USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS ANADOLU´NUN ÖZÜDÜR

SİVAS ANADOLU´NUN ÖZÜDÜR

SİVAS ANADOLU´NUN ÖZÜDÜR
09-10-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Bu yıl ?Bozkırdaki Cennet? sloganıyla düzenlenen Sivas Günleri´nin 8.´si, İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlendi. Cuma günü başlayan ve dün akşama kadar devam eden Sivas Günleri´nin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız, AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Sivaslı bürokratlar, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, Sivas Belediyesi Halk Oyunları Ekibi´nin gösterileriyle devam etti. Ekibin sergilediği Sivas´a özgü halaylar, izleyenlerden büyük alkış aldı.

SİVAS ANADOLU´NUN ÖZÜDÜR

Açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, etkinlikle Sivas´ın değerlerini daha geniş kitlelere tanıtılacağını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz, ?Sivas bizim kimliğimiz, bizi biz yapan değerlerin özü, baba gibidir memleket, onunla varsın, onunla fark edilirsin, onunla umutlar yeşertirsin. Sırtını dayadığın dağ gibidir, Temmuz ayında kar gibidir. Sivas Anadolu´nun özüdür. Sivas Kuvayı Milliye´dir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerdir. Aşık Veysel´dir, Pir Sultan´dır. Kadı Burhanettin´dir, Şems-i Sivasi´dir, Abdulvahabi Gazi´dir. Anadolu´daki kardeşlik ruhunun ete kemiğe büründüğü ildir. Sivas geçmişine methiyeler yazılan ve geleceğe de umutlar bağlanan bir Selçuklu şehridir. Bir kültürdür, medeniyettir, tarihtir, şandır, şereftir? dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ NESİLDEN

NESİLE AKTARACAĞIZ

Bu etkinliklerle Sivas´ın tarihi, kültürel, beşeri ve tabii güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtılacağını belirten Yılmaz, ?Bizler Sivas´ın gönüllü kültür elçileri olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize, dostlarımıza Sivas´ımızı, kültürümüzü ve değerlerimizi tanıtacağız. Kültür bizlerin en değerli hazinesidir. Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden, ancak diğerlerinden üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Biz bu kültürümüzle varız? ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kültürün değerli hazine olduğunu belirterek, ?Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız? dedi. 

Bu tür etkinliklerin insanların birbirini tanımasına vesile olduğunu vurgulayan Yılmaz, ?Birbirimizi tanırsak bu topraklarda düşmanlık yeşermez. Halaylarımızı, türkülerimizi, tarihi yerlerimizi anacağız. Sivas türküleri ve halaylarıyla var olmuştur. Ancak halay ve türküler de Sivas´la vardır? diye konuştu.

SİVASLILAR ÜLKENİN

KALKINMASINA HİZMET EDİYOR

İstanbul Valisi Vasip Şahin de Sivaslıların İstanbul´un ve ülkenin kalkınmasına hizmet ettiğini dile getirdi. Şahin, bunun her alanda geçerli olduğunu belirterek, "Tüm milletin eğitilmesi, geleceğe irfanı ve hikmetiyle taşınması için Sayın Milli Eğitim Bakanımızın önemli katkılar sunuyor. Bu da Sivas adına gurur duyulacak bir durum." ifadelerini kullandı.

TEK ORTAK DEĞER SİVAS

Sivas Günlerine katılan Sivas Valisi Davut Gül de ?Sivaslının olduğu her yerde biz de oluruz. İstanbul´da Sivas ilinden daha fazla Sivaslı var. Aslında en büyük Sivas İstanbul´dur. Etkinliğin bu yıl sekizincisi düzenleniyor ve bu alanda olağanüstü bir coşku var? dedi.

Organizasyon her yıl daha da iyiye gittiğini belirten Vali Gül, ?Bu organizasyondaki tek ortak değer Sivas´tır. Herkes farklılıklarını, mensubiyetliklerini bir tarafa bırakarak, Sivas ortak paydasında burada oluyor. Organizasyon geçtiğimiz yıl Yıldız Dağı temalıydı. Bu yıl ise Gürün ilçesi işlendi. Sivas´ın her köşesinde ayrı bir güzellik var. Divriği Ulu Camii´den, Sızır Şelalesine, Eğriçimen Yaylası´ndan Gürün Gökpınar Gölüne kadar her yıl bir değerimizi daha çok tanıtmak istiyoruz? diye konuştu.

SİVASLI OLMAKTAN

GURUR DUYUYORUM

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivaslı olmaktan gurur duyduğunu belirterek İstanbul´daki Sivas kökenli nüfusun yoğunluğuna işaret etti. Başkan Aydın, ?Buradaki hemşerilerimizin başarısı bizleri mutlu ediyor. 1960 ve 1970´li yıllardan başlayarak Anadolu´dan ve özellikle Sivas´tan yoğun bir şekilde İstanbul´a göç yaşandı. İnanıyorum ki, günün birinde bu göç tersine dönecek. Çünkü büyükşehirlerde yaşamak çok zor. Anadolu şehirlerinde yaşam standardı yükselirse, artık bu yaşanan göçü tersine çevirebiliriz. Bu anlayışla Sivas´ı tarihte olduğu gibi günümüzde de hak ettiği noktaya el birliği ile taşıyacağız? diyerek son yıllarda Sivas´ta yaşanan olumlu gelişmeleri özetledi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ´NİN

KALİTESİ ARTIYOR

Sivas Günleri programında söz alan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız de Cumhuriyet Üniversitesi ile ilgili bilgiler verdi. Cumhuriyet Üniversitesi´nin 43 yıl önce kurulduğunu ve 43 yıllık geleneği sahip bir üniversite olduğunu ifade eden Yıldız, ?Geçen yıl Rektör olarak başladım. 56 bin öğrencimiz vardı. Bu yıl 59 bini geçtik. 18 fakültesi var ki 2 tanesini de bu sene açtık. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´a Hukuk Fakültesi ve Turizm Fakültesi´nin açılmasındaki desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum? dedi.

1 yıl içerisinde üniversitede birçok şey yaptıklarını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

?Bir Cumhuriyet Üniversitesi´nin engelsiz bir üniversite olmasını istiyorduk. Bunun için de öncelikle Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi´ni kurduk. Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki engelli öğrencilerimiz ve çalışanlarımızı sabah evlerinden alarak, akşamları tekrar evlerine bırakıyoruz. Üniversitemizin bir kimliği olsun düşüncesiyle gerek üniversitemizin gerekse bütün fakültelerimizin logolarında yenilikler yaptık. Üniversitemizdeki değişim ve gelişim her geçen gün devam edecektir. ODTÜ´nün yaptığı bir araştırmaya göre Cumhuriyet Üniversitesi´nin puanı 7-11 derece yükseldiğini görüyoruz. Şuanda 37 ? 47 bandı arasındayız. Bu bizim için önemli bir gelişmedir. Bu yükselişimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.?

Protokol konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer davetliler, etkinliğin açılış kurdelesini kesti. Sonrasında ise protokol üyeleri etkinlikte yer alan stantları tek tek gezerek yöresel ürünleri inceledi ve katılımcılarla sohbet etti.

 /resimler/2017-10/9/0116544054941.jpg

/resimler/2017-10/9/0117067492632.jpg

/resimler/2017-10/9/0117190617910.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!