USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS BU ÜLKENİN GÖZBEBEĞİDİR

SİVAS BU ÜLKENİN GÖZBEBEĞİDİR

SİVAS BU ÜLKENİN GÖZBEBEĞİDİR
09-06-2017 06:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

135. Dönem Kaçakçılık, İstihbarat, Koordinasyon Kurulu Toplantısı´na katılmak üzere Sivas´a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Sivas Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde karşılanan Bakan Soylu, ziyarette ilk olarak Şeref Defterini imzaladı.

İlk olarak söz alan Sivas Valisi Davut Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Soylu´ya kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Gül, ?İlk günden itibaren sizlerin sözlü ve yazılı talimatlarınız doğrultusunda milletimizin yüzünü güldürebilmek için çalışıyoruz. Hükümetimizin politikaları, sizin yazılı ve sözlü talimatlarınızı ilimizde en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Özellikle fakir fukara insanlar, şehitlerimiz, gazilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımızla birlikte bu şehirde geçmişte olduğu gibi şimdi de en üst seviyede devam ediyor. Sizlerin temsilcisi olarak, ilimizde Vali ile görüşmek isteyip de görüşemeyen bir kişi dahi yoktur. Haftanın iki günü halkımızın sorunlarını dinliyoruz ve mümkünse sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz? ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu ise Sivas´ın tarihin, medeniyetin, milletin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Süper Lig´e yükselen Sivasspor´u tebrik etti.

Ülkenin huzur ve güveni, milletin yarına aydınlık ve esenlik bakabilmesi için güvenlik kuvvetlerinin, valilerin, kaymakamların ve tüm görevlilerin canhıraş bir mücadele ortaya koyduğunu vurgulayan Soylu, ?16 Nisan´dan sonra Türkiye´nin karşı karşıya kalmış olduğu yeni hükümet sistemi, millet ve devlet arasındaki ilişkiyi çok daha kuvvetlendirecek ve aziz milletimizin her geçen gün çok daha fazla refaha, huzura, güvenliğe ve esenliğe ulaşmasını temin edecektir. Adım adım hem Türkiye´mizde istediğimiz noktaya kavuşacağız hem de etraf coğrafyamızda huzuru, güveni, öz güveni sağlayarak devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun? diye konuştu.

Bu memleket, sadece Sivaslılara ait bir şehir değildir. Yani bütün milletimizin ve ülkemizin gözbebeğidir. Bize bırakılan emanetler var. Şehirlerin her tarafına yüklenen bir anlam vardır. Sivas´ta da Valilik binası dahil olmak üzere sokaklar ve caddeler dahil olmak üzere ve insanları da dahil olmak üzere bu anlamla yüklüdür. Şehirler sadece yaşanılacak yerler değildir. Tarihleriyle birlikte saygı duyulacak ve hürmet gösterilecek yerlerdir. Sivas´ta hem saygı duyulan, hem de hürmet gösterilen bir ilimizdir. İnşallah bu ülkeyi ve bu memleketleri yönetenler bu saydığım hürmetlere bir şekilde layık olmaya çalışırız. Allah, bu konularda başarılı adımlar atmayı nasip etsin.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN

BAŞKA NE BEKLENEBİLİR Kİ?

Bir basın mensubunun ?PKK elebaşlarından Bese Hozat´ın size yönelik bir tehdidi vardı, internet sitelerinde yer aldı, Kato Dağı´na gitmenizle ilgili, PKK´nın bu tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusu üzerine İçişleri Bakanı Soylu, ?Terör örgütünden başka ne beklenebilir ki çok önemli değil? dedi.

Başka bir basın mensubunun da ?Binlerce gencin 2017´deki polis alımlarında yaşla ilgili beklentisi var. 19. dönemde bir sıkıntı olmuştu, 28 yaşındakiler mülakat yeri çıkmasına rağmen mülakatlara alınmamıştı, bununla ilgili bir çalışma var mı?? sorusu üzerine ise Süleyman Soylu, ?Arkadaşlarımız değerlendiriyorlar? ifadesini kullandı.

BAKAN SOYLU

BELEDİYE´Yİ ZİYARET ETTİ

Bakan Süleyman Soylu Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´ı da ziyaret etti. Başkan Aydın ve diğer yetkililer Bakan Soylu´yu Belediye binası önünde karşıladı.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye olarak kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların Bakan Soylu´ya iletmek istediği mesajları dile getiren Başkan Aydın, ?Halkımızın size çok selamları var. Bunları size özellikle iletmemi söyleyenler oldu. Bu millet terör örgütleriyle yürütülen mücadelelerden ötürü sizlere teşekkürlerini sunuyor? dedi.

Bakan Soylu da 15 yıldır Türkiye´de çok önemli gelişmeler yaşandığını, Türkiye´nin hedeflerine adım adım yaklaştığına değinerek, "Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşen bu adımlar aslında bizim geleceğe bırakabileceğimiz miraslardan bir tanesidir." diye konuştu.

Türkiye´nin gelişirken herkesin dostluk etmediğine dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Etrafımızda, ´Türkiye´nin kendi başına karar verme yeteneği, Türkiye´nin kendi hürriyeti, özgürlüğü, düşünebilme kabiliyeti daha kısıtlı olsun´ isteyenler de olacaktır. Bu içeride de dışarıda da olacaktır. Siyasi saiklikliği içeride olacaktır, bu kıskançlıktır, ideolojiktir, artı yetmezliktir. Türkiye´nin attığı her adım dış dünyada da söz söyleyebilme kabiliyetini, adalete, hakkaniyete, kendi medeniyet değerlerimize anlatabilme kabiliyetini artıracaktır. Bu da istenmez. Ama bunların hiçbirisine bakmıyoruz. Biz kendi istikametimize ve hedeflerimize bakıyoruz. Bunu da devam ettireceğiz."

İçişleri Bakanı Soylu, dünyada sözle yapılanların aynı olmadığı bir davranış modeli görüldüğünü aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu da bize bir başka sorumluluk daha yüklüyor. Daha güçlü olmayı, daha zengin olmayı, daha özgür olmayı, daha ayakları üzerinde durmayı, üniversitelerimizde daha etkin sonuçlar elde etmeyi, kamu kuruluşlarımızda daha fonksiyonel olmayı, bürokrasimizi daha etkin hale getirmeyi, siyasetimizi daha rasyonel hale getirmeyi, verimliliğimizi en üst seviyeye getirmeyi gerektiriyor. Bu hepimizin görevi. Ama şu var, Türkiye bu anlayış içerisinde yürüyor. Yoksa bu kadar yoğunluklar içerisinde karşı karşıya kalan her ülke istikametini de aklını da şaşırır. Allah´a çok şükür Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hedef birliği içerisinde gidiyor. Belki de Türkiye´nin en önemli 15 yıllık kazanımlarından bir tanesi budur. Bunu hep birlikte devam ettireceğiz."

?KENEVİR EKİLEN TARLALARA

ARTIK BUĞDAY EKİLİYOR?

Terör meselesinin hükümetin politikası olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın önderliğinde ortaya konulan bir kararlılık ve irade olduğunu vurgulayan Soylu, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye´ye karşı oluşan ve Türkiye´nin büyümesini ya hasetliğinden dolayı ya da stratejik olarak istemeyenlerin en önemli vekâlet verdikleri unsur terördür. Terörle birlikte Türkiye´nin meşguliyetini, terörle birlikte Türkiye´nin ve bu milletin belki de en önemli hasleti olan birliğini ve beraberliğini bertaraf etmeye çalışıyorlar. Bizim görevimiz de buna müsaade etmemektir. Bugün bu görev bizdedir, yarın bir başka arkadaşımızda. Kendi gayretince ama hükümetimizin ortaya koymuş olduğu politikalar çerçevesinde bunu yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Terörün mütemmim cüzleri var, uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş ve organize suçlar. Yani milletin kendi huzurunu devrettiği, devletin otoritesini, hukukun otoritesini ve demokrasinin sarsılmasını isteyenler bu aparatlara, bu araçlara sığınıyorlar."

Bakan Soylu, görevlerinin otoriteyi sarsmamak olduğuna dikkati çekerek, bu otoritenin aslında hukukun, demokrasinin, milletin birliğinin adı olduğuna işaret etti. Bunu gerçekleştirebilecek bir adımı atmak için her geçen gün gayret gösterdiklerini belirten Soylu, şu ifadeleri kullandı:

?Şu anda Lice´de 10 bin evladımız operasyon yapıyor. Burada enteresan bir şey söyleyeceğim, biz 2 ay önce de Lice´de büyük bir operasyon yaptık, epey sürdü. Çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdik. Bu operasyon daha ziyade hem terörün alanını daraltmak hem de Lice´yi, Bingöl´ü, Hani´yi, Kocaköy´ü ve Diyarbakır kırsalını içine alan bu alanı kendilerine yönelik bir finansal destek, uyuşturucu, kenevir ekerek finansal destek haline getiren terör örgütüne aman vermemek üzere gerçekleştirilen bir operasyon. Geçen yıl 5 milyon kök kenevir buradan alındı. Gerek kış operasyonları gerek kışın hemen akabinde gerçekleşen Lice´deki operasyonlar sayesinde bu yıl Lice kırsalına tarihin en az keneviri ekildi, şu ana kadar 350 bin kök civarı. 5 milyon nere 350 bin nere. Bir güzel haber daha var, geçen yıl kenevir ekilen tarlalarda bu yıl buğday ekiliyor. Bu aslında terörü bitirme noktasında neler kazanabileceğimizin en önemli göstergelerinden bir tanesi.?

?KATO´DA YARIM

MİLYON HAYVAN YETİŞİR?

Bakan Süleyman Soylu, Kato Dağı´na gittiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

?Oralarda huzuru tam anlamıyla sağladığımız andan itibaren, ölçmüş değilim ama gerek helikopterden tüm alanı gördüğümde gerek Kato´nun tepesine indiğimde aklıma bir tek şey geldi, burada yarım milyon hayvan yetişir. Büyük bir arazi, muhteşem bir yayla. Aşağısı Beytüşşebab´a kadar ve diğer alana kadar olağanüstü güzellikler içeriyor. Ama bütün bunları bizden terör uzaklaştırmaya çalışıyor. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren göç Türkiye´nin en önemli problemi olmaktan çıkar. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren sınırlarımızı çok daha iyi kontrol edebilme fırsatına sahip olabiliriz. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren özellikle çalışma çağındaki insanlarımıza iş bulma konusunda çok önemli kazanımlar sağlayabiliriz. Oradaki üniversitelerimiz kendi hedeflerini çok daha iyi noktalara, çok daha iyi ufuklara dikebilirler. Terör bitirmenin tek çıktısı yok, çoklu çıktısı var. Bu ülkenin faydasına çoklu çıktısı var. Bunun için hep birlikte büyük bir gayret göstermeliyiz. Çünkü terör örgütü 40 yılı aşkın bir süredir oraya fitne ve nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bunu ancak birlik ve beraberlikle bir arada olarak ortadan kaldırabiliriz. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimiz cansiparane mücadele ortaya koyacaklar ve koymaya devam ediyorlar. Bu konuda kahramanca mücadele ediyorlar.?

Belediye Başkanı Sami Aydın, ziyaretin sonunda Soylu´ya çeşitli hediyeler takdim etti./resimler/2017-6/9/0856018523150.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!