USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS HİZMETİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

SİVAS HİZMETİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

SİVAS HİZMETİN EN  İYİSİNİ HAK EDİYOR
20-04-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 2018 yılında başlatılan ve devam eden projeleri ilimizdeki basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Başkan Aydın, Paşabahçe Kütükev´de kahvaltı ile başlayan programın ardından Tavra Deresi isale hattı, Mevlana Tüneli projesi kapsamında yol bağlantıları, kümbet bölgesindeki alt geçit projesine ek olarak yapılan yol genişletme çalışmaları, DSİ köprülü kavşak projesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı köprülü kavşak projesi ile Yeni Kızılırmak Köprüsünde yapılan çalışmaları anlattı.

TAVRA DERESİ´NDEN

ARITMA TESİSİNE İSALE HATTI

İlk olarak Tavra Deresi´nden çıkan suyu Arıtma Tesisine taşıyacak olan isale hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi veren Aydın, ?2018 yılı itibariyle yeni başladığımız önemli bazı çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Bildiğiniz gibi 2017 yılı çok kurak bir yıl oldu. 2018´in de kurak geçeceği ön görülüyor. Sivas il merkezi olarak 4 Eylül Barajı´ndan içme suyumuzu karşılıyoruz. Ancak bu kuraklıktan dolayı suyun yetersiz olduğu ve gelecekte daha da yetersiz olma ihtimalini göz önüne alarak, Tavra Deresi´nden arıtma tesisine yeni bir isale hattı proje başlattık? dedi.

Proje kapsamında bir isale hattının oluşturulacağını ve iki ay gibi bir sürede bu hattın tamamlanacağını belirten Başkan Aydın, ?Projede isale hattının yanı sıra bir yumuşatma tesisi var ve üçüncü aşama ise dezenfeksiyon aşaması var. Yani Hipoklorür dediğimiz sistemin gerçekleştirilmesi var. Projenin yaklaşık toplam maliyeti 30-35 Milyon lira olarak tahmin ediliyor. Birinci etap olan 4,5 km uzunluğunda çelik borulardan olan kısmın ihalesi yapılarak, çalışmalara başlanıldı. 200 metre çelik boruyu şuan için döşemiş bulunmaktayız. İnşallah Mayıs ayı içerisinde bu isale hattını tamamlamayı hedefliyoruz? diye konuştu.

Projeyi DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüttüklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:

?DSİ yatırımın tamamını gerçekleştirecek. Maliyetini ise Sivas Belediyesi olarak 30 yıl içinde vadeli bir şekilde ödeyeceğiz. Bu proje Sivas´ın sigortası olacak. Ne zaman ihtiyaç duyulursa, ne zaman kuraklık olursa burası devreye girecek. Buz şuanda da kısmi olarak su veriyoruz. Ancak bu bölgedeki suyun sertliği 33 seviyelerinde iken, barajdan verdiğimiz suyun sertliği ise 14 civarında. Dolayısıyla buradaki su da bir damak tadı farklılığı oluşturuyor. Bunu tamamen ortadan kaldırmak adına Sivas´ın her bölgesine aynı standartta suyu vermek ve gelecekte Sivas´ın içme suyu ile ilgili sorun yaşamaması adına bu projeyi başlattık.?

BAĞLANTI YOLLARINDA

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Mevlana Tüneli projesinin ilimiz trafiği açısından büyük önem arz ettiğini belirten Belediye Başkanı Aydın, projenin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgedeki trafik yükünün büyük oranda azalacağını söyledi.

Tüneldeki çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Aydın, tünelin Aydoğan mahallesi kısmında yol üzerinde kalan evlerin kamulaştırılmasının yapıldığını söyledi. Aydın ayrıca Yavuz Sultan Selim Cami ve Selimiye Kültür Merkezi´nin bulunduğu caddenin de genişletilmesi ve trafik akışının rahatlatılması için de çalışmaların başladığını belirtti.

Mevlana Tüneli bağlantı yollarının ardından Kümbet bölgesindeki yol genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aydın, bu bölgede yapılan alt geçit uygulamasından sonra güzergâhtaki yollarda da yol genişletme çalışması başlatıldığını aktardı.

DSİ ÜST GEÇİT

TRAFİĞİ RAHATLATTI

Daha sonra geçtiğimiz hafta hizmete açılan DSİ üst geçitte basın mensuplarına bilgi veren Aydın, ?DSİ bölgesinde hayata geçirdiğimiz projede DSİ kavşak, üst geçit ve çevre yoluyla bağlantı aşaması tamamlanmış durumda. Bu projenin yaklaşık maliyeti 10 milyon lira olarak tamamlandı. Önemli bir aksı birbirine bağlamış oluyoruz. Mevlana tünelinden uzanan Menderes Caddesi´nden devam eden ve DSİ kavşağının üzerinden gelen trafik, bu köprüden geçerek, çevre yoluna ve Karşıyaka´ya uzanacak. Bu yol Karşıyaka bölgesi için önemli ama ondan daha önemlisi Stadyum ve Okullar Bölgesine yeni bir alternatif yol bağlantısı oldu. Geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe maçıyla birlikte bu üst geçidi hizmete sunduk. Her maçtan sonra yaşanan anormal derecedeki trafik sıkışıklığı geçtiğimiz hafta oynanan maçta rekor bir taraftar sayısı olmasına rağmen yaşanmadı. Bu yolun faaliyete geçmesi trafiği oldukça rahatlattı. Önümüzdeki günlerde burasının resmi açılışını da yapacağız inşallah? diye konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

BULVARI BU YIL HİZMETE GİRECEK

Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı projesi kapsamında çevre yolunda yapılan çalışmaları gezen Belediye Başkanı Aydın, ?Yenişehir bölgesinden Üniversite´ye uzanacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı projesi kapsamında yapılan köprülü kavşak projesinin çalışmalarını inceliyoruz. Yaklaşık 30 Milyon liralık bir projenin köprülü kavşak kısmı. Hem mevcut çevre yolu bu proje kapsamında yeniden düzenleniyor? dedi.

Bu kapsamda mevcut çevre yolunun her iki tarafında da yan yollar oluşturulduğunu belirten Aydın, ?Çevre yolu üstten devam ederken, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ise alt kısımdan devam edecek.  Üniversite ? şehir bağlantısını çok güçlü bir hale getirecek proje. Öğrencilerimizin yürüyerek dahi Üniversiteye gidebileceği bir çalışma olacak. Şehrimiz adına hem prestij için hem ulaşım için son derece önemli. İnşallah bu projeyi de bu yıl içerisinde tamamlayarak, şehrimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ile Sivas Belediye olarak bu projeyi birlikte yürütüyoruz. Müteahhit firmamız sağ olsun projeyi hızlı bir şekilde devam ettiriyor. Projenin öngörülen zaman içerisinde bitirilmesini temenni ediyoruz. Bu projedeki yol çalışmalarımız geçtiğimiz yıl itibariyle Üniversite bölgesinden başladı. Alt yapısıyla birlikte projenin büyük bir bölümü tamamlandı. Bu proje üç etaplı. Birincisi yol çalışması, ikinci kısım çevre yolunda yapılacak köprülü kavşak çalışması. Son etabı ise Kızılırmak üzerine yapılacak olan köprü çalışması var. Üç etap birlikte bitecek. Bu etaplardaki çalışmaların tamamını Eylül ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz? diye konuştu.

KIZILIRMAK ÜZERİNE

YERİ KÖPRÜ

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı´nın geçtiği güzergâhta yapılacak yeni Kızılırmak Köprüsü´nde de kazık çakma işlemlerinin başladığını belirten Başkan Aydın, ?Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki yeni Kızılırmak projesinin şantiyesindeyiz. Köprü ile ilgili çalışmalarımıza start verdik. Şuanda fore kazık çalışmaları devam ediyor. 180 metre uzunluğunda bir köprü olacak. Yan yana iki tane köprü olacak. Toplam genişliği 70 metre olacak. Projenin köprü kısmı yaklaşık 17-18 milyon lira gibi bir maliyeti olacak. Köprülü kavşak ile Kızılırmak üzerindeki köprü çalışmalarımızı iki ayrı firma yürütüyor. Biz de Belediye olarak yol çalışmalarını sürdürüyoruz. Projenin önemli bir kısmı alt yapı ve dolgu çalışmalarıyla tamamlandı. Bu projelerle birlikte Recep Tayyip Erdoğan Bulvarının toplam maliyeti ise yaklaşık olarak 30 Milyon köprülü kavşak, 20 milyon mevcut Kızılırmak köprüsü ve yollarıyla birlikte yaklaşık 60 milyon liralık devasa bir proje olacak? dedi.

SİVAS HEPİMİZİN

ORTAK NOKTASI

Proje gezilerinin ardından bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Aydın, ?Sivas hepimizin ortak noktası. Her birimiz Sivas´a daha güzel neler yapabiliriz, kendi dalımızda nasıl katkı sunabiliriz onun mücadelesini veriyoruz. Bugün bu anlamda Belediyemizin çalışmalarını ilimizdeki basın mensuplarıyla birlikte gezme imkânı bulduk. Gezdiğimiz çalışmalar sadece bu yıl içerisinde başlayan ve devam eden çalışmalardı. Gerek bugün gezdiğimiz çalışmalar, gerekse 2004 yılından bu yana yapılan çalışmalarla Sivas´ın çok ciddi bir ivme kazandığını görüyoruz? dedi.

Aydın şöyle devam etti:

?Bu şehre her gelen insandan ben ?Sivas´ta pozitif anlamda çok ciddi bir değişim ve gelişim var´ sözlerini duyuyorum. Bu bizim hayal ettiğimiz ve arzu ettiğimiz bir durum. Bunu daha iyi yerlere taşımak için mücadele ediyoruz. Gerçekten de birçoğu devlet eliyle yapılabilecek olan projeler. Ama yerel imkânlarla bunları yapabiliyor olmak şehrimiz adına son derece önemli. Sivas´a baktığımız zaman temel sorunları aşmış durumdayız. Sorunsuz diyebileceğimiz bir alt yapıya kavuştuk. Yağmur hatlarımız tamamen oluşturuldu. Şehir içerisindeki kirlilik oluşturan çevresel olumsuz etkileri olan bütün derelerin ıslahlarını gerçekleştirdik. İçme suyu arıtma tesisi, atık su arıtma tesisi, düzenli depolama alanları gibi yine çok önemli büyük projelere imza attık. Şehrimizde yeşil alan sıkıntısı oldukça fazlaydı. Bu anlamda bölge parkları ve mesire alanları gibi çok ciddi çalışmalara imza attık. Şehrimizin bu noktadaki ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşıladık. Ulaşım noktasında şehri yaymak, şehri rahatlatmak, önemli hedeflerimizdendi. Kızılırmak üzerine sadece bu dönemde 4 tane köprü yaptık. Eğri köprü, Fadlum Köprüsü, Yeni Karşıyaka köprüsü ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı köprüsü? Sivas´ta alt geçit uygulaması bugüne kadar hiç yapılmamıştı. Bu dönemde 4 tanesini tamamladık. Tünel gibi devasa bir projesi önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlayacağız.?

SİVAS´IN ÖNEMLİ

BİR SORUNU YOK

Geçtiğimiz hafta Kalkınma Bakanlığı başkanlığında İç Anadolu bölgesindeki illerin Vali ve Belediye Başkanlarının katıldığı bir toplantıya katıldıklarını belirten Aydın, ?Bu toplantıda diğer illerin taleplerini gördüğümüz zaman bizim o sorunları tamamına yakın bir şekilde aşmış olduğumuzu gördük. Yani şehrimizin önemli sorunlarını çözüğümüzü gördük. Bu Sivas´ın nereden nereye geldiğini gösteriyor. Yani şehrimizin önemli sorunlarını çözüğümüzü gördük. Bu Sivas´ın nereden nereye geldiğini gösteriyor. İnşallah bu şehir hem tarihiyle, hem içinde bulunduğu Yiğidolarıyla daha güzel hizmetleri hak ediyor. Bunun bilincindeyiz. Ama şunu da takdir etmek gerekir ki imkân ve şartlar her şeyi bir anda yapmaya yetmiyor. Biz imkânlarımızı azami ölçüde verimli kullanmaya çalışıyoruz.  Bu şekilde şehrimize hizmetleri kazandırmaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

SEÇİMLER İLİMİZ VE

ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Önceki gün belirlenen genel seçim takvimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aydın, ?Diğer taraftan bildiğimiz gibi önceki gün bir karar alındı. Genel seçimler erkene alındı ve 24 Haziran tarihinde Türkiye seçime gidecek. Yeni bir sistemle inşallah tanışacağız. İnanıyorum ki bu şeni sistem ülkemizin gelişme trendine yeni katkılar sunacaktır. Ülkemizin hem ekonomik anlamda hem de gelişme, kalkınma anlamında yeni bir ivme kazanacağını umut ediyorum. Şehrimiz, ülkemiz ve dünya için bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!