USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Kongresi Gurur Kaynağıdır

Sivas Kongresi Gurur Kaynağıdır

Sivas Kongresi  Gurur Kaynağıdır
06-09-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümünde Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kongreye ilişkin düşüncelerini dile getirdiler.

Fen Fakültesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Turan Akyüz, Sivas Kongresi´nde alınan ?manda ve himaye kabul edilemez? kararını anımsatarak, ?Cumhuriyet´in kurulmasına öncülük etmesi bakımından Sivas Kongresi ülkemiz tarihi açısından gurur kaynağıdır. Böyle bir şehirde yaşamak ve eğitim görmekten ömür boyu kıvanç duyacağım. Bu kongrenin gerçekleşmesi ve ülkemizin bağımsızlığı için her türlü tehlikeyi göze alan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarına ve kongrenin düzenlenmesinde destek veren, delegeleri evlerinde ağırlayan misafirperver Sivas halkına şükranlarımı sunuyorum? dedi.

?MAKSAT VATANI MÜDAFAADIR?

İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ayşe Mine Egüz ise ?Sivas Kongresi ülkemizin bağımsızlığı açısından oldukça önemlidir. Millî Mücadelenin dönüm noktalarından biri olan bu kongrede kadınlarımız da üzerine düşen vazifeyi yerine getirmişler ve zamanın Valisi Reşit Paşa´nın eşi Melek Reşit Hanım´ın başkanlığında bir araya gelerek 9 Aralık 1919 tarihinde Sivas Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti´ni resmen kurmuşlardır. Bu cemiyetle ilgili duygularını aktaran Mustafa Kemal Paşa, ?Maksat vatanı müdafaadır. Bu teşebbüsün birinciliği şerefini kazandıkları için Sivaslı hanımefendileri tebrik ediyorum´ demiştir. Sivas Kongresi´nde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı´nda da kadınlarımız erkeklerle birlikte canla başla çalışmışlardır. Anadolu kadınının yeri geldiğinde ne kadar cesaretli ve fedakâr olduğu bir kez daha ispatlanmıştır. Bir kadın olarak bu üstün özelliğinden dolayı kadınlarımızla gurur duyuyorum? diye konuştu.

?BAĞIMSIZLIK ATEŞİ SİVAS´TA KARŞILIĞINI BULDU?

?Bir tıp öğrencisi olarak Tıbbiyeli Hikmet Boran´ın işgal kuvvetlerine karşı gösterdiği tepkinin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha idrak ediyorum? diyen Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ahmet Yavuz ise ?Çünkü Hikmet Boran´ın yaktığı bağımsızlık ateşi Sivas´ta karşılığını bulmuş ve ülkemiz bağımsızlığına Sivas Kongresi´nde alınan kararlar neticesinde kavuşmuştur. Ben de bir tıbbiyeli olarak Hikmet Boran gibi ülkemizin bağımsızlığı ve selameti için tüm gayretimle çalışmayı kendime vazife olarak addediyorum? ifadelerini kullandı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!