USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Projelerden Asla Vazgeçmeyeceğiz

Projelerden Asla Vazgeçmeyeceğiz

Projelerden Asla  Vazgeçmeyeceğiz
09-11-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ?İleri Alaşımlar Üretim Merkezi´, Sivas 1. OSB Müdürlüğü ile ?Sivas İnovasyon Merkezi´, Gemerek OSB Müdürlüğü ile ?Gemerek Organize Hayat Buluyor´ ve Cemel Belediyesi ile ?Cemelli Kadınlar Üretiyor, İstihdam Artıyor´ projelerinin tanıtımı ve toplu imza töreni düzenlendi.

Sivas Valiliği Ek Bina Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen imza törenine; Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Gemerek Kaymakamı İlhan Kayatürk, Şarkışla Kaymakamı Mehmet Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Cemel Belediye Başkanı Gazi Öztürk ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas I. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Emre Torun, Gemerek OSB Müdürü İlhan Kayatürk ve Cemel Belediye Başkanı Gazi Öztürk, hazırladıkları projeler hakkında sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.

´Hayallerimiz Projeye, Projelerimiz Gerçeğe Dönüşüyor´ sloganıyla 13 milyon 750 bin lira proje bedeliyle hayata geçirilen imza töreninde söz alan Sivas Valisi Salih Ayhan, İzmir´de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah´tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Üretmek için yeni fikirlerin olması gerektiğini kaydeden Vali Ayhan, "Dünyada rekabet edebilmek için teknolojimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor. Dünya ile rekabet edebilmek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için güzel projeler yapıyoruz. ORAN Kalkınma Ajansı´nın desteğiyle de hayallerimizin gerçeğe dönüşmesini sağlıyoruz. Burada kaybetsek de hayallerimizden ve projelerimizden asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Sivas´ta yüksek teknolojili ürün yatırımların yapılmasını, yeni fikirlerin hayata geçmesini önemsediklerini kaydeden Vali Ayhan, "Bunun için gereken tüm desteği sanayicimize sağlıyoruz. İşte bu maksatla bugün bu mekânda dört önemli projenin sözleşme imza törenini gerçekleştireceğiz. ORAN Kalkınma Ajansı´nın Güdümlü Proje Desteği, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve SOGEP gibi değişik destek enstrümanları vasıtasıyla desteklenecek dört projenin toplam tutarı 13 milyon 750 bin lira olup, bunun 11 milyon 171 bin liralık kısmı hibe olarak hak edilmiştir. Bu projelerden Sivas İnovasyon Merkezi Projesi, ajansın güdümlü projeleri arasında yer almakta; Sivas OSB Müdürlüğümüz bünyesinde yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oranının artırılması ve katma değeri yüksek ürünleri araştırma-geliştirme noktasında önem arz etmektedir. Ayrıca bu proje ile birlikte sanayici altyapısının güçlendirilecek,  istihdama katkı sağlanacak, sanayicimizin ihracata yönelmesinin önü açılacaktır; sanayicimiz ihtiyaç duyduğu tüm teknolojik hizmetleri bu merkezden alabilecektir.  İleri Alaşımlar Üretim Merkezi Projesi ise savunma, ortopedi, implant gibi yüksek teknolojik sektörlerde katma değerli üretimin ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin destekleneceği güzide bir projemizdir." şeklinde konuştu.

Proje vasıtasıyla üniversite-sanayi işbirliği anlamında da önemli bir adım atılmış olacağını kaydeden Vali Ayhan, "Ayrıca bu proje, şu anda dışardan alınan birçok ürün grubunun üretilerek yerlileştirilmesine katkı sağlanacaktır. Yine, Gemerek Organize Hayat Buluyor Projemiz, bölgeye can suyu olacak; kırsal alanda istihdama ciddi kazanımlar sağlayacak, sanayi alt yapısını güçlendirecek, ihracata, istihdama yön verecek ve inşallah kısa sürede adında sıkça söz ettirecek bir projedir. Proje sonucunda, il merkezimizin dışında yer alan bir OSB´nin gerekli alt yapı hizmeti tamamlanarak yatırımcılara hizmet vermeye başlayacaktır. Cemel Kadınları Üretiyor, İstihdam Artıyor Projesi ise bölgenin işgücüne yarar sağlayarak, toplumsal bütünlüğe katkı sunacak ve hanımlar başta olmak üzere işsizlik sorununun çözümünde yarar sağlayacak, yerel olmakla beraber etki alanı çok daha geniş bir projedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimi doğrultusunda hızlı bir şekilde ülkemizin üretim kapasitesine katkı sunan; sadece tarımda, hayvancılıkta değil sanayide ve katma değeri yüksek üretimde de adından sıkça söz ettiren bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Vali Ayhan, şunları söyledi: "Geldiğimiz noktada ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklene 4 projenin imza törenini gerçekleştiriyoruz. Bu projeler gerek sanayi gerekse inovasyon ve teknoloji noktasında ilimizin altyapısının çok daha güçleneceğine işaret etmesi bakımından son derece önemlidir. Projelerin ikisinin ilçemizde, ikisinin il merkezinde olması ise sadece il merkezinde değil, ilimizin topyekûn kalkınmasındaki hassasiyeti göstermektedir. Yine bu projeler,  ilimizde kurumlar arası işbirliğinin de en büyük göstergesidir. Birazdan imza altına alacağımız 4 projemizin tamamı 2020 çağrı döneminde destek almaya hak kazanan projelerdir. İlerleyen yıllarda da inşallah ilimize katma değer sağlayan daha pek çok proje hayata geçirilecektir. Sözlerime son verirken yerli üretime, istihdama yönelik çalışmalar yapan ve Kalkınma Ajanslarımızın koordinasyonunu sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve özellikle Sayın Bakanımız Mustafa Varank´a şükranlarımı sunuyorum. İmza altına alınan projelerde koordinasyonu sağlayan ORAN Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyorum. Yazdıkları projelerle hibe almaya hak kazanan kurumlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, Sivas´a ve vatandaşlara hayırlı olması temennileri eşliğinde imzalar atıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!