USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ŞEHİTLER PARKI 7 AYDA TAMAMLANACAK

ŞEHİTLER PARKI 7 AYDA TAMAMLANACAK

ŞEHİTLER PARKI 7 AYDA TAMAMLANACAK
24-03-2017 06:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas kent meydanına ayrı bir görünüm kazandıracak olan Şehitler Parkı ve kapalı otopark projesinin temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Sivas Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Sivas Kent meydanının geçmişi ve bugününü anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sözlerine, ?Bugün 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı konuşuyor iken bu toprakları bize yurt olarak, vatan olarak bırakan elbette ki ecdatta dahil istiklal mücadelesi şehitlerimiz ve yakın tarihteki 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz? ifadeleriyle başladı.

Bakan Arslan, ?Şehitlerimizi unutmamak adına bugün temelini atacağımız 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı ülkemize kazandırdığı için Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´a teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Sivas´ı bir Karslı olarak 40 yıldır biliyorum. Tarihini hepimiz biliyoruz. Gurur duyacağımız bir tarih ve değerler var Sivas´ta. Sivas gibi bir tarih kültür şehrinde tarihi değerleri öne çıkarmak, etrafını açmak, aynı zamanda insanın hayatını kolaylaştıracak çok katlı bir otopark yapmak takdire şayan bir durumdur? dedi.

Ulaştırma Bakanlığı olarak Sivas´ta 59 projede çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Arslan, ?Yerimizde durmamak lazım. Sivas bir zamanlar yüzde 58, sonra yüzde 68 şimdi de 75 bekliyoruz. O yüzden yerimizde durmamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. 59 projeyi burada sayamayacağım ama değerli Milli Eğitim Bakanımız ve milletvekillerimizin takip ettiği bir an önce Sivas´ın hizmeti sunmak istedikleri projeleri sizlerle paylaşmak istiyorum? ifadelerini kullandı.

Sivas genelindeki devam eden projelerle ilgili bilgi veren Bakan Arslan şöyle devam etti:

?21 kilometrelik Kuzey çevre yolu Sivas açısından çok önemli. Projeleri devam ediyor. -Sıcak Çermik ile Yıldız dağı turistik yolu buna havalimanı bağlantısı da dahil 50 kilometre olarak planlandı. Proje ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor. İmranlı, Refahiye, Kızıldağ tüneli ve bağlantı yolları dahil ihaleleri yapıldı. Süreçler devam ediyor. Yıldızeli?Tokat yolu Çamlıbel tüneli ve bağlantı yolları dahil inşallah sene içerisinde ihalesini yapacağız. Sivas - Kangal - Malatya yolu önemli. Sivas etrafındaki bütün illerle bağlandı ama doğu-batı koridoru kadar kuzey-güney koridoru da bir o kadar önemli. 107 kilometrelik güzergâhta 2 kısım olarak çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl bitireceğiz.

Hiç şüpheniz olmasın ki Sivas sahipsiz değil ama bu vekil ve bakanlarımız sayesinde değil. Haklarını helal etsinler. Sivas Sivaslı sayesinde sahipsiz değil. Sivas bu kadar güçlü desteği verdiği sürece inşallah bizde sizlerden aldığımız güç ile Sivas´ın hizmetlerini yerine getiriyoruz. Takip ediyor ve gereğini yapıyoruz. Sivas lojistik merkezi çok önemli. Sivas demiryolu kenti diyoruz ama lojistik olmazsa olmaz. İşte bu sebeple Sivas lojistik merkezinin de bir an önce hizmete geçmesi için kısa bir süre içerisinde yapım ihalesini gerçekleştireceğiz.?

HAVALİMANINA

YEDEK PİST MÜJDESİ

Sivas Nuri Demirağ Havalimanına yedek bir pist yapılacağı müjdesini veren Bakan Arslan, ?Sivas´ta 2002 kişi havayolunu kullanırken bugün bu rakam 561 bin kişi oldu. Bu rakam çok güzel ama Sivas pistinin artık yenilenmesi lazım dedi değerli bakanımız ve milletvekillerimiz. Yenilenirken hava limanının bir sene kapanması lazım ama Sivaslının bu kadar sabrı yok. E bizim de sabrımız yok diyor ve Sivas havalimanını bir sene kapatmamak adına ikinci bir pist müjdesini vermek istiyorum. İkinci pisti yapıp hava limanını kapatmadan diğerini de yenileyeceğiz. İnşallah bu yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. En güzel müjde sizin bizi güçlü kılacağınız müjde olacak. Asıl müjdeyi 16 Nisan´da Sivas´tan alacağız inşallah? şeklinde konuştu.

PROJENİN AÇILIŞINI

29 EKİM´DE YAPACAĞIZ

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise ?Belediye Başkanımız Sami Aydın´ı tebrik ediyorum. Bu eser gerçekten de güzel bir hale geldi. Sivas 7 dönümlük bir yeşil alanı daha kazanacak. Aynı zamanda da 800 araçlık bir otopark kazanacak. Seçim döneminde Sami Bey neyi söz verdiyse yapıyor. Cenabı Allah ömür verirse, her ne sözü verdiysek bu sözü tutacağız. Ama lütfen siz de bizim takipçilerimiz olun. Eksiğimiz olursa bize hatırlatın. Mevlana´nın güzel bir sözü var. ?Yüzde ısrar etme doksan da olur, insan dediğinde noksan da olur.´ Sami Beyin de bizlerin de eksikleri olabilir. Hatırlatırsanız bu eksiklerimizi de gideririz? dedi.

Sivas´ın dünden daha güzel bir hale geldiğini belirten Bakan Yılmaz, ?Bu yönde de çalışmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız projeyi Kasım ayında bitireceğiz dedi. Kasım ayı milletimizin aklında kalmayabilir. Biz bunu birkaç gün daha öne alıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı diyelim. Allah´ın izniyle 29 Ekim tarihinde Şehitler Parkımızın açılışını da gerçekleştireceğiz. Bizim şehitlerimize olan sorumluluğumuz onları unutturmamamızdır. Onların anısını yaşatmak lazım. Malazgirt´ten bu yana canını ve kanını vermiş olan tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Allah bizleri onlara layık etsin. Projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

OTOPARK PROJESİ

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Proje kapsamında yapılacak otoparka değinen Sivas Valisi Davut Gül, ?Bugün temelini atacağımız tesis birçok şeyin göstergesidir. Birincisi Sivas´ın Türkiye´de gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Sivas merkezde 95 bin tane motorlu araç var. Yani ortalama 3,5 kişiye bir araç düşüyor. Dolayısıyla bu araçlar için otopark ihtiyacı da oluyor? dedi.

Vali Gül, konuşmasını şöyle tamamladı:

?İkincisi de kurumlar arasındaki uyum. Bildiğiniz üzere Valilik binasının arkasında ek hizmet binamız vardı, Adliye binası vardı. Bunları Milli Eğitim Bakanımızın riyasetinde yeni bir hükümet konağı yapılıyor değeri 35 Milyon TL. Yine Adliye binası yapıldı değeri 30 Milyon TL. Kıymetli Belediye Başkanımızın 22 milyonluk yatırımını da eklediğimizde 80 Milyonun üzerinde bir yatırımla Şehitler Parkı bu hali aldı. Ben başta Ulaştırma Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere milletvekillerimize ve Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.?

İKİ ÖNEMLİ PROJEDE

İKİ BAKANIMIZI AĞIRLADIK

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk da konuşmasında ilimiz için büyük önem arz eden iki ayrı projede Sivas´ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ı ağırladığını kaydetti.

Soluk, ?1071´den bu yana bu toprakların yurt edinilmesi için kanını ve canını veren bütün şehitlerimizi 15 Temmuz şehitlerimizi şükranla anıyor, Cenabı Allah´tan rahmetler diliyorum. Sivas´ımız bugün iki Bakanımızı ağırlıyoruz. Bugün ilimizde iki önemli program gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın 2003 yılındaki talimatlarıyla demiryolları artık devlet politikası haline gelmişti. Milli tren ile ilgili talimatlarla Sivas Milli Tren yük vagonlarının imalatıyla ilgili talimatlarında Sivas bu üretimin yapım merkezi olarak belirlenmişti. Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan, Milli Yük Treni Vagonlarımızın lansman törenine katılarak, Sivas´ın artık geçmişte olduğu gibi yeniden demiryolu merkezi olacağının işaretini verdiler. Diğer taraftan Sivas Belediye Başkanımız Sami Aydın da ilimizin her tarafında yaptığı güzel çalışmalara bugün bir yenisini daha ekliyor. Sivas´ımızın büyük bir ihtiyacı olan yeni bir hizmetin temelini atıyoruz. 15 Temmuz Meydanı, Cumhuriyet Meydanıyla birleştiğinde Sivas´ımız başka bir güzellik kazanacaktır. Yapılan çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ MİLLETE HİZMETTİR

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?Sivas´ımızın bir tarih kenti, bir kültür kenti olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Ama bunları gün yüzüne çıkarmak, bunları şehrin turizmine katmak gerektiğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Başbakanlığı dönemindeki talimatlarıyla başlatmıştık. Her gün Sivas bu anlamda yeni bir adım atıyor. Bugün de o adımlardan bir tanesini de Sayın Bakanlarımızın katılımıyla gerçekleştiriyoruz? dedi.

Aydın, ?Özellikle tarihi Valilik binamızın ön kısmı meydanla muhteşem bir görüntüye kavuşmuştu. Ancak arka bölümünde olan kısım tamamen kapalı ve adeta hapsedilmiş bir görüntüdeydi. Biz öncelikli olarak bu muhteşem eserin diğer cephesini de açmak istedik. Ecdat bundan bin yıl önce muhteşem eserler bırakmış. İstedik ki bizden sonraki nesillerde bizlere teşekkür etsinler, bizlere dua etsinler. Asıl hedefimiz millete hizmettir. Halka hizmet Hakk´a hizmettir. Anlayışımız daima bu olacaktır? ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından projenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!