USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlıkta Teknik Kapasite Arttı--Video

Sağlıkta Teknik Kapasite Arttı--Video

Sağlıkta Teknik  Kapasite Arttı--Video
13-02-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

2018 Aralık ayında geniş katılımlı olarak yapılan ´Sivas Çalıştayı´nın ardından öne çıkan konu başlıkları  ´Dünden Bugüne, Bugünden Yarınlara´ sloganıyla sektör çalıştayları kapsamında, tüm paydaşlarla birlikte detaylı bir şekilde ele alınmaya devam ediliyor.  Bu kapsamda dün Öğretmenevinde sağlık çalıştayı gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan çalıştaya Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sağlık İl Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, il müdürleri ve sağlık sektörünün temsilcileri katıldı.

Sağlık İl Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından konuşan Vali Salih Ayhan, sağlık alanında yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanuni Sultan Süleyman´ın ?Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi? sözlerini anımsatarak sözlerine başlayan Vali Salih Ayhan, ?Sabah sosyal hizmetler alanında başlayan çalıştayımız, sağlık alanında devam ediyor. Toplam 6 alanda yapılacak çalıştaylarımızın bugün 4´üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bugün sağlık gibi herkes için önemli ve hassas, olmazsa olmaz bir alanda zaman ayırarak, kıymetli fikirlerini bizimle paylaşacak olan herkesi muhabbetle selamlıyorum. 11. Kalkınma Planı´na göre bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, ekonomik ve sosyal hayata aktif ve sağlıklı bir şekilde katılımlarının temin edilebilmesi için kanıta dayalı politikalarla desteklenen, kaliteli, güvenilir, etkin, mali açıdan sürdürülebilir bir sağlık hizmet sunumu ile bölgeler arası dağılımın iyileştirilmesi, fiziki altyapının ve insan kaynağının niteliğinin artırılması temel amaçtır. Vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini erişilebilir, kaliteli ve tatminkâr bir şekilde kullanabilmeleri, aynı zamanda bu hizmetlerin finansal sürdürülebilirliğinin sağlanması ortak hedeftir. Bu hedeflerle bizler de çalışmalarımıza devam ediyoruz? dedi.

?PROJELENDİRME ÇALIŞMALARINA YOĞUNLUK VERDİK?

Vali Ayhan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: ?Sağlık anlamında kapasite ve hizmet kalitesi üzerine yapılacak çalışmalar çoğunlukla yatırıma dayalı olan çalışmalar. Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Numune Hastanesi Geriatri Merkezi çalışmalarımızda son noktaya geldik.  2018 Çalıştayı sonrasında yapılabilecek yeni yatırımların fizibilite ve projelendirme çalışmalarına daha çok yoğunluk verdik. Hastanemizin yeterliliklerini arttırmak amacıyla İnme Merkezi, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi,  Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi, Çocuk Yoğun Bakım Servisi projeleri hazırlanmış ve resmi süreçler başlamıştır.  Aynı zamanda Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Eğitim ve Destek Merkezi ile Ruh Sağlığı Bozuklukları Bilişsel Davranış Terapi Merkezlerinin kurulması çalışmaları devam etmektedir.  Bahsi geçen çalışmalar Türkiye´de çok az ilde olan olanaklardır. Bu çalışmalarla şehrimizi sağlık anlamında daha donanımlı hale getireceğimize inanıyorum.?

?FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR?

İlçe hastaneleriyle ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünün altını çizen Vali Ayhan, ?Yakın zamanda yapımı tamamlanan Suşehri Devlet Hastanemizin açılışını da gerçekleştirdik. Şehrin batı tarafında planlanan Diş Semt Polikliniği ve Sıcak Çermik Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Okullarımızda, Sevgi Evlerimizde, huzurevinde yürüttüğümüz çalışmaların yanında spor, şiddet, sağlıklı beslenme, kanser gibi konularda da farkındalık projelerimizi devam ettiriyoruz? ifadelerini kullandı.

Sektör çalıştaylarının önemine dikkat çeken Vali Ayhan, ?Bu programlar çok anlamlı oluyor. Sağlık herkes için önemli bir alandır. 2018 yılındaki çalıştaytan çıkan sonuçları paylaştık. Memnuniyet oranlarına baktığımız zaman, Türkiye´nin daha önceki sağlık hizmetlerindeki, 2011, 2012, 2013´deki vatandaşın memnuniyet durumuna baktığımızda çok az bir oran düşüş var. Bunun farkında olmak önemli. Özgüvenli bir şekilde bunu paylaşmak da önemli. Türkiye sağlıkta en büyük gelişimi, dönüşümü sağladı. Sağlık hizmetlerinin kolay ulaşılabilir olması bizim beklentilerimizi daha da artırıyor. Bugün baktığımızda binaların fiziki yapıları, doktor ve çalışan sayılarında dünden bugüne çok yoğun bir artış var. Bir yıl önceki bahsedilen yan dalların çoğu atanmış vaziyette. Yani teknik kapasitemiz, fiziki yapımız, araç ekipmanlarımız, personel sayımızda olağanüstü artış ve iyileşme var. Kaymakamlık yaptığım dönemde bir doktora muhtaçtık, törenle karşılardık. O dönemden şimdi hava ambulansının olduğu dönemdeyiz? dedi.

Vali Ayhan, ?Vatandaşlarımız yeni dönemde özellikle teknoloji ile haşır neşir bir durumda. Biz zamanın ruhuna uygun adım atmak zorundayız. İşsizlik, istihdam, ekonomi bunlar Türkiye´nin, dünyanın genel problemleri. Vatandaşımızın en çok tabiri caizse sızlandığı alanlardan birisi sağlık hizmetleri. Sivas´ta sağlık hizmetlerinden memnuniyetlik oranı yüzde 94. Yüzde 94 vatandaşımız verilen hizmetten memnun. Yüzde 94 oran mükemmel bir oran. Ancak bu memnun olan yüzde 94 vatandaşımız çıkıp da bu memnuniyetini kamuoyuyla pek paylaşmıyor. Ancak yüzde 6´lık sıkıntı yaşayan çok öfkeyle, kızgın bir şekilde sosyal medya başta olmak üzere bunu paylaşıyor ve çok olağanüstü bir problem varmış gibi yansıyor.  Problem var mı? Açık söylüyorum sıkıntımız var. Bütün sektörlerde var ama sağlık sektöründe o anlık bir sabrı ve tahammülü olmadığı için  anlık bir öfkeden dolayı bu anlamda çok ses çıkıyor. Bugün 59 noktada aile sağlığı merkezi, 200´ün üzerinde aile hekimi, entegre, A klas hastaneleri ve araştırma uygulama hastaneleri? Bunlara baktığımızda ilimizde kapasite, fiziki yapı, personel sayısı çok iyi? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!