USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas´a Ancak Sivaslı Sahip Çıkar?

?Sivas´a Ancak Sivaslı Sahip Çıkar?

?Sivas´a Ancak Sivaslı Sahip Çıkar?
03-07-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk; 24 Haziran´da gerçekleştirilen kritik seçimlerin ardından ilimizde faaliyet gösteren bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ülke ve Sivas gündemine dair çok sayıda konu hakkında önemli açıklamalar  yapan Milletvekili Soluk, çarpıcı tespitlerde bulundu.

24 Haziran  Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinin sükunet ve huzur içinde geçtiğini ifade ederek sözlerine başlayan Milletvekili Soluk, bunun sağlanmasında  görsel ve yazılı basının büyük rolünün olduğunu söyledi.

TÜRKİYE, DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ

Seçimlere katılım oranının yüksek olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Milletvekili Soluk, ?Yüzde 98 millet iradesinin Meclis´e yansıması övünülecek bir konudur. Geçen sene yazın Brüksel´de idim. Hindistan´dan sonra dünyanın en büyük parlamentosu  Avrupa Birliği parlamentosudur. 753 kişi ile temsil ediliyor. Onlardaki katılım oranı yüzde 40 civarında idi. Bizdeki katılım oranı yüzde 86. Bize kalkıp da demokrasi dersi vermeye çalışan ülkelere sesleniyorum.  Demek ki demokrasin beşiği Avrupa değil Ortadoğu´nun göbeğinde köprü konumunda olan, Asya ile Avrupa´yı bağlayan Türkiye Cumhuriyeti imiş. Bunun da bize onur ve gurur verdiğini ifade etmek istiyorum? dedi.

?ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN?

Seçimlerin sakin geçmesinde kurulan ittifakların da önemli bir rolünün olduğunu aktaran Milletvekili Soluk, ?İttifaklarla ilgili birçok senaryo yazıldı ama bu seçimin bu kadar sakin geçmesinde ittifakların da çok büyük payı vardı. Kanunen değil ama fiilen baraj konusu ittifaklarla ortadan kalktığından dolayı milletin  birbirine zehir zemberek sözler kullanması da ortadan kalktı. Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun diyoruz? diye konuştu.

?MİLLET BİZE YENİ VİZYONLAR VE MİSYONLAR YÜKLEDİ?

24 Haziran Seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olduğunu kaydeden Milletvekili Soluk, ?Bunu milletçe kabul ediyoruz. 24 Haziran Türkiye için miladın başlangıcı, yeni bir sistemin, yeni vizyon ve misyonların devreye girme sürecidir. Bundan da kârlı çıkacak ve refaha koşacak olan yine bizim insanımız, bizim memleketimizdir diye düşünüyoruz. Ortada bir gerçek var. Elmayı bıçakla kestiğinizde bir parçası bir tarafa diğer parçası bir tarafa düşer. Bu parçalardan biri ya bize yeni vizyonlar ve misyonlar yükleyecekti ya da geri dönüşün kapısını açacaktı. Ama millet bize yeni vizyonlar ve misyonlar yükledi. Siyasi partilerin 1-2 aylık çalışmalarıyla bir ülkenin geleceği dizayn edilemez, edilmemelidir de. Meclis´teki bütçe kitabımızda da mevcuttur; biz 2023 yılını da 2053 yılını da 2071 yılını da 2010´ların içerisinde planladık. Uzun lafın  kısası bu topraklar bize 1071´de yurt olmuş. O mühürden sonra İznik´te Selçuklu ile yükseliş başlamış. Söğüt´te Osmanlı ile devam etmiş. Bitirdiklerini zannettikleri Osmanlının bir kıvılcımı  Ankara´da Cumhuriyet ile taçlanmış. 16 yıldır da bu milletin verdiği yetkiyle yükselişimiz devam etti. Sorunları torunlarına bırakan bir ülke değil sorunsuz bir Türkiye´yi, refah içindeki bir Türkiye´yi torunlarına bırakan bir nesil olarak anılacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.  Sorunları torunlara bırakan bir nesil olarak anılmayacağız? açıklamasında bulundu.

?BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYA GEREK YOK?

Milletvekili Soluk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ?Sivas, 16 yıldır tarihinde görmediği ölçülerde büyüdü. Yeterli midir? Değildir ama bu büyümenin taçlanmasının temelinde yatan kesinlikle özel sektörümüz olmalıdır. Eğer özel sektör bu büyümede öz sermayesini yatırıma, sanayiye dönüştürmezse buradan da bir yere varmamız mümkün değildir. Bu konuda  birbirimizi kandırmaya gerek yok, kabullenelim. Hemşehrimiz İsmail Gülle, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı oldu. Onu da tebrik ediyorum. Bu güzel bir gelişme. Cuma günü 2 güzel olayı birlikte yaşadık.  Bunlardan birisi Lojistik Merkez.  29 Haziran´da ihale ilanına çıkıldı. 2 Ağustos´ta mali teklifler alınacak. Daha da önemlisi II. Organize Sanayi Bölgesi´nin (OSB) altyapı yapımları ile ilgili sözleşmesi imzalandı. Alanlara yer teslimi aynı gün yapıldı. Bir hedefimiz var. Vali bey de bu konuda gerçekten çalışan bir insan. Nedir o hedef? 2019 yılı 4 Eylül´ün 100´üncü yılı. Biz 4 Eylül´ün Sivas´ta devlet protokolü ile kutlanmasını planlıyoruz. Belki yine 2004 yılından bu yana yapılmayan Bakanlar Kurulu yapılacak. Devlet protokolü kutlamalarının yer alacağını düşünerek, ?4 Eylül´ün 100´üncü yılında 100 projenin kurdelesini kesebilir miyiz´ çabası içindeyiz. Bunların da adlarını birer birer belirledik. Birer birer de devreye sokmaya çalışıyoruz. İnşallah Demirağ  OSB´yi de Lojistik Merkezi de 15 Ağustos 2019´da tamamlayıp o 100 projenin içerisine katmayı planlıyoruz.?

?YATIRIMCI PARASININ GARANTİDE

OLMASINI GÖRMEK İSTER?

Nuri Demirağ OSB ile ilgili endişelerini gündeme getiren Milletvekili Soluk, ?Hoşa gitmese de bu benim endişemdir, kişisel endişemdir. Bizim sermaye sahipleri, sanayicilerimiz gerek Sivas´ta gerek Sivas dışında kendilerine yabancı ortaklar bularak onları yatırıma zorlamadıkları taktirde II. OSB´nin kaderi I. OSB´nin kaderinden hiç de farklı olmaz. Diyeceksiniz ki I. OSB´nin neyi var? Organize Sanayi´nin temelinin atıldığı tarih 1976. 1989´da faaliyete başlamış.  2004 yılına kadar  bu fabrikada 34-35 fabrika vardı. Ancak 2004 yılının 4 Eylül´ünde Bakanlar Kurulu Sivas´ta toplandıktan sonra verdiği teşvikle bu fabrika sayısı 150´ye çıktı. Sivas için istihdam bin 300´den 7 bin 500´lere çıktı. Olumlu bir gelişme olarak görebiliriz ama yeterli bir gelişme kesinlikle değildir. II. OSB´nin altyapısı bitmeden eğer yabancı yatırımcıyı biz buraya getirip teşvik etmezsek hedeflediğimiz sanayi devrimini gerçekleştiremeyiz. Güzel bir huyumuz var. Örnek veriyorum ben İspanyol bir yatırımcıyım. Gelmişim Sivas´a. Burada yatırım yapmayı düşünüyorum sizle ortak olmayı da düşünüyorum. Ertesi gün şehirde  dalga dalga ?Falan kişi, gelen yatırımcıya ortaklık teklif etmiş. Eğer beni ortak etmezsen buraya yatırım yapamazsın´ demiş şeklinde sözler yayılıyor. Bu damgayı küt vuruyoruz. Bu yanlış bir şey arkadaş. Yatırımcı bir ortak arayacaktır. ?Benim fabrikamın başında, iş yerimin başında ortağım var´ diyerek buraya yatırım yapar. Aksi taktirde gelip de benim bozkırımın ortasına kimse parasını gömüp gitmez. Dolayısıyla burada işçilik ucuz olabilir, başka ucuz olan hususlar olabilir, arazi ucuz olabilir ama yatırımcı gömdüğü paranın da garantide olmasını görmek ister? açıklamasında bulundu.

?EMLAK VERGİLERİ TAMAMEN SIFIRLANDI?

Son dönemde OSB´lere büyük imkanlar tanındığının altını çizen Milletvekili Soluk, ?Nedir bunlar? Emlak vergileri tamamen sıfırlandı. Artık OSB´lerde emlak vergisi söz konusu değil. Evlerde kullandığımız elektrikten TRT payı alınıyor. Organize sanayilerde elektriklerden alınan pay da sıfırlandı. Ayrıca organize sanayilere nakit teşvikler veriliyor? dedi.

?SİVAS İLE YATIP SİVAS İLE KALKIYORUZ?

AK Partili Soluk, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: ?Sivas´ın 4. Teşvik Bölgesinden 5´e çıkması ile ilgili Sayın Bakanımızın öncülüğünde girişimlerimiz var. Neticeye gidebiliriz, gidemeyiz onu bilemiyorum ama şundan emin olabilirsiniz biz karınca kararınca Sivas ile yatıp Sivas ile kalkıyoruz. Sivas´ta sizlerin arasında pek olmayabiliriz ki bu benim kafama çok takılıyor. ?Seçildiniz, gittiniz. Sizi bir daha bu caddede görmedik´ diyorsunuz. Sivas´ın problemlerini o caddeler çözmüyor, Sivas´ın veya diğer illerin problemlerini o illerde yaşamak da çözmüyor. Bunun çözüm noktası Ankara. Yasa, kanun   orada çıkıyor. Yatırım orada şekilleniyor. Sivas´ı şu anda büyükşehir yapalım. Tabelanın üzerine büyük yazmakla büyük olunmaz. Bana yiğit demekle yiğit olduğumu ispat edemezsiniz. Yiğit yumruğundan belli olur. Büyük de nüfusundan belli olur. İhracatından, ithalatından, istihdam alanlarından belli olur. Yoksa büyük demekle büyük olunmaz.?

?DURAN SU KOKAR, YOSUN BAĞLAR?

Sivas´ın göç sorununa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Soluk, ilimizin çok fazla göç vermediğini öne sürdü. 2010-2017  yılları arasında Sivas´tan göçen kişi sayısının 17 bin olduğunu aktaran Milletvekili Soluk, ?Bu çok büyük bir rakam değil. Kayseri´de 300 bine yakın gitmiş ama Kayseri o 300 bini doldurmuş, 211 bin de üste fazla almış. Biz de sanayide istediğimiz noktaya gelirsek etrafımızdaki illerden göç almaya başlarsak o zaman Sivas hareketlenir, ivme kazanır, taze kanla buluşur. Aksi halde Sivas´ın etrafını silahlarla çevirelim, hiç kimse dışarı göçmesin. Duran su kokar, yosun bağlar. Orada bir hareketlilik olacak ki kan değişimi olacak ki bunu büyütesiniz. II. OSB´nin yer teslimi yapıldı. 2 Ağustos´ta da Lojistik Merkezin  yer teslimi yapılacak. 3. Blok hastanenin kaba inşaatı devam ediyor. ÇAGEM devam ediyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´ne yeni hastanenin projesi yapılıyor. Kuzey çevre yolunun projesi yapılıyor. Sivas´ta karayolu tüneli yokken Türkiye´de 2003 yılı öncesinde 50 kilometre karayolu tüneli vardı. Şu anda Sivas il sınırları içerisinde projelendirilen ve yapılan karayolu tüneli 49,7 kilometre. Yani Türkiye´ye eşdeğer. Zaman zaman, ?Bana ne Yağdonduran´daki tünelden´ deniyor. Bir yere ulaşamıyorsanız, bir yere erişemiyorsanız orada ticaret, büyüme, zenginlik olmaz. Ulaşımın ve iletişim karşılığındaki ana ünite zenginliktir, ticarettir, büyümektir, gelişmektir. Ürettiğinizi  pazarlara ulaştırabiliyorsanız siz o zaman zenginsiniz? şeklinde konuştu.

?SİVAS´A ANCAK SİVASLI SAHİP ÇIKAR?

Sivaslı sanayicinin memleketine yatırım yapmaması halinde  ilin kaderinin değişmeyeceğini söyleyen Milletvekili Soluk, ?Sivas´a ancak Sivaslı sahip çıkar. Başkası gelip de sahip çıkmaz. İspanya´dan, Çin´den, Almanya´dan, Kore´den bir yatırımcı gelecekse bunu Sivaslı getirir. Burada da görev başta Ticaret Odası Başkanı olmak üzere oda başkanlarına düşer? değerlendirmesinde bulundu.

?KAN KANLA YIKANMAZ?

Milletvekili Soluk, Madımak Olayları´nın 25. yıl dönümü olduğunun hatırlatılması üzerine ise ?Hiçbir olaya sürgit denilmemeli. Kan kanla yıkanmaz, kan su ile yıkanır. Yeni nesillere geçmişin hatasını aşı yaparak taşımamalıyız, taşınmasını da doğru bulmuyorum. Olayın tasvip edilir yanı yoktur, yanlıştır. Şehrimiz için belki bir kara lekedir.  Bunun mazlumları vardır, mağdur olanları vardır ama buna sürgit değil dur git demek lazım ve onu yeni nesillere taşımaya gerek yok. Bunu nesilden nesle taşırsanız sadece ayrılık tohumları, kin tohumları ekersiniz. İnsanlar arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliği zedelersiniz?  yorumunda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!