USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

?Şampiyon Olabilirdik?

?Şampiyon Olabilirdik?

?Şampiyon Olabilirdik?
16-01-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor´da Başkan Mecnun Otyakmaz, önemli açıklamalarda bulundu.

TRT Spor ve BeIN Sports Haber´e konuk olan Başkan Otyakmaz, transfer çalışmaları, takımın hedefi, VAR sistemi ve Türk futbolu hakkında konuştu.

?ALANYA MAÇINDA HEDEF GALİBİYET?

Antalya Belek´te hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Otyakmaz; ?Verimli ve keyifli bir ortamda ikinci yarı hazırlıklarımız sürüyor. İlk yarıda hedeflediğiniz noktaya geldik. Gurur duyduğumuz bir Demir Grup Sivasspor vardı. Hakan Keleş takımımızı tanıyordu. Ligimizin bilen, üst düzey futbol oynamış bir teknik adam. Çok iyi bir şekilde lige hazırlanıyoruz. Hafta sonu oynayacağımız Alanyaspor maçı için hedefimiz galibiyet? dedi.

?DİABATE HEYECANLANDIRACAK?

Leicester City´den, Sivasspor´a transfer olan Malili orta saha oyuncusu Diabate´nin çok iyi bir futbolcu olduğunu söyleyen Başkan Otyakmaz; ?Taraftarlarımız merak etmesin uygun yerlere transfer yapacağız. Takıma katkı sağlayacak isimleri kadromuza katacağız. 5 Oyuncu ile yollarımızı ayırdık yine 5 oyuncu transfer edeceğiz. Diabate ve Beşiktaş´tan Fatih´i transfer ettik. 3-4 oyuncu daha transfer edeceğiz. Yeni transferimiz Diabate tribünleri çok heyecanlandıracak bir futbolcu. Geçen gün hazırlık maçında izledim. Tribünleri ayağa kaldıracak birisi gerçekten? ifadesini kullandı.

?GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR?

Devre arası transferlerinin devam ettiğini belirten Otyakmaz; ?Transferlerimiz devam edecektir ama devre arası transferleri zor oluyor. Mesajlaşmalar uzun sürebiliyor. Saatler uyuşmayabiliyor. Yine de taraftarlarımız merak etmesinler, gerekli transferleri yapacağız. Robinho´dan daha iyi bir futbolcu getiremeyiz ama oyun anlamında bize katkı sağlayacak, iyi transferler yapacağız. Marlos Moreno listemizde var. Ama üzerinde net bir karar verdiğimiz futbolcu değil? dedi.

?KONE´NİN SAKATLANMASI BENİ DÜŞÜNDÜRDÜ?

Arouna Kone´nin Sepsi Sf. Gheorghe ile oynanan hazırlık maçında sakatlanmasından dolayı forvete transfer yapmaları gerektiğini belirten Otyakmaz, şunları ifade etti; ?Kone´nin en son oynadığımız hazırlık maçında sakatlanması beni transferde farklı düşüncelere itti. Bu durum forvet transferi konusunda çalışma yapmamız gerektiğini de düşündürdü. Bu konuda da çalışma yapacağız. Şu an yabancı bir stoper için yoğunlaştık. Tecrübeli bir isim Brezilyalı kendisi. Birkaç gün içinde bu transferi hallettikten sonra, ofansif oyuncu transferine yoğunlaşacağız.?

?DOUGLAS VE EMRE´YE KAPILAR KAPALI?

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Douglas ve Emre´yi göndermeyeceğini söyleyerek; ?Elimizdeki önemli değerleri satmayı düşünmüyoruz. Douglas konusunda Beşiktaş ile hiçbir görüşmemiz olmadı ve olmasını da istemiyoruz. Bizi şaşırtacak bir teklif gelirse Barcelona ile konuşabiliriz ama ben Douglas´ın ayrılmasını istemiyorum. Emre konusunda da tekliflere kapalıyız. Emre Kılınç için Medipol Başakşehir´den bir talep geldi fakat bu transferin önüne geçtim. Başakşehir ile Robinho konuşulurken Emre diyaloğu da oldu ama ben bunun önünü kestim. Arap takımlarının ilgisi olduğunu söyledi ama göndermeyi düşünmüyorum. Emre konusunda kapılar tamamen kapalı? dedi.

?ROBİNHO´YU MUTLU GÖNDERMEDİK?

Sivasspor´dan Medipol Başakşehir´e transfer olan Brezilyalı yıldız Robinho´yu çok mutlu göndermediklerini belirten Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı; ?Robinho´yu çok mutlu olarak göndermedik. Başka teklifler olduğunu da duyduk ama bunlar etik dışı tekliflerdi. İmza parası ile sözleşmesini uzatmadan gelmesini isteyen kulüpler de vardı. Önümüzdeki yıl devam etmesini istiyorduk. Bütçemizi zorlayarak bir para teklifi yapmıştık. İmzalamadığı takdirde bonservissiz olabileceğini de düşündüğümüzde Başakşehir´e gittik. Başakşehir, bizimle iletişime geçerek Robinho ile iletişim kurup kuramayacağını sordular. İki tarafın centilmenlik içinde davrandığı bir transfer oldu.?

?8 BİN ORTALAMA BİZE YAKIŞMIYOR?

Taraftarlardan destek beklediklerini söyleyen Otyakmaz; ?Taraftarımız, bana şampiyonluk hayali kuduracak enerjiyi göstermiyor. Diğer takımlara fazlaca gönül vermekten dolayı, bizi ikinci planda tuttuklarını söyleyebilirim. Sivas´taki hemşerilerimiz elinden her şeyi yapıyor ancak daha fazla ilgi bekliyoruz. Her maç, taraftarımızla birlikte rakibi ve hakemleri baskı altına alarak, 8 bin olan taraftar ortalamamızı yükseltmeliyiz. Taraftarlarımızdan biraz daha ilgi bekliyoruz. 8 bin ortalama bize yakışmıyor? dedi.

?ŞAMPİYONLUKLA EŞ DEĞER?

Avrupa kupalarına gidebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Başkan Otyakmaz şöyle konuştu; ?Avrupa kupalarına gitmek, bir Anadolu takımı için şampiyonlukla eş değer. Yeni transferlerimizin çabuk uyum sağlamasıyla bu hayal gerçekleşebilir. Bu yüzden taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Herkes elini taşın altına koysun ve Sivasspor´umuzu Avrupa kupalarına taşıyalım.?

?VAR ÇOK İYİ OLDU?

Başkan Otyakmaz son olarak, VAR sisteminin kendileri açısından çok iyi olduğunu söyleyerek; ?Ligdeki sıralamada VAR´ın etkisi büyük oldu. Bazı pozisyonlarda canımız yandı ama özetinde VAR´dan memnunuz. VAR sistemi şampiyonluğa oynadığımız senelerde olsaydı biz şampiyon olurduk. Bu net bir şekilde söylüyorum. VAR sistemi çok iyi oldu. Daha da gelişecek ve Anadolu takımları rahat bir nefes alacak? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!