USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Projelerle Uzaklar Yakına Dönüşüyor

Projelerle Uzaklar Yakına Dönüşüyor

Projelerle Uzaklar Yakına Dönüşüyor
24-05-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Vali Salih Ayhan Koyulhisar ilçesi programları kapsamında tamamlanan yatırımları hizmete açarken, devam eden projeleri yerinde inceledi ve bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlçe temasları kapsamında ilk olarak Zara ile Koyulhisar ilçelerini birbirine bağlayan İskenderşeyh-Karaçam Grup Yolu onarım stabilize çalışmasında incelemelerde bulunan Vali Ayhan yetkililerden bilgi aldı.

Birçok köyün bağlantısı da olan yolun bölge için önemli olduğunu kaydeden Vali Ayhan, ihtiyaçtan dolayı 6 kilometre birleştirme, kesme çalışması yapıldığını söyledi. 2021 yılı ilk kırsal altyapı çalışmasının bu bölgeye gerçekleştirildiğini anımsatan Vali Ayhan, iki ilçe arasındaki komşuluk ilişkilerinin daha da güçleneceğini ve bölgenin daha da hareketli olacağını söyledi.

Vali Ayhan, “Bu yol bittiğinde Sivas’a direkt bağlantı olacak. Koyulhisar, Şerefiye, Zara üzerinden Sivas’a ulaşılacak. 170 kilometrelik Sivas-Koyulhisar yolu 135 kilometrelik olacak. ‘Gidemediğin yer senin değildir’ diyen Halil Rıfat Paşa’nın izinden giderek, uzakları yakın ediyoruz” dedi.

BİN KİŞİLİK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

Vali Ayhan daha sonra Koyulhisar ilçe merkezine geçti. İlçe merkezindeki ziyaretlerine, hayırsever vatandaşların desteğiyle yükselen ve aynı anda bin kişinin namaz kılabileceği Merkez Cami inşaatıyla başlayan Vali Ayhan, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

BÖLGEDE ARICILIĞA ÖNEM VERİYORUZ

Koyulhisar Halk Eğitimi Merkezi’nde ‘Arıcılık Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerini takdim eden Vali Ayhan, Sivas'ın bal üretiminde söz sahibi olduğunu vurgulayarak, kursiyerlere Koyulhisar’ın eşsiz doğasında bol ve bereketli üretimler diledi. Vali Ayhan, Sivas balının marka olduğunu ve ihracata yönelik çalışmaların planlandığını vurguladı.

KADIN KOOPERATİFLERİ YAYGINLAŞIYOR

Koyulhisar Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanan el emeği, alın teri ürünleri inceleyen Vali Ayhan, "Kadınlarımızın daha fazla üretebilmesi ve pazarlaması için desteğimiz devam edecektir” dedi. Üretime geçmeyi başaran kadın kooperatiflerinin gücüne güç kattığını anımsatan Vali Ayhan, “Sizlerin her zaman yanında olacağız. Kadın kooperatifleri ile gurur duyuyoruz. Ortak hareket etme kültürünün ve birlikte üretmenin bir parçası olan kooperatifleşmede başarıya ulaştık. Kadınlarımız yine kendinden beklenenden fazlasını gösterdi. Bu başarının devamının geleceğine inanıyoruz” dedi.

VALİ AYHAN, İLÇE KAYMAKAMLIĞINI ZİYARET ETTİ

Koyulhisar ilçe programları kapsamında Koyulhisar Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Ayhan, Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan’dan ilçede devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koyulhisar’daki “700 Fikir 700 Proje” çalışmalarını da değerlendiren Vali Ayhan, Kaymakam Doğan’a gayretli çalışmalarında başarı diledi.

ADIM ADIM BAŞARIYA

Koyulhisar Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Ayhan, “Adım Adım Başarıya" Projesi kapsamında deneme sınavı yapılacak olan 8. sınıf öğrencilerine ziyarette bulunarak yakın zamanda girecekleri LGS sınavında başarı diledi.

KAMU BİNALARI İLÇEYE YAKIŞTI

Yapımı tamamlanan 3 katlı Koyulhisar İlçe Emniyet Amirliği binasını ziyaret eden Vali Ayhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’dan bilgi aldı. Vali Ayhan, görev yapan 41 personele başarı diledi. Estetik bir binanın hizmete açıldığını anlatan Vali Ayhan ilçenin de huzurlu olduğunu salgın döneminde de güvenlik güçlerinin önemli çalışmalara imza attığını kaydetti. Vali Ayhan, “Güvenliğimizin teminatı teşkilatımıza ve Koyulhisar halkımıza hayırlı olsun” dedi.

KOYULHİSAR ÖĞRETMENEVİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

Koyulhisar Öğretmenevi’ni de ziyaret eden Vali Ayhan, çalışmalarda sona gelindiğini ve ilçenin önemli bir konaklama tesisine kavuştuğunu ifade etti. Koyulhisar Devlet Hastanesini de ziyaret eden Vali Ayhan, hastanede görev yapan hemşirelerin günlerini kutlayarak, diyaliz ünitesi faaliyetlerini inceledi. Tedavi gören hastalarla da sohbet eden Vali Ayhan, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde 04.08.1991 tarihinde çıkan çatışma sırasında şehit olan Jandarma Er Sedayi Özer’in annesi Fatma Özer’i Yeniarslan köyünde ziyaret eden Vali Ayhan, şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ise sağlıklı bir yaşam diledi.

EĞRİÇİMEN, GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Vali Ayhan, Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan, Belediye Başkanı Osman Epsileli ve beraberindekiler, ilçe programında son olarak yeşilin tüm tonlarını içinde barındıran Eğriçimen Yaylası’nı gezdi. Vali Ayhan ve beraberindekiler, çam ormanları arasında doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Eğriçimen Yaylasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Vali Ayhan’a ilçe programında; İlçe Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İlçe Belediye Başkanı Osman Epsileli ev sahipliğinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan ile il ve ilçe protokolü katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!