USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Projelere Çalışıyoruz

Projelere Çalışıyoruz

Projelere  Çalışıyoruz
22-10-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Mart´ta gerçekleştirilen mahalli seçimlerin ardından Sivas Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hilmi Bilgin aradan geçen yaklaşık 8 aylık sürede yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısında ?2020-2024 yılı stratejik plan? çalışmalarını tamamladıklarını dile getiren Başkan Bilgin, belediyecilikte asıl olanın planlama olduğuna dikkat çekti.

?BELEDİYECİLİKTE ASIL OLAN PLANDIR?

Seçimlerin 31 Mart´ta yapıldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Bilgin, ?Biz bu sene şunu yaptık: Belediye Meclisi toplantımızda stratejik planımızı oluşturduk. Bu ne demek? Hangi hizmeti, hangi yıl, hangi kaynakla yapacağız bunu hazırladık. Bu sene projelere çalışıyoruz. Ciddi manada Sivas´a değer katacak projeleri nasıl, hangi kaynakla, nereye yapacağımızın planlamasını yapıyoruz. Belediyecilikte asıl olan plandır. Neyi, ne şekilde, nasıl yapacağımızı planlarsak ondan sonra bu iş adeta bir orkestra yönetir gibi düzgün bir şekilde gidecek? dedi.

?AİLE ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ?

Sivas Belediyesi´nin kurumsallaşmış bir yapıda olduğunun altını çizen Başkan Bilgin, ?Çalışkan bir ekibimiz  var. Belediye başkan yardımcılarımız, kurum müdürlerimiz ve onlarla birlikte çalışan yaklaşık 2 bin personelimizle birlikte aile anlayışıyla çalışıyoruz. Belediye başkanında hangi vizyon, hangi misyon varsa en alt birimde çalışan memurumuzda da aynı vizyon ve aynı misyonla bu şehre hizmet etme anlayışı var. Bu  anlayışı ortaya koyuyoruz? diye konuştu.

?İŞİNİ İYİ YAPAN BAŞ TACIMIZ?

Başkan Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Biz yola çıkarken şunu söyledik: Ehliyet, liyakat, şeffaflık, adaletle hizmet. Bizim için kişinin adı, soyadı önemli değil. İşini iyi yapıyorsa bizim baş tacımızdır.  Babamızın oğlu da olsa, kardeşimiz de olsa işini iyi yapmıyorsa bizim yanımızda hiçbir anlam ifade etmez. Bu anlayışı hakim kıldık. Bu anlayışla birlikte de inşallah 5 yıl bu şehri her alanda kalkındıracağız. Sivas´ı imarından kentsel estetiğine,  temizliğinden altyapısına, yeşil alan miktarından gelişen yeni dünya şartlarına uygun bir şehir olarak bir sonraki döneme bırakmak bizim temel hedefimiz. Akıllı belediyeciliğin en üst düzeyde uygulandığı,  Sıfır Atık projesinin en üst düzeyde uygulandığı il olmayı istiyoruz.?

Bu dönemde Sivas´ta altyapı sorununun tamamen çözüleceğini kaydeden Başkan Bilgin; Kale, Kızılırmak ve Seyfebeli  projelerinde gelinen son durumu da değerlendirdi.

100. YILDA HAYATA GEÇECEK

Sivas´a büyük değer katması beklenen Kale Projesi´nin önceki dönem Belediye Başkanı Sami Aydın zamanında ihale edildiğini hatırlatan Başkan Bilgin, ?Bizden önceki başkana ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bir aksilik yok. Devam ediyor. Biz bu dönemde bir kısım ihalesini yapacağız. Kale, Anıtlar Kurulundan onay alınarak yapılan bir proje. Bina yapacağımız yerin kazısı adeta tırnakla kazılarak yapılıyor. Tarihi değer var mı, yok mu diye bakılırken çok hassas davranılıyor. Büyük bir proje. 10 milyonluk kısmı ihale edilmiş. Yaklaşık 100 milyon liraya çıkacak bir proje ama bizim bu konudaki taahhüdümüz Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarının yapılacağı 2023 yılında  Sivas´a değer katacak Kale Projesini hayata geçireceğiz? dedi.

?ETAP ETAP HAYATA GEÇİRECEĞİZ?

Kızılırmak Projesi´nde ise  kolektör hattı ihalesinin yapıldığını dile getiren Başkan Bilgin, ?Yaklaşık 200 milyonluk bir proje. Avrupa Birliği fonu ile yapıyoruz. İnşallah Kızılırmak´ı da etap etap hayata geçireceğiz? diye konuştu.  

?680 HEKTAR ALAN ÜZERİNE YAPILACAK?

?Yarın altından kalkamayacağım hiçbir sözü söylemem. Ağzımdan çıkan her söz de benim için senettir, yerine getirilmesi mecburi olan bir anlayıştır? diyen Başkan Bilgin, Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesine ilişkin de ?Genel kurulumuzu yaptık ve bir karar aldık. 14 tane kooperatif var ve bu 14 kooperatifi çatı kooperatifi olan Seyfebeli Sanayi Sitesi Kooperatifinin yönetimine alacağız. Süreci bizzat onlar yürütecek. Biz de sürecin takipçisiyiz. Bu konuda Sayın Bakanımız İsmet Bey, milletvekillerimiz, valimiz ile beraber Sanayi Bakanımız Mustafa Varank ile de görüştük. Süreç belli bir noktaya gelmiş. Yaklaşık 680 hektar alan üzerine yapılacak bir proje. Bunun 180 hektarı hazine arazisi. Kalan kısmı kamulaştırılacak. Kamulaştırma aşamasında. Bunun da 2 yolu var. Bakanlıktan kamulaştırma kaynağı alarak yapacağız ya da esnafımız verecek öyle yapacağız. İkinci şık olmayacağına göre ilk şık olacak. Yönetmelik değişikliği yapıldı. Bu tip projelere normalde kamulaştırma ödeneği ödenmiyordu ama sanayinin taşınması ile ilgili yapılan projelere kamulaştırma ödeneği çıktı? ifadelerini kullandı.

?ANKARA´DA EN ETKİLİ ŞEKİLDE TAKİP EDECEĞİZ?

Seyfebeli Sanayi Sitesi Projesi kapsamında dükkanların temelinin hemen atılacağı gibi bir söylentinin olduğunu kaydeden Başkan Bilgin, ?Böyle bir şey yok. Kamulaştırma yapacağız, altyapısını yapacağız ondan sonra iş yerlerinin yapımına başlayacağız. Bu konuda devam eden süreç bu şekilde. Biz sürecin takipçisiyiz. Ankara´da en etkili şekilde takip edeceğiz ve inşallah Sivas´ta o projeyi hayata geçireceğiz? açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!