USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlık Bilimleri Hızla Gelişiyor--Video

Sağlık Bilimleri Hızla Gelişiyor--Video

Sağlık Bilimleri  Hızla Gelişiyor--Video
19-02-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü laboratuvarları ile Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ve akademisyenler katıldı.

Açılış programında bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, ?Fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için oluşturulan dört laboratuvarımızın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılacak olan Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi, Manuel Terapi Ünitesi, Sporcu Sağlığı Yaşam Ünitesi, Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi öğrencilerimizin tüm mesleki becerileri öğrenebilmelerine imkân sağlayacak donanıma sahip yeterlilikte oluşturulmuştur. Belirtilen ünitelerde bölümümüz öğretim üyeleri tarafından öğrencilerimize bir fizyoterapistin bilmesi ve uygulaması gereken tüm mesleksel beceriler öğretilmekte, öğrencilerimiz bu becerileri tekrarlı olarak uygulamakta ve daha sonra öğrendikleri becerileri gerçek klinik ortamlarda uygulama fırsatı bulmaktadır. Laboratuvarlarımızın oluşturulmasında Rektörlüğümüz altyapı projesi kapsamında destek sağlamıştır. Laboratuvarlarımızın oluşturulması ve öğrenci eğitimine sunulması konusunda vermiş oldukları maddi ve manevi destekler için başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum? dedi.

?SAĞLIK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİLMEKTEDİR?

Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, ?Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından verilecek bireysel sağlık danışmanlığı hizmetlerinde de bu alanlardan yararlanacağız. Fakültemiz bünyesinde kurduğumuz Sağlık Bilimleri Fakültesi Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimimizde şu an fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri tarafından bireysel sağlık danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Çok yakın bir zamanda birimimizde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyelerimiz de danışmanlık hizmeti vermeye başlayacaktır. Fakültemiz Hemşirelik Bölümü ve Ebelik Bölümü öğretim üyelerimizin de birimde danışmanlık hizmetleri vermeye başlamaları ile bireysel sağlık danışmanlığı hizmetlerimizin kapsamını ve çeşitliliğini geliştirmeyi planlıyoruz. Belirttiğim kapsamdaki bireysel sağlık danışmanlığı birimimiz şehrimiz özelinde, bölgemizde ve ülkemizde hizmet vermekte olan az sayıdaki danışmanlık birimleri içinde yer alması bakımından oldukça ayrıcalıklı bir konuma sahiptir? ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!