USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Erdoğan´ı Bağrına Basacak--Video

Sivas Erdoğan´ı Bağrına Basacak--Video

Sivas Erdoğan´ı  Bağrına Basacak--Video
02-09-2019 07:00
Google News


8. Sivas Kitap Günleri ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sivas ziyaretine ilişkin olarak Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından Buruciye Medresesi´nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, bugün başlayıp 8 Eylül tarihine kadar sürecek olan 8. Sivas Kitap Günleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin bilgiler verdi.

Sivas Kitap Günleri etkinliğinin, Sivas Kongresi´nin 100. yılında 4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri programı kapsamında Valiliğin koordinesinde İl Özel İdaresi, Belediye ve diğer kurumların desteğiyle hazırlandığını ifade eden Vali Ayhan,  ?Sivas 8. Kitap Günleri etkinliği 2? 8 Eylül tarihleri arasında 7 gün olarak planlanmıştır. Bu yıl 8. Kitap Günleri´ni 100. yıl anısına düzenlemekteyiz? dedi.

ONUR KONUĞU İLBER ORTAYLI

Kitap Günleri´nin bugün saat 14.00´da Buruciye Medresesi´nde Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından gerçekleştirilecek olan ?Milli Mücadelenin 100. Yılı´ konulu söyleşi ile başlayacağını belirten Vali Ayhan, ?Sivas Ellerinde Kitap Okunur sloganıyla yürüttüğümüz Sivas 8. Kitap Günleri´nde 100 standımız olacak, 185 yayınevi katılacak ve birçok yayıncı kuruluş da yer alacaktır.  Hem Buruciye Medresesi´nde hem de stantlarımızda 150´ye yakın etkinlik gerçekleştirilecektir. Kitap Günleri´nde 8.´ye ulaşmak kolay değil. 1.´sini yaptığımızda güzel bir heyecanımız vardı. Amatördük ama çok iyi bir heyecanımız vardı. Üstüne koya koya geldik. Bu hafta da inşallah 8.´sini gerçekleştireceğiz. Yıllar önce ?Kitaba Dair Tüm Renkler´ sloganıyla  katkı sunmaya çalıştığımız Kitap Günleri´nde bu yıl yine her kesime hitap edecek programlar düzenleyeceğiz. Tarihten edebiyata, siyasetten çocuk gelişimine, güncel hayattan şiire kadar farklı konularda kitaplarıyla, yazılarıyla, şiirleriyle katkılar sunmuş birçok yazarın, akademisyenin katılımıyla söyleşiler, paneller ve imza günleri gerçekleştirilecektir. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz herkes kendisinden bir şeyler burada bulacaktır? dedi.

YAZARLIK ATÖLYESİ İLE GENÇLER KEŞFEDİLECEK

Sivas Kitap Günleri etkinliğinin Sivaslıların gönlündeki yerini hep koruduğunu dile getiren Vali Ayhan, ?Sivas Kitap Günleri´ne ilişkin https://www.sivaskitapgunleri.com/ adresinden geniş bilgi alınabilecektir. Her yıl yaptığımız bu etkinlikte ana temamız vardı. Bu sefer de arkadaşlarımız sosyal sorumluluk kapsamında güzel çalışmalar yaptılar. Özellikle ?Engellilerin Anlatımıyla Sivas Kongresi´nin 100. Yılı´ programı ile farkındalık oluşturulması planlanmaktadır. Ayrıca Kitap Günleri´nde bir anı oluşmasını sağlamak amacıyla arkadaşlarımız tarafından fotoğraf kabini hazırlandı. Hem anıları olsun hem de farkındalık oluşturulsun istiyoruz. Kitap kumbaralarımız da olacak. Bu kitapları köy okullarımıza ileteceğiz. Köy okullarımızda güzel kütüphaneler kuracağız. Bu sene bir diğer farklılık da Yazarlık Atölyesi kurulacak. Bu çok önemli. Genç yazarlarımızın, şairlerimizin sayısını  artırmak amacıyla bunu oluşturacağız? diye konuştu.

Vali Ayhan´ın ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Sivas Kitap Günleri etkinliğinin her geçen yıl daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

?NESLİN İHYASI NOKTASINDA ÖNEMLİ?

Başkan Bilgin, ?Sayın Valim Kitap Günleri konusunda detaylı bilgileri verdi. Yanlış hatırlamıyorsam 2012 yılıydı. O zaman ilki yapılacaktı. ?Sivas´ta Kitap Günleri olur mu, ilgi olur mu?´ gibi tartışmaları yaşadık ama 2019 yılına geldiğimizde gördük ki Sivas´ta bu etkinliğin en güzeli yapılabiliyor. Gittikçe profesyonelleştik ama amatör ruhtan kopmadan inşallah önümüzdeki süreçte katılımı daha da artırarak bu programları yapacağız. Bu tip organizasyonlar neslin ihyası noktasında önemli. İlk günden bugüne katkı veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu şehir her şeyin en güzeline layık? diye konuştu.

Kitap Günleri tanıtım toplantısının ardından Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 4 Eylül tören programına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

4 Eylül günü ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın programına ilişkin bilgiler veren Vali Salih Ayhan; ?Kongremizin 100. yılı. Bunu çok zikrediyoruz. Zikretmemizin sebebi 100 yıl önceki ruhu canlı tutmak. Bütün gayretimiz bu. İnşallah 100 yıl önceki ruhla daha nice 100 yılları evlatlarımız, torunlarımız inşallah kutlar. Kongremizin 100. yılını çok coşkulu kutladık. Her kesimi kucakladık. 7´den 70´e her kesime hitap eden programlar yaptık. İlimiz çok yoğun bir hareketlilik yaşadı. Çok bereketli bir yıl oldu. Tüm kurumlarımızın iç dinamikleriyle, gayretleriyle 100. yılı çok güzel bir şekilde kutluyoruz, anmalar yapıyoruz ve gelecek nesillere güzel notlar bırakıyoruz. Öncelikle ben emek veren herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin 100. yılını 4 Eylül günü daha üst seviyede, daha yüksek bir heyecanla inşallah kutlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleri, bu heyecanımıza ortak olması heyecanımızın zirveye  ulaşması açısından çok anlamlı. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza Sivaslıların sesini duyarak kongre heyecanımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz? dedi.

?EKONOMİNİN KALBİ SİVAS´TA ATACAK?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?4 Eylül saat 13.30´da inşallah programımız başlayacak. 13.30´da çelenk sunmanın ardından Kongre Binası ziyareti akabinde konuşmalar ardından ise mini programlar olacak.   100. yılın anısına son 15 yılda Sivas´ta 100 milyon fidan dikildi ve Sayın Cumhurbaşkanımız 100 milyon birinci fidanı Sivas´ın ortasına dikecek. Bir sosyal mesaj verecek. Geleceğe bırakacağımız en güzel miraslardan birisi de yeşil Sivas´tır, doğaya verilen değerdir. Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız net olmamakla beraber Ekonomi Forumu´na katılacak. Ekonominin kalbi 3-4 Eylül´de Sivas´ta atacak. Alanında uzman olan kişiler Sivas, Orta Anadolu, ülke ve dünya ekonomisine ilişkin önemli bilgiler verecek. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın vakti müsait olduğu takdirde katılım gerçekleştikten sonra üniversitemizde bir yemek programı olacak. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımızı uğurlayacağız. Buradan kamuoyuna şunu duyurmak istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız kongremizin 100. yılı münasebetiyle Sivas´a geliyor.  Tüm halkımızı programa davet ediyoruz. Tüm halkımız coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanımızı geçmişte olduğu gibi yine bağrına basacak. Kongre heyecanımızı hep beraber yaşayacağız ve çok güzel bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızı uğurlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız her gelişinde güzel müjdeler vermektedir. İnşallah Cumhurbaşkanımız güzel müjdeler verecek? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Sivas ziyaretinin önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ?Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba günü kongremizi, şehrimizi onurlandıracak. 4 Eylül günü tüm hemşehrilerimizi programlara davet ediyoruz. Sivaslılara kolaylık olsun diye de o gün toplu taşıma mahallelerden şehre ücretsiz olacak. Huzurlarınızda kooperatifimize teşekkür ediyorum? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!