USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şarkışla Tarımda Sivas´ın Lokomotifi

Şarkışla Tarımda Sivas´ın Lokomotifi

Şarkışla Tarımda Sivas´ın Lokomotifi
10-12-2020 07:00
Google News


Adem Sabit NALBANT

Vali Salih Ayhan, ilçe programları kapsamında Şarkışla ilçesinde biri dizi temaslarda bulundu. İlçe temasları kapsamında Vali Ayhan, ilk olarak Şarkışla Kaymakamlığını ziyaret etti. İlçe protokolü tarafından karşılanan Vali Ayhan, Kaymakam Mehmet Erdem ile bir araya gelerek, ilçeye kazandırılması planlanan Şehit Bedirhan Karakaya Gençlik Merkezi ve Yarı Olimpik Havuz projesi hakkında bilgi aldı.

ŞEHİT BEDİRHAN KARAKAYA´NIN İSMİ YAŞATILACAK

Projenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ayhan, daha sonra 31 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde annesi Nurcan Karakaya ile birlikte şehit olan bebek Bedirhan Karakaya´nın Covid-19 tedavisi gören anneannesi Suudiye Demir´i telefonla arayarak,  hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de müjdeli haberi paylaştı. Vali Salih Ayhan, ilçe kaymakamlığının girişimleriyle şehidimizin isminin yeni yapılacak komplekse verileceğini ifade ederek, ?Bedirhan bebek ismiyle ölümsüzleşecek.? dedi.

YUSUF YAZICIOĞLU´NA GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Vali Ayhan, daha sonra merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu´nu, yakalandığı Covid-19 salgını nedeniyle arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.  

İLK TOPLANTI YAPILDI

Vali Salih Ayhan, kaymakamlık ziyaretinin ardından tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmaların yürütüldüğü Şarkışla ilçesinde Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu´nun  (TDİOSB) ilk toplantısına katıldı.  Vali Salih Ayhan, İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, 227 hektar üzerine kurulması ve işletilmesi planlanan Şarkışla TDİOSB´de gelinen son durum gözden geçirildi. Şarkışla ilçesi Maksutlu, Hüyük, Döllük, Harun köyleri ve Cemel Beldesi mevkiinde bulunan proje alanını da yerinde inceleyen Vali Ayhan, Şarkışla TDİOSB Yönetim Kurulu Üyelerinden kısa, orta ve uzun vadede yapılacak olan tüm çalışmaların raporlaştırılmasını istedi.

?ŞARKIŞLA İLÇEMİZİN GÜÇLÜ BİR İRADE YAPISI VAR?

Vali Ayhan, yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılıkta ön planda olan Şarkışla ilçesinde sistemli bir şekilde OSB´nin kurulmasının ilçeye değer katacağını söyledi. Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi´nin uzun süren çalışmaların ardından kurulduğunu ve ilk toplantısını yaptığına dikkati çeken Vali Ayhan, ?Şarkışla ilçemizin güçlü iradesiyle OSB´yi oluşturduk.? dedi.

?ŞARKIŞLA TARIMDA SİVAS´IN LOKOMOTİFİ?

?Şarkışla tarımda Sivas´ın lokomotifi? sözleriyle ilçenin tarım ve hayvancılıktaki önemine dikkat çeken Vali Ayhan, ?Kurumsal olarak OSB´ye destek vereceğiz. 160 adet ahırın yer alacağı 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli OSB için Sivas İl Özel İdaresi, Şarkışla Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, Ticaret Borsası ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği kurumsal bir yapı oluşturdu? şeklinde konuştu.

?EMEĞE GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ?

Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi´nin 23 Eylül 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin imzasıyla tüzel kişiliğini kazandığını aktaran Vali Ayhan, ?İlçemiz yeni bir sürece girmiş bulunuyor. Yeni bir iş takvimiyle zaman kaybetmeden yer tahsisleri yapılarak Şarkışla tarım ve hayvancılıkta daha çok ivme yakalayacak. Bu önemli projenin ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli´ye, Sivas Milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi. 

Vali Salih Ayhan, toplantının ardından ilçede faaliyet gösteren Aydın Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ´yi ziyaret etti. 40 kişinin istihdam edildiği fabrikayı gezerek, üretimle ilgili bilgi alan Vali Ayhan, salgına rağmen üreten ve personel çıkarmayan işletmeye teşekkür etti.

ESNAFLARA ?TEDBİRLERE UYUN´ MESAJI

Şarkışla ilçesinde esnafları da ziyaret eden Vali Ayhan, işletmelere Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere uymaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Vali Ayhan, "El birliği ile göstereceğimiz mücadele, salgınının sonunu getirecektir." diye konuştu.

"MAĞUSA FATİHİ"NİN EVİNİ İNCELEDİ

Vali Ayhan, ilçe programlarında son olarak Kıbrıs Barış Harekatı´nda gösterdiği başarıdan dolayı "Mağusa Fatihi" lakabıyla anılan Korgeneral Osman Fazıl Polat´ın Şarkışla´da doğduğu evde incelemelerde bulunarak, planlanan restorasyon çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Turgay Oğuz´dan bilgi aldı.

İlçe programına Şarkışla Kaymakamı Mehmet Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, Şarkışla Belediye Başkanı Turgay Oğuz ve ilçe protokolü katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!