USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Protokol Haftaya

Protokol Haftaya

Protokol Haftaya
21-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas´ta yıllardır atıl durumda bulunan Fuar ve Kongre Merkezi´nin kendilerine tahsis edilmesi noktasında çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şehirde uzun yıllardır atıl durumda olan merkezin önümüzdeki hafta Ankara´da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirecekleri protokol ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´ne devredileceğini söyleyen Rektör Kul, bu alana Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurmak istediklerini belirtti.

Rektör Kul, ?Uzun zamandır atıl olan Fuar ve Kongre Merkezi´nin üniversitemize tahsisi için çalışmalar başlatıldı. Milli Emlak İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz, yazışmalarımız yapıldı. TSO ile görüştük. Onlar da memnuniyet duydular. Hiçbir şey almadan, bir bedeli olmadan devri için gerekli çalışmaları yaptılar. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile önümüzdeki hafta Ankara´da bir protokol imzalanacak. Merkez içerisinde yer alan kolej de hiçbir bedel alınmadan devredilecek. Böylece bir kampüs alanımız oldu. Biz bu alana Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini kuralım diye düşünüyoruz.  Yanında bir de hazırlık olsun istiyoruz. Bu alanın Havacılık Mühendisliği için uygun olduğu düşüncesindeyiz. Şu anda tek başıma karar vermem doğru olmaz. Havacılık Mühendisliğinden birkaç tane mimar arkadaşla bunu tekrar değerlendirip karara bağladıktan sonra da inşaat devam edecek. Fakülte olmazsa rektörlük binası veya mühendislik fakültesinin başka bir birimi bu alana kurulacak. Biz üniversiteye öğrenciler ilk geldiği yılda şehirde kalmasını, şehri tanımasını ve imkanlarından faydalanmasını istiyoruz? dedi.

/resimler/2019-3/20/1654257947233.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!