USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PROTOKOLDEN KUTLAMA MESAJI

PROTOKOLDEN KUTLAMA MESAJI

PROTOKOLDEN KUTLAMA MESAJI
10-01-2018 06:00
Google News


   


HAYRULLAH AĞKAŞ

VALİ DAVUT GÜL :
Sivas Valisi Davut Gül, "Basının temelini teşkil eden gazetecilik, halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde barındıran müstesna bir meslektir. Toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurması için etkili bir araç olan basın insanların yaşadığı yer ve sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına da katkıda bulunmaktadır" dedi.
BİLGİ ÇAĞINDA BİLGİ KİRLİLİĞİ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Gül, "Toplumların aydınlanmasında reaksiyon göstermesinde önemli bir rolü de üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş tek yönlü bilgi paylaşımından çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına da ulaşmıştır. Teknolojik gelişmelerle birlikte ulaşmış olduğumuz bilgi çağında bilgi kirliliğinin de yaşanıyor olması ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Bu nedenle basın mensuplarının meslek etiğini her şeyin üzerinde tutarak kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışı içinde olmaları gerekmektedir" diye konuştu.
İLİN HAFIZASI NİTELİĞİNDEDİR
Sivas´ta geleceğe atılacak tüm güzel adımlarda, basının da emeğinin bulunduğunu belirten Vali Gül, şöyle devam etti:
"Bu sebepten basın bir ilin hafızası niteliğindedir. Basın, faaliyet gösterdikleri bölgenin sesi, bölge insanının gören gözü, işiten kulağı, söz söyleyen dilidir. Halkın milli, sosyal ve kültürel kimliğini korumak, tarihi, turistik değerlerinin tanıtımına destek olmak, bölgeye saygın bir konum kazandırmak, halkımızın yaşadığı yere karşı aidiyet duygusu oluşturmak gibi son derece önemli bir konuyu da basınımızın görevleri arasında sayabiliriz."
CESARET, GAYRET VE FEDAKÂRLIK
"Yazılı ve görsel faaliyetlerin yanı sıra sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın geçmişten günümüze ülkemizin ve ilimizin gelişmesinde her alanda güçlenmesinde çok değerli katkıları bulunmaktadır. Özellikle 15 Temmuz sürecinde hain darbe girişimine karşı devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak demokrasiden yana tavır koymuş ve cesaretle olayların aydınlanmasına yardımcı olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir gayretle çalışan ve görevlerini fedakarca yerine getiren,  Valilik olarak yürüttüğümüz her çalışmada bizden desteklerini esirgemeyen basın mensuplarımızın Sivas´ımıza hizmetlerinde dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyor tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, İlimiz gazetecilerinden Adem Yavuz, İsmail Güneş ve Nazım Düz başta olmak üzere görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm basın çalışanlarını rahmetle anıyor, en içten sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."

BELEDİYE BAŞKANI SAMİ AYDIN:  
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Basın, halkın en kısa zamanda ve en doğru şekilde bilgi almasına vesile olan, tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışı ile demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur" dedi.
 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Aydın, "Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışıyla tarafsız bir şekilde halka aktarmak basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazeteciler, çalışma şartlarının zorlukları ve yaşadıkları sorunlardan ziyade, vazifelerinin yüklediği sorumluluklarını her zaman ön planda tutmayı bilmişlerdir" ifadelerini kullandı.
Aydın mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Her kesimi yakından ilgilendiren ve hayatımızın önemli bir parçası olan medya sektörü, biz yerel yöneticiler için de büyük önem taşımaktadır. Şehrimize kazandırdığımız hizmetlerin halkımıza duyurulması ve eksik kalan yönleri için kalıcı çözümler bulunması, basın mensuplarımızın yaptıkları haberler sayesinde olmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde halkımızı aydınlatan, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu üstlenen, bu meşakkatli mesleği fedakârca bugüne kadar sürdürmüş ilimizin kıymetli basın mensuplarının ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum. Bu vesileyle basın şehidi İsmail Güneş kardeşimiz başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm gazetecilerimize Allah´tan rahmet, hayatta olanlara ise sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."


İL ÖZEL İDARESİ
GENEL SEKRETERİ NEBİ KAYA:  
Toplumu aydınlatma konusunda basının önemine değinen Genel Sekreter Kaya, "Şehir, ülke ve dünyadaki gelişmeleri; doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatma görevini yerine getiren basın çalışanları,  çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir.
Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum."diye konuştu.
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere bizlerle sürekli beraber olan  değerli basın çalışanlarının bu önemli gününü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum. Ebediyete intikal eden basın çalışanlarını da  saygıyla yâd ediyorum."dedi.


AK PARTİ İL BAŞKANI
AV. ZİYA ŞAHİN:
    AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Demokratik, Tarafsız, Fedakar?
Basının ve gazeteciliğin toplum üzerindeki önemine değinen İl Başkanı Şahin, "Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların  en önemli güvencelerinden biridir. Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve  hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır." dedi.
Gazeteciliğin, çok yönlü olduğunu aktaran Şahin, "Halkın gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, gece gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiç bir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden gazetecilerimizi ve basın camiasını, toplum olarak her zaman takdir etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan, büyük bir gayretle çalışan fedakar gazetecilerimize Sivas´a katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum. Bugüne kadar görevlerini yaparken başta Hemşerimiz İsmail Güneş olmak üzere hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.


BASIN İLAN KURUMU
(BİK) SİVAS ŞUBE MÜDÜRÜ
SABRİ KARAKAYA:
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günün münasebetiyle bir mesaj yayınlayan BİK Müdürü Sabri Karakaya  "Gazetecilik mesleği, vatandaşlarımızın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa edilmesidir" dedi.
Bu yıl 57. yılını kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günün önemine ve gazeteciliğin topluma olan katkısı hakkında konuşan Karakaya, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu da kaydederek, "İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteci arkadaşlarımızın düzenli bir mesaisi olmadan, halkımızı ve kamuoyunu bilinçlendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Böylesine önemli bir görevi yerine getiren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü bir kez daha kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim" şeklinde konuştu.
Karakaya, "10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ´Çalışan Gazeteciler Günü´ olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 57. yılını kutlamaktayız" dedi.

ESNAF KREDİ VE KEFALET
    KOOPERATİFİ BAŞKANI
YÜKSEL DEMİRGİL:
Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Sivas basınının kentin ülke ve dünya gündemine taşınmasında önemli bir yapı taşı olduğunu söyledi.
Demirgil, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, zor şartlar altında görevlerini yapan, halkı bilgilendiren, kamuoyu oluşmasını sağlayan basının, evrensel meslek ilkeleri ışığında görevini ifa etmesi, objektif ve doğru haber yapmasının demokrasi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Sivas basınının her türlü olumsuzluğa ve zorluğa karşı görevini en iyi şekilde yaptığını söyleyen Demirgil, "Kamuoyunun aydınlatılması hususunda üzerine düşen tüm görevleri başarıyla yerine getiren Sivas basını, kentimizin ülkemiz ve dünya gündemine taşınmasında önemli bir yapı taşıdır. Esnaf ve sanatkârımızın da her zaman sıkıntılarını dile getirerek destek olan basınımız demokrasinin vazgeçilmezidir. Doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkat çeken ilimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışmalarımızda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunar, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diler, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım" ifadelerini kullandı.

ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ YAYMA VE
YAŞATMA DERNEĞİ BAŞKANI
AHAT TÜRKMENOĞLU:
Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türkmenoğlu, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de demokrasinin en önemli aracı medya kuruluşları ve fedakâr gazetecilerimizdir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün de işaret ettiği gibi, Basın milletin ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir" dedi.
Basının güçlü olmasının, kamuoyunun da doğru ve hızlı aydınlatılması anlamına geldiğini belirten Türkmenoğlu, şunları kaydetti:
"Demokrasinin tabana yayılmasında büyük emek sarf eden gazetecilerimizin yerine getirdiği görev, günümüzün önemli ve sorumluluk isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Bu görevi her türlü imkânsızlığa rağmen zor şartlarda yerine getiren yerel basın, televizyon ve ajans çalışanlarımızın gayretleri takdire şayandır. Halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek için fedakârca çalışan tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışanlar Günü´nü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!