USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ŞARKIŞLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

ŞARKIŞLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

ŞARKIŞLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
01-06-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, ilçede yürüttükleri çalışmalara ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şarkışla´nın her alanda gelişmesi için hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Oğuz, 2020 yılında tamamlanması planlanan 150 milyon liralık dev altyapı projesinin yanı sıra birçok alanda çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bugüne kadar yaptıkları projelerin büyük bir kısmını öz kaynakları ile hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Oğuz, ilçelerinin geleceğinin parlak olduğunu ifade etti.

Şarkışla´da görev yapan belediye başkanları içerisinde en fazla araç alan kişinin kendisi olduğunu söyleyen Başkan Oğuz, ?Şu an faal olan 50 aracın 24 tanesi bizim dönemimizde alındı. Araç sayımızı yüzde 100 oranında artırdık. Bunların hepsini öz kaynaklarımızla aldık, borçlanma ile değil? dedi.

?ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ?

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Oğuz, ?Şarkışla´mızda sokak hayvanlarımız için yapılmış bir hayvan barınağımız var. Bu da bizim dönemimizde yapıldı. Şarkışla´nın haricinde hiçbir ilçede hayvan barınağının olduğunu zannetmiyorum. 41 tane çocuk parkı yaptık. Çocuklarımızın ücretsiz olarak  kullanabileceği 14 tane halı saha yaptık. Her mahallede en az bir tane halı saha var. Bunları yapmamızın sebebi şu: Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımızı sanal dünyadan gerçek dünyaya çekerek onları sanal dünyanın zararlarından korumayı istiyoruz.  Güvenli ortamlarda, ailelerinin gözü önünde eğlenmelerini, vakit geçirmelerini sağlamayı istiyoruz. Bunun yanı sıra mahallelilik bilincinin devam etmesini arzuluyoruz. Bu çok önemli? diye konuştu.

?KARDEŞLİK BİLİNCİ GELİŞTİ,

YARDIMLAŞMA DUYGUSU ARTTI?

Şarkışla Belediye Başkanı Oğuz, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bu halı sahalarımızda mahalle muhtarlarımızı da işin içine katarak turnuva organizasyonu düzenledik. Çok da güzel oldu. Mahalledeki çocuklar aileleriyle geldiler ve kendi mahallelerinin takımlarını desteklediler. Biz o çocukların ihtiyaçlarını karşıladık. Deplasmanlı müsabakalar yaptık. Dolayısıyla güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar arasında kardeşlik bilinci gelişti, yardımlaşma duygusu arttı. Bizim spordaki en büyük problemimiz altyapı problemi. Futboldaki altyapı ile ilgili çalışmalara bir nebze olsun destek olması amacıyla da bu halı sahaları yaptık ve turnuvaları düzenledik. Bu kadar halı sahanın hiçbir ilçede olduğunu sanmıyorum. 23 bin nüfuslu bir ilçede 14 tane halı saha var. Bunların aydınlatmaları da var. Bunların bakımını da biz yapıyoruz. Şu an parklar yapmaya da devam ediyoruz. İnsanlar bizleri Başbakanlık İletişim Merkezi´ne (BİMER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi´ne (CİMER) şikayet ediyor. ?Başkan her tarafta yeşil alanları yaptı. Bizim kapının önünü yapmadı´ diye şikayet de ediliyoruz. Bu güzel bir şikayet. Niye? Çünkü başarılı olduğumuzu insanlar tescil ediyor.?

?ŞARKIŞLA´NIN GÜZEL BİR YÜZÜ OLACAK?

Şehir merkezinde insanların rahatlıkla gezebileceği, dinlenebileceği ferah bir meydan oluşturmak amacıyla yapmayı taahhüt ettikleri Şarkışla Kent Meydanı Projesi´nde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Oğuz, bu projeye ilişkin, ?Kent meydanı projemiz çok önemli. Hükümet binasının olduğu 3 dönüm yer Kayseri Şeker fabrikalarına aitti. Orayı satın aldık. Şu anda Hükümet binasının yapıldığı yer Şarkışla Belediyesi´nin alıp da kaymakamlığa tahsis ettiği yer. Onun etrafında 3 tane özel sektöre ait bina vardı. Bunların paraları peşin verilerek kamulaştırma yapıldı. Kanuni değil, vicdani kamulaştırma yapıldı. Kamulaştırma yaptığımız mülkiyet sahipleri ile helalleşerek vedalaştık. Orada bir de kültür merkezimiz vardı. Önceki dönemde verilmiş olan kültür merkezinin yeri ile takas ettik. Orası da bize geçti. Orayı da açtık. Karşı tarafında Fen Lisesi vardı. Bu yeri de okula yeni bir yer vererek takas ettik. Böylece o alanı kendi imkanlarımızla tamamen açtık. İnşallah oranın kent meydanı çalışmaları son aşamasına geldi. Meydanı da kısa zamanda tamamlayacağız. Kent meydanı Şarkışla´nın güzel bir yüzü olacak. İlçeler bazında böyle bir kent meydanı şu anda gördüğüm kadarıyla yok. Biz bunu yaptığımız zaman çok güzel bir meydan olacak. Bu yaz bitecek? açıklamasında bulundu.

?BORÇLARINDAN DOLAYI YAPILAMAZ HALE GELMİŞTİ?

Muhsin Yazıcıoğlu Camii ve Külliyesi´nin tamamlanabilmesi için bir milyon 650 bin lira katkıda bulunduklarının altını çizen Başkan Oğuz, ?Borçlarından dolayı artık yapılamaz hale gelmişti. Ustalar bırakıp gitmişlerdi. Biz bunu üstlendik. Şarkışla kaldığı müddetçe duracak bir eser oldu. Rahmetli Yazıcıoğlu adına da yapılması ayrıca sevindirici bir olay. Şu anda ibadete açıldı? değerlendirmesinde bulundu.

?HAYVAN PAZARIMIZI MODERN BİR HALE GETİRDİK?

 Türkiye´nin en büyük canlı hayvan pazarı olan Şarkışla hayvan pazarında yaptıkları çalışmalara dair de bilgiler veren Oğuz, ?Hayvan pazarımızın yolları topraktı, asfalt yaptık. Çevre düzenlemesini yaptık,  aydınlatmalarını yaptık. Daha modern bir hale getirdik? dedi.

?YENİ YOLLAR, BULVARLAR AÇTIK?

Şarkışla Belediye Başkanı Oğuz, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Sivas girişinde Şarkışla´mızı hastaneye ulaştıran bir yol var. İsmi vatandaş tarafından ?ambulans yolu´ olarak bilinen Habip Soluk Bulvarı´nın kazı dolgu işlemlerini yaptık, temel malzemesini serdik. Bu yaza orası inşallah işler bir hal alacak. Yeni yollar, bulvarlar açtık. Geçmiş dönemden daha az olmamak kaydıyla asfalt çalışmaları ve kaldırım çalışmaları, kilit parke çalışmaları yaptık. Geldiğimizde doğal gaz Şarkışla´nın yüzde 20´sinde vardı. Şu anda tamamlanmış durumunda. Doğal gaz çalışmaları Şarkışla´da son haddine geldi. Bu dönem itibariyle bitecek. Doğal gaz çalışmalarının 2006 yılında başladığı düşünüldüğünde önemli mesafe alındığı görülüyor. Öte yandan iki  tane mezarlığımız var. Bunların çevre düzenlemesi yapıldı. Yeni bir mezarlık yeri açtık. Oranın da çevre düzenlemesini yaptık. Her Ramazan´da günlük 600 kişiye iftar veriyoruz. Kadir Gecesi´nde çok büyük organizasyonlar yapıyoruz. Yaz aylarında yaz okulları açıyoruz. Sporda 2. amatör ligdeydik. Şu anda Sivas´ın Bölgesel Amatör Ligi´nde (BAL) mücadele eden tek takımıyız. Bu da spordaki başarımız.?

YÜZDE 50 HİBE İLE ARITMA TESİSİ YAPILDI

 ?15 milyon lira değerinde bir atık su arıtma tesisi yaptık. Bunun 7 milyon 500 bin lirasını İller Bankası´ndan Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında hibe olarak aldık. Şu anda Şarkışla Belediyesi çevreyi atık sularla kirletmeyen nadir belediyelerden birisi? diyen Başkan Oğuz, ?İlçemizde şu anda atık sularla doğa kirletilmiyor. Bu bizim dönemimizde yapıldı.  50 bin nüfusa göre yapıldı. Yalnız, yeri var. Daha fazla nüfusa uygun da üniteler eklenebilecek pozisyonda. Şu anda hizmet veren alan 50 bin nüfusa göre? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!