USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SIFIR ATIK KONTEYNERLERİ TANITILDI

SIFIR ATIK KONTEYNERLERİ TANITILDI

SIFIR ATIK KONTEYNERLERİ TANITILDI
17-05-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca başlatılan ?Sıfır Atık Projesi´ kapsamında Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen çöp konteynerlerinin tanıtım etkinliği düzenlendi.

Vali Davut Gül ile eşi Gülden Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın ile eşi Yurdagül Aydın, Sivas Belediyesi ve kent meydanına yerleştirilen ?Sıfır atık konteynerlerini? tanıttı.

Tanıtım amacıyla Kongre Müzesi bahçesine konulan ve güneş enerjisi ile çalışan atık getirme merkezi hakkında Temizlik İşleri Müdürü Mükremin Nergis bilgi verdi.

Tanıtımda, geri dönüşüm için getirilen atık malzemeler Vali Gül ve eşi, Başkan Aydın ve eşi tarafından konteynerlere atıldı.

VALİ GÜL: ?SIFIR ATIKTA SİVAS

OLARAK BİR İDDİAMIZ VARDI?

Vali Gül, yaptığı açıklamada, bu projeyi uygulayan en iyi illerden birisi olmak istediklerini belirterek; ?Emine Erdoğan Hanımefendi´nin himayelerinden başlayan ?Sıfır Atık?ta Sivas olarak bir iddiamız vardı. Bu projeyi uygulayan en iyi illerden birisi olmak, tabi bu kendiliğinden olacak bir iş değil. Bunu kurumların alt yapısı, vatandaşın bilinci ve vatandaşın bu işi sahiplenmesiyle olur. Daha önceki toplantılarımız da ilan ettik. Sivas´ta hangi mahallede olursa olsun, Belediye´yi aradıkların da Belediye´de atıkları toplayabilecek bir mekanizma oluşturulmuş. Dolayısıyla da o atıklar evlerden alınabiliyor? dedi.

?FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ?

Sivas Valisi Davut Gül, Sivas´ta bu konuda bir farkındalık oluşturmak istediklerini de sözlerine ekleyerek şu ifadeleri kullandı; ?Ayrıca kendi yapmadığımızı başkasından istemememiz lazım. Nasıl oluyor bu? Belediye´nin önünde gördük. Öncelikle Belediye başta olmak üzere diğer kamu-kurum ve kuruluşlarının atıkları ayrıştırabilecek alt yapıyı hazırlamaları lazım. Çok şükür orada bir mesafe kat edildi. Şuanda burada da gördüğümüz bir farkındalık oluşturmak. Burada ve şehrin değişik yerlerine yerleştirilecek. Yerleşen bu atık dönüşüm merkezlerine, atıklarımızı sokakta, cadde de gezerken atacağımız bir atık merkezimiz oldu. Ben başta Belediye Başkanımız olmak üzere, temizlik işlerinde çalışan her kademedeki belediyenin personeline, buna destek veren Sivaslı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu projenin sonunda Sivas´ı olduğu yerden çok ileriye gitmiş olur. Hem ekonomiye kazandırmış oluruz, hem de bir çevre bilinci oluşturmuş olacağız.?

BAŞKAN AYDIN: ?VATANDAŞIMIZ

İNŞALLAH KISA SÜRECE ADAPTE OLUR?

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da vatandaşların kısa süre içerisinde sıfır atık projesine adapte olmasını isteyerek, şunları kaydetti; ?Bu atık getirme merkezi şuan numune olarak birkaç tane Sivas´ımıza geldi. Bunları ileride uygun zamanda, uygun yerler de konumlandıracağız. Şuan burada tanıtım için bulunuyor. Şöyle bir algı olmasın, Kongre binasının yanına atık getirme merkezi kondu gibi bir algı olmasın bu yanlış olur. Biz bunları belli bir süre, vatandaşımızın tanıması için, öğrenmesi için belli noktalarda tanıtacağız. Ama zaman içerisinde bunların sayıları da artırılacak ve uygun yerlerde bunları kalıcı olarak şehrimize kazandıracağız. İnşallah vatandaşımız kısa zaman içerisinde bu sıfır atık projesine adapte olur. Bu konuda gerekli hassasiyeti, duyarlılığı ortaya kor ve hem şehrimizin temizliğine, hem ülkemizin ekonomisine çok ciddi katkı sağlamış olur. Atık deyip geçmemek lazım, atık adeta bir maden, bir değerdir. Bunu biz ülke ekonomisine kazandırdığımız zaman çok sayıda ormanlarımızı kesmemiş olacağız. Çok sayıda ciddi rakamlara ulaşan ithalatı yapmamış olacağız ve ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sunmuş olacağız.?

?DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM?

Sivaslılardan bu proje ile ilgili destek beklediğini belirten Aydın; ?Biz Sivas´ta bu süreci Sayın Valim ve çok kıymetli eşleri, Sivas kamuoyunun duyarlılığı çerçevesinde Türkiye´de hızlı bir şekilde yaygınlaştırmak istiyoruz. Biliyorsunuz bu proje Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da desteğiyle başlatılan bir proje. Biz Sivas olarak bu projeye tam destek veriyoruz ve en hızlı bir şekilde de bu projeyi Sivas´a yayın hale getirmeyi arzu ediyoruz. Bu kapsamda atılan adımları da kamuoyuna duyurmayı istedik. Gayet modern, güzel bir sistem, bunlar genel mahallelerimizde olacağı gibi kamu kurum ve kuruşlarımız başta olmak üzere evlerimizde de bunların küçük ölçekte olanlarını yaygın hale getirdiğimiz de inanıyorum ki Sivas´ta bu proje başarıyla hayata geçmiş olacak. Sivas´ımızın bu konuya duyarlı olacağına inanıyorum ve desteklerini bekliyorum? dedi.

?KAMERALARLA KORUNACAK?

Son olarak, çöp konteynerlerine yanlış madde atılması halinde atan kişinin kameralarla tespit edilip uyarılacağını ifade eden Aydın; ?Bu atık yerleşim merkezlerinde kamera sistemi de var. Yani buraya yanlış atanlar önce uyarılacak. İnşallah yanlış atan hiç olmayacak. Ancak kamu malına zarar vermek isteyenler olursa bu kamera kayıtlarında tespiti mümkün olacak. Kamu malına zarar vermenin de hukuki süreci neyse uygulanacak. Çünkü bu tür yeniliklere zaman zaman, zarar verme oluyor. İnşallah bunu kendi malımız olarak, kendi evimizin bir parçası olarak muhafaza ederiz ve koruruz. Burada her şey şeffaf. Neyi nereye atacağımız gördüğünüz gibi üzerinde yazıyor? şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa; Sivas Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı M. Muaz Uzun, Ahmet Özaydın ile diğer davetliler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!