USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS KENDİNE HİZMET EDENLERİ UNUTMAZ

SİVAS KENDİNE HİZMET EDENLERİ UNUTMAZ

SİVAS KENDİNE HİZMET EDENLERİ UNUTMAZ
28-06-2017 10:15
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ramazan Bayramının son gününde Sivas Belediyesi tarafından Şeyhşamil Mahallesi´nde yapılan Osman Seçilmiş Mesire Alanı´nın açılışına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Mehmet Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEÇİLMİŞ´E VEFA?

Geçtiğimiz yıllarda iki dönem Sivas Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Osman Seçilmiş´e büyük vefa? Görev yaptığı yıllarda başta Organize Sanayi Bölgesi ve Sivasspor olmak üzere kentte önemli hizmetlere imza atan Osman Seçilmiş´in ismi yeni hizmete açılan Mesire Alanında yaşatılacak.

Önceki gün yapılan açılış törenine Rahmetli Osman Seçilmiş´in oğlu Muhammed Fatih Seçilmiş de katıldı. Açılış öncesinde bir konuşma yapan Seçilmiş, babası hakkında duygusal bir konuşma yaparak, Mesire alanının yapılmasında ve Osman Seçilmiş isminin verilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanı Sami Aydın ve ekibine teşekkür etti.

ALLAH BİZLERİ NİHAİ

BAYRAMA ULAŞTIRSIN

Bakan Yılmaz, Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, ?Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan ayının sonunda bizleri bayramda bir araya getiren rabbimize hamd ediyoruz. Nice Ramazan Bayramlarına sağlık ve sıhhat içerisinde ulaşmayı Allah´tan niyaz ediyoruz. Bayramın diriltici rüzgârı ülkemize ve gönül coğrafyamıza bereket, huzur ve barış getirsin, birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin, kardeşliğimizi daim kılsın. Bayramla verilmek istenilen mesaj şudur: Sabreden, Allah´ın rızasına uygun yaşayan, emir ve yasaklarına uyan, kardeşliği artıran, gönülleri fetheden kimse sonunda bayrama ulaşır. Allah bizleri nihai bayrama ulaştırsın? dedi.

SAMİ BEY BÜYÜK BİR

VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´ın büyük bir vefa örneği gösterdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, ?Sivas´a hizmet etmiş olan eski belediye başkanımız Osman Seçilmiş´in ismini güzel bir mesire alanına verdi. Rahmetli Başkanımızın mekânı cennet olsun. Aziz Sivaslılar kendisine hizmet etmiş kimseleri unutmazlar. Sami Bey´in yaptığı bir kıymet bilirlik. Ama bilin ki Sami Bey, Sivas halkının talebini yerine getiriyor. Biliyoruz ki Sivaslılar, Sivas´a hizmet edenleri unutmazlar. Bundan dolayı da Sami Beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin? ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

SAĞLAMAK ASLİ VEZİFEMİZDİR

?Beşeri sermayeniz güçlüyse, ülkeniz güçlüdür? diyen Bakan Yılmaz, ?Beşeri sermaye de ancak eğitimle güçlenir. Eğitiminiz ne kadar kaliteliyse ülkeniz de o kadar güçlü demektir. Bu çerçevede öğrencilerimize, evlatlarımıza 21. Yüzyılın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum, davranış ve değerleri kazandırmak istiyoruz? dedi.

Türkiye Cumhuriyeti olarak milli gelirin yüzde 5,8´ini eğitime ayırdıklarını belirten Yılmaz şöyle devam etti:

?OECD ülkeleri 5,2´sini ayırıyor. Biz onlardan daha çok ayırıyoruz. Bugün 18 milyona yakın öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı´nın bünyesinde, 7 milyonun üzerinde de yüksek öğretimde var. Toplamda 25 milyonun üzerinde bir öğrencimiz var. Türkiye´nin yarınını işte bu 25 milyon insan şekillendirecektir. Biz öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim ve öğretimin sunulması, eğitim ortam ve süreçlerinin iyileştirilmesi için çalıyoruz. Bu bizlerin asli vazifesidir. Yine eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak bizim vazifemizdir.

Normalde her 5 yılda bir müfredatların değiştirilmesi lazım. 51 program hazırlandı. Onayları alındı. Şuanda kitapları hazırlanıyor. Önümüzdeki eğitim ? öğretim döneminde 1, 5 ve 9. Sınıflar yeni müfredatla eğitime başlayacaklar. Diğer sınıfların müfredatlarını da gece gündüz demeden çalışarak, bir sonraki eğitim öğretim dönemine yetiştirmek istiyoruz. 2018-19 eğitim döneminde her sınıfta yeni müfredatla eğitime başlamayı hedefliyoruz. Bu müfredatla birlikte artık gelecek nesil bilgi ve teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir nesil olacak.?

?SON BİR YILDA EĞİTİMDE

ÖNEMLİ YENİLİKLER YAPTIK?

Ekonomide dünyada ilk 20 ülkenin içinde olmayı eğitim sistemine borçlu olduklarını ifade eden Yılmaz, ?Peki niye ilk 10´a giremedik onu da eğitimimize borçluyuz çünkü daha yüksek nitelikli ürünler üretemiyoruz. Niçin eğitimde eksiklikler var. Fakat birçok şeyi başardık. İlk 20 ülkenin arasına girmek başarıdır. Ama dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak daha çok çalışmamız lazım. Gerçekten milli eğitimde her dönemde çok önemli reformlar hayata geçirildi. Her yenilikte yeni bir kazanım getirdi evlatlarımıza Son bir yılda da gerçekten zorlu bir dönemden geçtik. Önemli yenilikleri de bu dönemde eğitime kazandırdık. Bir yıl içerisinde 20 bin derslik yaptık. Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. 20 bin öğretmenin mülakat yaparak atamasını gerçekleştirdik. 20 bin öğretmenin de mülakatını tamamladık. Önümüzdeki ay atamasını yapacağız. Dershanelerin tek bilim dalında açılabileceğini dair kanuni değişiklik yaptık. Etüt merkezlerini kapattık. Çıraklık eğitim merkezini zorunlu eğitim kapsamına aldık. Çünkü eğer iyi çırak yetiştiremezsiniz o zaman el sanatlarınız esnafınız, küçük sanayiciniz ölür? şeklinde konuştu.

MÜLAKAT KALDIRILMADI

Son günlerde bazı internet gazetelerinde çıkan Öğretmenliğe girişteki mülakatların kaldırılmasıyla ilgili de kısa bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, ?Ben böyle bir açıklama yapmadım. Söz konusu haberlerde iddia edilen mülakatların kaldırılması gerçek dışıdır? dedi.

İKİ MUTLULUĞU

BİR ARADA YAŞIYORUZ

Sivas Valisi Davut Gül ise iki büyük mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade etti. Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı tebrik eden Vali Gül, ?Güzel ve huzurlu bir Ramazan yaşadık. Allah daha nice ramazanlar ve bayramlar nasip etsin. İkinci güzellik burada güzel bir park ve mesire alanı açılıyor. Bu gibi hizmetlerin şehirlerde çok önemli olduğunu biliyoruz ama daha da önemlisi bu hizmetlerin şehrin geneline yayılmasıdır. Şehrin her tarafında bu gibi güzelliklerin olması şehri daha yaşanabilir bir hale getiriyor. Bu nedenle ben Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Ayrıca ahde vefa göstererek, kendinden önceki Belediye Başkanı Osman Seçilmiş´in ismini verdiği için de tebrik ediyorum. Merhum Başkanımıza da Allah´tan rahmet diliyorum? dedi.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN

YEŞİL ALAN ARTTI

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Bugün Sivas´ta hem bir bayram coşkusunu, hem de şehrimize yeni kazandırılan bir eserin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Rabbim bizlerin huzurunu ve mutluluğunu daim kılsın. Millet olarak hizmetlerin en iyisine layık bir milletiz. Bunu bu millet tarihte her zaman göstermiştir. Bizler yöneticiler olarak bu millete ne kadar çok ve ne kadar güzel hizmetler yaparsak yapalım, onların hakkını ödeyemeyiz. Biz hizmete böyle bakıyoruz? dedi.

Sivas´ın mesire alanları bakımından Türkiye´nin en zengin illerinden birisi olduğunu belirten Başkan Aydın, önümüzdeki süreçte kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından da dünya ortalamasının üzerine çıkılacağını kaydetti.

Başkan Aydın şunları kaydetti:

?Osman Seçilmiş Mesire alanının yarısı Milli Emlak Müdürlüğüne aitti. Diğer yarısı da kamulaştırıldı. 64 dönümlük park ve mesire alanının şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şehrimizin her bir bölgesinde ayrı bir mesire alanı oluşturduk. Paşabahçe her geçen gün daha da büyüyor. Karşıyaka mesire alanı buradan çok daha büyük. İnşallah orası da bir ay içerisinde şehrimizin hizmetine kazandırılmış olacak. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı konusunda Sivas olarak çok önemli mesafeler kat ettik. Bugün geldiğimiz noktada kişi başına 5 metrekareyi yakaladık. İnşallah Karşıyaka ve Kardeşler Ormanıyla birlikte ileride Sivas için çok önemli bir proje olan Kızılırmak projesi de devreye girdiği zaman Sivas kişi başına düşen yeşil alan miktarında dünya ortalamasının çok daha üzerine çıkmış olacağız. Bu anlamda Türkiye´nin de en zengin illerinden birisiyiz. Bu tesisimizin Sivas´ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler kurdele kesere mesire alanının açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, daha sonra açılışa katılan vatandaşlarla bayramlaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!