USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

?Sivas´ı daha iyi yerlere taşıyacağız?

?Sivas´ı daha iyi yerlere taşıyacağız?

?Sivas´ı daha iyi yerlere taşıyacağız?
18-06-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Haziran´da gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında önceki gün Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen mitingde binlerce Sivaslıya hitap etti.

AK Parti iktidarları döneminde Sivas´a yapılan yatırımları istatistiki veriler üzerinden açıklayan Bakan Yılmaz, hizmetlerin devam edebilmesi için 24 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu vurguladı.

?YÜZÜMÜZ AK?

?Sivas; bugün bir başka güzel. 24 Haziran´da bir düğün var, bir demokrasi bayramı var. Şimdiden kutlu olsun, hayırlı olsun, birlik olsun, beraberlik olsun, bereket olsun? diyerek sözlerine başlayan Bakan Yılmaz, ?24 Haziran´da halkımız iki konuda yetki kullanacak, karar verecektir. Bu  yetkilerden biri hükümeti kurma yetkisidir. Cumhurbaşkanları adaylarından birine hükümeti kurma yetkisini verecektir. Bu kararı verirken ince eleyip sık dokuyacak, adayların hangisinde tecrübe var, hangisinde cesaret var, hangisinde aslan gibi yürek var, zor zamanlarda hangisi halkı ile beraber canı pahasına bu milletin hakkına-hukukuna, evlatlarının geleceğine sahip çıkar diye bakarak ona göre karar verecektir. İnanıyoruz ki bu aziz millet bu yüzyılın Selahaddin Eyyubi´si Recep Tayyip Erdoğan´ı medeniyet yürüyüşünde yalnız bırakmayacaktır. Evlatlarının geleceği için, güçlü bir Türkiye için, güçlü lider Tayyip Erdoğan´ı seçip hükümeti kurma görevini de verecektir. 24 Haziran´da milletimizin kullanacağı ikinci yetki milletvekillerini seçerek kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) temsil etmek için vekalet verecektir. Bu yetkiyi kullanırken de cumhurbaşkanı ile çalışacak, ona engeller çıkartmayacak, cumhurbaşkanına yardımcı olacak, böylelikle Türkiye´ye zaman ve enerji kaybettirmeyecek güçlü bir yasama organını oluşturacaktır. Milletvekillerinin aday olduğu listeye bakacak ve bu partinin şu ana kadar hangi icraatları yaptığını, sözlerinin takipçisi olup olmadığını görecek ve ona göre de oy kullanacaktır. İnanıyorum ki Allah´a hamd olsun bu konuda bizim yüzümüz ak? dedi.

?SİVAS BÜYÜMEDEN PAYINI ALDI?

Sivas´a son 15 yıl içerisinde 26 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, ?Son 16 yılda ekonomik olarak Türkiye nasıl 3 kattan fazla büyüdüyse Sivas da bu büyümeden payını aldı. Sivas´ta 2002´de Sosyal Güvenlik sistemine bağlı olarak çalışan sayısı 32 bin idi, şimdi 95 binin üzerinde. Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) faaliyet gösteren şirket sayısı 76 idi, bugün 226. Yaklaşık 3 kat arttı. OSB´de 2002´de çalışan sayısı binin altında idi, bugün 7 bin 500 kişi. Cumhuriyet Üniversitesi´nin öğrenci sayısı 3 kat arttı. Kredi Yurtlar´ın yurt kapasitesi 9 kat arttı. Yıl sonuna kadar 15 kat aratacak. Bölünmüş yol 24 kilometre idi, bugün 773 kilometre bölünmüş yolumuz var. 32 kattan fazla   arttı. Köy yollarının asfaltı 3 kat arttı. Sivas´ta yapılan spor salonu 80 yılda yapılandan 3 kat daha fazla. Bizim dönemimizde dikilen fidan sayısı 75 milyon, bizden önce 15 milyon idi. Sivas´ta 2002 yılına kadar sulanan alan 204 bin dekardı, bugün 674 bin dekar. 3 kattan fazla arttı. Sivas´a ikinci üniversiteyi de  kurduk. Hayırlı olsun. Önümüzdeki dönemde üniversitemizle, II. Organize Sanayi Bölgemizle, Lojistik Merkezimizle, Seyfebeli Küçük Sanayi Sitemiz ile inşallah Sivas´ı bulunduğu konumdan çok daha iyi yerlere taşıyacağız? açıklamasında bulundu.

?REHBERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN?

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin, ?24 Haziran seçimleri hayati önemdedir. Devletimizin bekası için, milletimizin birlik ve beraberliği için bu oylama çok önemlidir? değerlendirmesinde bulunan Bakan Yılmaz, ?İnanıyorum ki aziz milletimiz 24 Haziran´da sandığa gittiği zaman evlatlarının geleceği için, yarınlarının daha güçlü olması için, demokrasi çıtasının daha da yükselmesi için AK Parti diyecektir. Arkasında Sivas olanın sırtı yere gelmez. Şeyh Edebali; ?Zümrüt-ü Anka´nı iyi seç ki Kaf Dağı sana yakın olsun. Yolun ebediyete kadar açık olsun´ diyor. Zümrüt-ü Anka´mız rehberimiz Recep Tayyip Erdoğan, Kaf Dağımız, hayalimiz bizi alacak inşallah çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacak. Herkesin işi, aşı, evi olacak. Ne başta dert olacak, ne gönülde hasret olacak. İnanıyorum ki 24 Haziran´da Türkiye´ye çağ atlatacağız. Şimdiden demokrasi bayramımız hayırlı olsun? ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!