİYASETİNDEN YANA KULLANACAK?

İl Başkanı Aksu´nun ardından AK Parti Sivas Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz kürsüye çıktı. 31 Mart seçimlerinde yerel yöneticilerin belirleneceğini anımsatan Milletvekili Yılmaz, ?Yerel seçimler için adaylarımız belirlendi. Adaylarımızın çalışma arkadaşları belirlendi. Başkan adayımızın Sivas´a kazandıracağı projeler belirlendi. Bugün halkımızın takdirine ve değerlendirmesine sunuyoruz. Bu vesileyle bizlere vermiş olduğu destek için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum´a sonsuz teşekkür ediyorum. AK Parti olarak milletten aldığımız vekaletle 80 yılda yapılandan daha fazla hizmeti, eserleri milletimizin hizmetine sunduk. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde aziz milletimiz tercihini yine yeniden hizmet siyasetinden yana kullanacaktır. Türkiye´de istikrar ve güven ortamının devamından yana kullanacaktır? dedi.

?ALLAH BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN?

Türkiye´nin her zamankinden daha fazla hizmet siyasetine ihtiyacının olduğunun altını çizen Milletvekili Yılmaz, ?İlimizde, ilçelerimizde yapılacak olan her doğru tercih ülkemize yeni hizmetler kazandıracak, ülkemizin istikrar ve güven ortamının devamını sağlayacaktır. Yerel seçimlerde şehri emanet edeceğimiz kişileri seçeceğiz. Hemşerimiz Hilmi Bilgin tevazu, samimiyet ve gayret ile hizmet işi, gönül işi diyerek Sivas Belediye Başkanlığı´na, milletimizin hizmetine talip oldu. Yeni bir heyecanla, tecrübesi ve birikimiyle ilimizi daha da güzelleştirmeye talip. Sivas´ı Sivas´ta yaşayanlarla yönetmek istiyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet götürülemeyen hiçbir yerin kalmamasını istiyor, kimsesizlerin kimsesi olmak istiyor. İnsanların her alanda hayat kalitesini yükseltmek istiyor. İnanıyorum ki bu şehre karşı sorumluluk taşıyan herkes emaneti ehline, Hilmi Bilgin´e verecektir. Bu seçimde de oy verirken bir kuyumcu terazisi hassasiyeti ile şehrimize hangi adayla daha çok hizmet geleceğini değerlendirecek ve kararını verecektir. Şimdiden yapılacak olan tercihlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Hilmi başkanımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun? diye konuştu.

Milletvekili İsmet Yılmaz´ın ardından AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Avukat Hilmi Bilgin, ?sosyal ve engelsiz şehir projeleri?, ?yeşil Sivas projeleri?, ?çevre ve yaşam projeleri?, ?yenilenen şehir projeleri?, ?tarih, kültür ve turizm projeleri?, ?gençlik, spor ve eğitim projeleri?, ?ulaşım projeleri? ve ?sanayi altyapı projeleri? olmak üzere 8 ana başlıkta toplanan 58 projeyi kamuoyuna açıkladı.

?AZ KONUŞACAĞIZ, ÇOK DİNLEYECEĞİZ?

Projelerin Sivas´a hayırlar getirmesini temenni eden Bilgin, ?Sevdası Sivas olanın hayali de hayatı da Sivas olur anlayışıyla, ?Sivas daha güzel olacak´ sloganıyla, Sivas´a renk katacak projelerin hayırlı olmasını diliyorum. Bizler belediye başkanlığımız döneminde sadece belediye hizmetleri yapan değil çevremizde 7´den 70´e herkesin derdiyle dertlenen, herkesin mutluluğu için çalışan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız inşallah. Hemşerilerimizin mutluluğu ve refahı için eğitimde, sağlıkta, turizmde, kültür ve sanatta ortak akıl ve istişare ile ben değil biz anlayışıyla hep birlikte hareket edeceğiz. Ben yaptım oldu anlayışıyla değil hemşerilerimizin talep ve beklentilerini her zaman dikkate alacağız. Katılımcı ve hesap verilebilir belediyecilik anlayışıyla, insan odaklı, çevreye, insana saygılı, şehirde yaşayan herkesin, her kesimin kendisini mutlu ve güvende hissettiği bir hizmet anlayışı temel felsefemiz olacaktır. Az konuşacağız, çok dinleyeceğiz, çok çalışacağız inşallah. Yollar ve köprüler inşa edeceğiz. Ama yollar ve köprüler yapmadan önce gönüller yapacağız, gönüller fethedeceğiz. Gönül belediyeciliğini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Hemşerilerimizin rızasının olmadığı hiçbir yerde asla olmayacağız. Her işimizde adalet, ehliyet ve liyakatten asla taviz vermeyeceğiz? açıklamasında bulundu.

Başkan Adayı Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Adaylığımız açıklandığı andan itibaren Sivas´ımızın neye ihtiyacı var, hemşerilerimiz bizden neler bekliyor, görmek istedikleri projeler nelerdir, belediyemizden beklentisi nelerdir, bu hususları tespit etmek ve buna göre projeler hazırlamak üzere STK´larımızı, muhtarlarımızı, hanım kardeşlerimizi, gençlerimizi, esnafımızı ve üniversitemizi dinledik. Uzun uzun çalıştık. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan projeleri 8 ana başlık altında topladık. Projelerimiz ağırlıklı olarak inşaat odaklı olmayacak. Çevreci, sosyal ve yeşili önemseyen akıllı şehir konseptine uygun, çağın beklentilerine cevap veren insan odaklı projeleri hayata geçireceğiz. Kısıtlı kaynaklardan maksimum faydayı sağlayacak projeler oluşturduk. İnsanların yaşadıkları şehirden keyif almalarını, mutlu olmalarını, herkesin ve her kesimin aradığını bulduğu bir Sivas oluşturmak başta belediye başkanı ve ekibinin görevidir. Bizde inşallah bunu birlikte başaracağız.?

Başkan Adayı Bilgin´in konuşmasının ardından konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise 31 Mart seçimleri öncesi Sivaslı seçmenden destek istedi.

?Sandıklar milletimizin iradesini göstermek için kurulur? diyen Bakan Kurum, ?Birliğimizin daim olması için her seçim çok önemlidir. 31 Mart seçimleri de bir yerel seçimden çok daha fazla anlam içeriyor. Sorumluluğumuzda olan bütün işleri vatandaşımızla istişare ederek birlikte karar alacağız. Projemizin sonucunda hiçbir vatandaşımızın mağdur olmayacağı şekilde kararlar alacağız. Sami Başkanımız ve bundan sonraki süreçte de Hilmi Başkanımızla inşallah Sivas´ta tüm projeleri bu anlayışla yürüteceğiz? dedi.

ESKİ ORDUEVİ KÜTÜPHANEYE ÇEVRİLECEK

Sivas´a ilk ziyaretini 12 Ekim´de gerçekleştirdiğini dile getiren Bakan Kurum, ?Bu ziyarette bazı sözler vermiştim. Bugün geldiğimde görüyorum ki bu sözlerimizi tutuyoruz. Bu sözlerim kapsamında  bazı projelere başladık, bazıları da proje aşamasında, başlayacağız. Kentimize kurulacak 2. üniversitemiz var. Üniversitemize şehir merkezinde eski fuar ve kongre merkezinin olduğu 50 dönüm alanı rektörlük binası olarak tahsis ediyoruz. 2. üniversite ile birlikte esnafımız, kültürümüz daha canlı hale gelecek.  Valiliğimiz karşısında bir Orduevi binamız var, bugün yeni Orduevi binamızın da açılışını gerçekleştirdik. Eski Orduevini kütüphaneye çevirmek suretiyle 24 saat gençlerimizin kullanacağı kütüphaneyi de hizmete açacağız. Sadece kütüphane olmayacak, Hilmi Başkanım açıkladı; o alanda tarihi binaların gün yüzüne çıkarılması, ulaşım yollarının yeniden etüt edilmesi suretiyle şehir merkezinde çok önemli bir alanı Sivaslı kardeşlerimize kazandırmış olacağız.  Bizim 81 ile Millet Bahçesi sözümüz var. Sivas´ımıza da Millet Bahçeleri yapmak zorundayız. 2 tane Millet Bahçesini açıklamıştık, birisi eski stadyumun olduğu 53 bin metrekarelik alanımız. Bunun ihalesini bugün yaptık. Eski stadyumun yanında 2 bin 500 metrekare alanımız vardı. Bu alanımızı da nikah salonu ve kültür merkezi yapmak üzere tahsisini yaptık. Sami Başkanım projelerini çizdi, inşallah Hilmi Başkanım da burada kültür merkezi, nikah salonu ve altında otopark inşaatını yapmak üzere Sivaslılara çok önemli bir eseri kazandırmış olacak? açıklamasında bulundu.

?850 KONUT İNŞA EDECEĞİZ?

?Milli Mücadele şehri Sivas´a bir Millet Bahçesi yetmez? diyen Bakan Kurum, ?İkincisini Hilmi Başkanımız bizden talep ettiler. Biz de şehir merkezinde çok önemli bir konumda olan eski Numune Hastanesinin bulunduğu 74 bin metrekare alanı da ikinci bir Millet Bahçesi yapmak üzere Belediyemize veriyoruz. Bu iki Millet Bahçesi için de hem stadın olduğu alan hem de Numune Hastanesi´nin olduğu alandaki iki Millet Bahçesi için de belediyemizden Sivaslı kardeşlerimizden hiçbir bedel almadan tamamını Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın desteğiyle yapacağız ve sizin hizmetinize sunacağız. Esentepe bölgesinde 600 tane rezerv konut inşa edeceğiz. Bu konutlarımızla hem bölgemizdeki vatandaşlarımıza hem de kentsel dönüşümden istifade etmek isteyen vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Kentsel dönüşüme katılan hak sahipleri ister kendi evinin yerinden isterse de rezerv konutlarımızdan evini alabilecek. Alternatifli bir sunum yapacağız ve halkımızın vatandaşımızın rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerini yürüteceğiz. Hilmi başkanımızın tüm şehir genelinde hazırladığı  kentsel dönüşüm master planı çerçevesinde acil öncelikli işlerden başlamak suretiyle 2023 yılına kadar İnşallah Sivas´ta dönüştürülmemiş konut kalmayacak.  Sivas merkez Koyulhisar ve Yıldızeli´nde talep örgütlenmesi çerçevesinde hem şehit ailelerimize hem gazilerimize ve aynı şekilde alt gelir grubu vatandaşlarımıza toplam 850 konut inşa edeceğiz. Bu da hem alt gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik hem de şehit ve gazi ailelerimize yönelik çok önemli bir proje olacak. Bu projeye de 2019 yılı içerisinde başlıyoruz.  İstasyon ve Atatürk caddelerinde yapılacak olan sokak sağlıklaştırma projesi de Sivas için önemli bir proje. Bu proje için belediyemize ve valiliğimize hem sokak sağlıklaştırması yapmak hem de bölgedeki tescilli eserlerin aydınlatmasını yapmak üzere 4 milyon lira hibe desteği yaptık. Proje sonrasında caddelerimiz pırıl pırıl olacak ve tarihi eserlerimiz de gün yüzüne çıkacak. Sivas´ın hem gecesi hem de gündüzü güzel olacak. Ayrıca Zara İlçesi´nde de kent meydanı düzenlemesi ve sokak sağlıklaştırması çalışması yapılacak. Sivas´taki yaşam kalitesini daha da yükseltme kararımızı sürdürüyoruz. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerimizi koruma ve güzelleştirmeye yönelik çalışmalarımız aralıksız sürecek. İnşallah Nisan ayında Hilmi Başkanımız ihaleye çıkacak ve tarihi eserlerin çevresindeki binaların dış cepheleri güzelleştirilecek. Tarihi eserlerin çevresi de Sivas´a yakışacak şekilde değiştirilecek? açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum´un konuşmasının ardından belediye ve il genel meclis üyesi adayları tanıtıldı.

İŞTE O PROJELER

SOSYAL VE ENGELSİZ ŞEHİR PROJELERİ

1-      MİLLET KIRAHATHANELERİ

2-      HANIMLAR KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

3-      ENGELSİZ ŞEHİR HAYATI PROJESİ

4-      ENGELSİZ YAŞAM PARKI VE BAKIM MERKEZİ

5-      YAŞLILAR YAŞAM PARKI VE BAKIM MERKEZİ

6-      YAŞLILAR SOHBET EVİ

7-      SOSYAL DANIŞMA MERKEZİ

YEŞİL SİVAS PROJELERİ

1-      KIZILIRMAK PROJESİ

2-      MİLLET BAHÇELERİ

3-      MESİRE ALANLARI

4-      BÖLGE PARKLARI

5-      MAHALLE PARKLARI VE SPOR ALANLARI

ÇEVRE VE YAŞAM PROJELERİ

1-      GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

2-      KIZILIRMAK HAVZASI KORUMA PROJESİ

3-      KATI ATIK YAKMA TESİS PROJESİ

4-      SIFIR ATIK PROJESİ

5-      BEYDİLLİ BARAJ YAPIM PROJESİ

6-      OSB´YE SU DEPOSU PROJESİ

YENİLENEN ŞEHİR PROJELERİ

1-      YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJESİ

2-      AKILLI ŞEHİR PROJESİ

3-      ESKİ SANAYİ SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

4-      ESENTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

5-      TOPLU KONUT PROJESİ

6-      PAZAR YERİ PROJESİ

7-      ALTIN KALE PROJESİ

8-      MEYDAN PROJELERİ

9-      CEPHE DÜZENLEME PROJESİ

10-   CUMHURİYET SEYİR KULESİ

11-   YENİ TOPTANCILAR SEBZE HALİ PROJESİ

12-   HAYVANCILIK TESİSLERİ VE SATIŞ MERKEZİ PROJESİ

13-   MEVLANA SAĞLIK OCAĞI PROJESİ

14-   YENİ NİKAH SALONU PROJESİ

15-   YENİ İTFAİYE BİNA PROJESİ

16-   STK YERLEŞKESİ PROJESİ

TARİH, KÜLTÜR VE TURİZM PROJELERİ

1-      KALE PROJESİ

2-      GEÇMİŞTEN BUGÜNE KENT MÜZESİ

3-      SANAYİ MEKTEBİ MÜZE PROJESİ

4-      AŞIK VEYSEL OZANLAR TEMATİK PARKI VE GELENEKLER EVİ PROJESİ

5-      AŞIK VEYSEL MÜZİK ÖDÜLLERİ PROGRAMI

6-      SELÇUKLU SOKAĞI VE SİVAS ÇARŞISI

7-      GELENEKSEL EL SANATLARI ÜRETİM ATÖLYELERİ

8-      KONAK RESTORASYONLAR PROJESİ

9-      SANATKARLAR SOKAĞI PROJESİ

10-   TÜRBE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ

11-   HER HAFTA BİR YÖRE TURİZMİ PROJESİ

GENÇLİK, SPOR VE EĞİTİM PROJELERİ

1-      SEMT GENÇLİK EVLERİ PROJESİ

2-      SİVAS, BİLİM, SANAT VE KÜLTÜR PARKI PROJESİ

3-      AMATÖR SPOR KULÜPLERİ PARKI PROJESİ

4-      TRAFİK EĞİTİM PARK PROJESİ

ULAŞIM PROJELERİ

1-      YENİ BULVAR PROJELERİ

2-      ALT-ÜST GEÇİT PROJELERİ

3-      KAVŞAK DÜZENLEME PROJELERİ

4-      CADDE DÜZENLEME PROJELERİ

5-      KAPALI VE AÇIK OTOPARK PROJELERİ

SANAYİ ALT YAPI PROJELERİ

1-      ÖZBELSAN AŞ´NİN GELİŞTİRİLMESİ

2-      SEYFEBELİ SANAYİ SİTESİ

3-      KADIN GİRİŞİMCİLERİ SANAYİ SİTESİ

4-      DEMİRAĞ OSB İLE ŞEHİR MERKEZİ ARASINA RAYLI SİSTEM PROJESİ

/resimler/2019-2/27/2050275653411.jpg

/resimler/2019-2/27/2051343311014.jpg

/resimler/2019-2/27/2052157999330.jpg

/resimler/2019-2/27/2052504874958.jpg

/resimler/2019-2/27/2053078000285.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!