USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pünzürük´ü Islah Edin!--Video

Pünzürük´ü Islah Edin!--Video

Pünzürük´ü Islah Edin!--Video
10-06-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Yerel parlamento, Haziran ayı toplantıları için bugün bir araya gelecek. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´nda 5 gün boyunca sürecek olan oturumlarda kırsalın yanı sıra il merkezini ilgilendiren önemli hususlar da masaya yatırılacak.

Mayıs ayı meclis ve encümen karar özetlerinin okunmasıyla başlayacak olan Haziran oturumlarının en önemli gündem maddesi Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Pünzürük Deresi´nin sağlık açısından bölge halkına verdiği zararın masaya yatırılması olacak. Çevre ve Sağlık Komisyonu´nun Mayıs ayı içerisinde kendilerine havale edilen önerge kapsamında hazırladığı rapor bu hafta  içinde meclis üyelerinin bilgisine sunularak ilgili kurumlara gönderilecek.

?AKSU´YA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ LAZIM?

Pünzürük Deresi´nde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için uzun süredir mücadele verdiğini ifade eden Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Kimsesiz, konunun İl Genel Meclisi´nde gündeme gelecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, ?Mahallemizde bulunan Pünzürük Deresi´nde 2004 yılından bu tarafa sıkıntılar devam etmekte. Fatih Mahallesi´nde 2004 yılından beri muhtar olarak görev yapıyorum. Vatandaştan işittiğimiz azarın haddi hesabı yok. Pünzürük, gerçekten vahim bir durumda, bu bölgede yaşam şartları çok zor. Bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğini uzun yıllardır söylüyorum. Artık bu bizim boynumuzun borcu oldu. Pünzürük´ün bir an evvel bitirilip Aksu şekline dönüştürülmesi lazım. Aksu şekline dönüştürülmediği müddetçe ne yapılırsa yapılsın hiçbir şey olmaz. Güzel bir şekilde hazırlanarak halka sunulursa vatandaşların nefes alabileceği bir alan oluşturulmuş olur. Aksu´dan daha güzel olacağı kanaatindeyim? açıklamasında bulundu.

?DEREDEN PİSLİK AKIYOR?

Pünzürük Deresi´nde halk sağlığını tehdit eden durumlar olduğunun altını çizen Muhtar Kimsesiz, ?Araba lastikleri, eski kanepeler, elbiseler, hayvan ölüleri, kurbağalar, yılanlar yani kısacası ne ararsanız var. Bir de burada ahırlar var, dereden resmen pislik akıyor. Çok kötü durumda. Pünzürük Deresi´nin etrafında göletler şeklinde boşluklar var. Bu alanlar tamamen bataklık. Allah korusun buraya bir çocuk girse çıkması mümkün değil. Hayati tehlike diz boyu. Gece vaktinde dereye hafriyat getirip döküyorlar. Virane bir vaziyette olduğu için vatandaş burayı hafriyat döküm alanı zannediyor. Halbuki yasak. Pünzürük´ün bir an önce ıslah edilmesini istiyoruz? açıklamasında bulundu.

MECLİS´İN GÜNDEMİ YOĞUN

Haziran ayı meclis toplantılarında Çevre ve Sağlık Komisyonu´na havale edilen Pünzürük Deresi´nin sağlık açısından durumunun incelenerek meclisin bilgilendirilmesi hakkındaki önergenin yanı sıra merkez Yanalak köyünün içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için memba tahsisi yapılması konusu masaya yatırılacak. İmar ve Bayındırlık Komisyonu´na havale edilen İmranlı ilçesine bağlı Ardıçalan ve Tuzözü köyleri arasındaki yolun yapılması hakkındaki önerge görüşülecek.  Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu´na havale edilen Merkez Yanalak Köyü İlkokulu´nun bakım ve onarım durumunun incelenmesi hakkındaki önerge masaya yatırılacak.  Gençlik ve Spor Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu´na havale edilen İmranlı ilçesi Türkkeşlik köyü halı sahası tribün ve çevre düzenlemesi ihtiyaç durumunun incelenmesi hakkındaki önerge değerlendirilecek.  Tarım ve Orman Komisyonu´na havale edilen il genelinde ORKÖY projesinden faydalanan hayvansal işletme sahibi üreticilerin tespiti ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili inceleme yapılarak meclisin bilgilendirilmesi hakkındaki önerge masaya yatırılacak.  İmar Bayındırlık Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve İçişleri Komisyonu´na havale  edilen Merkez Durdulu - Haydarlı köyü grup yolu üzerindeki İncesu köprüsünün durumu ve Demiryolu ile Kızılırmak´ın kesiştiği alanlardaki toprak kayması ve yol durumunun incelenmesi hakkındaki önerge gündeme gelecek. Araştırma ve İnceleme Komisyonu´na havale edilen İl Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan kilit parke taşı çalışmaları ve ihtiyaçlar konusunda inceleme yapılarak meclisin bilgilendirilmesi hakkındaki önerge görüşülecek.  Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu´na havale edilen Gemerek Organize Sanayi Bölgesi´nin eksiklikleri konusunda inceleme yapılarak meclisin bilgilendirilmesi hakkındaki önerge masaya yatırılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!