USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ımız İyi Yolda İlerliyor--Video

Sivas´ımız İyi Yolda İlerliyor--Video

Sivas´ımız  İyi Yolda İlerliyor--Video
09-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

İçerisinde çok amaçlı salonu, kütüphanesi, eğitim sınıfları ve spor salonu bulunan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´nin açılışı dün gerçekleştirildi.

Ahmet Turan Gazi Mahallesi´ne kazandırılan ve bin 470 metrekare kapalı alana sahip olan Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´nin açılışına Vali Salih Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Belediye Başkan Adayı Avukat Hilmi Bilgin, çok sayıda kurum müdürü ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´nin Sivas´a hayırlı olmasını temenni etti.

?POZİTİF AYRIMCILIKLAR YAPIYORUZ?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlayan Başkan Aydın, ?Bizler emin olun gerek ülke olarak gerekse Sivas olarak kadınlarımıza yönelik çok ciddi pozitif ayrımcılık yapıyoruz? dedi.

Kadınları istihdama hazırlamak amacıyla Sivas´ta çok sayıda merkezi faaliyete geçirdiklerini ifade eden Başkan Aydın, ?Bahtiyar Bostan Özgecan Kadınlar Yaşam Merkezi, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Hanımlar Kültür Merkezi, Mimar Sinan Kadınlar İş Geliştirme Merkezi, Şeyhşamil Kadınlar İş Geliştirme Merkezi, Yenişehir Hanımlar Kültür Merkezi ve bugün de 9´uncusu olan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi. Buralarda çok sayıda hanım kardeşimizin ev ekonomilerine, şehir ekonomilerine katkı sunduklarını görüyoruz. Yaklaşık 16 bin kursiyerimizin bu dönemde buralarda yetiştiklerini, bir kısmının ticarete atılarak esnaf olduklarını bir kısmının ise özel sektörde iş sahibi olduklarını biliyoruz. Bu eğitim çalışmalarını zaman zaman İŞKUR´la, zaman zaman Halk Eğitim ile ve her zaman da Valiliğimizin desteği ve işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz? dedi.

?BU MAHALLEYİ SIFIRDAN KURAN BİZİZ?

Bu tür merkezleri faaliyete geçirerek Sivas´taki kadınların iş hayatında daha fazla yer edinmesini hedeflediklerini dile getiren Başkan Aydın, ?Bugün de Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´ni açacağız. Burada sizlerden talep edilen kadınlar kültür merkezi idi ama biz biliyoruz ki burada çocuklara ve gençlere yönelik de bir merkeze ihtiyaç vardı. İlk uygulamamız belki ama Sivas mimarisine de uygun. Bir tarafta gençlerimiz için kültür merkezi, diğer tarafta hanımlarımız için kültür merkezi. Buranın alt kısmında da mahallemize yönelik toplu programlar, konserler, toplantılar yapılacak. Çok amaçlı salon  da bu işin bir parçası. Bu gördüğünüz Ahmet Turan Gazi Mahallesi´nin temeline ilk harç koyan biziz. Bu mahalleyi sıfırdan kuran biziz. Gördüğünüz gibi Sivas´ın en düzgün mahallelerinden bir tanesi oldu. Umut ediyorum ki burada oturanlar huzur ve mutluluk içerisinde otururlar? diye konuştu.

?SİVAS´IMIZ İYİ YOLDA İLERLİYOR?

Sivaslıların taleplerinin yapılan hizmetler sayesinde büyük oranda değiştiğini dile getiren Başkan Aydın, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Sivas´ta ilk belediye başkanı adayı olduğum zamanları hatırlıyorum. 2014´teki zamanı hatırlıyorum ve bugünkü talepleri görüyorum. Yeni aday olan arkadaşlarımız talepleri elbette yerine getirecektir ama eskiden bu talepler çok farklıydı. ?Sularımızı akıtın, hava kirliliğini önleyin´ derdiniz.  Özellikle asfalt konusunda her yerde nereye gidersek gidelim ?Yollarımız çukur, yollarımız bozuk asfalt yapın´ derdiniz.  ?Park yapın, çocuk oyun alanı yapın´ gibi birçok talebi sıralardınız ama Allah´a çok şükür bugün bu taleplerin olmadığını görüyorum. Bu Sivas´ta belediyecilik adına, şehircilik adına büyük sorunların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Bundan sonra inşallah böyle kültürel projeler, sosyal projeler ağırlıklı olacak. Sivas´ımız iyi yolda ilerliyor. Sivas´ımız bugün Anadolu´nun yaşanabilir illeri içerisinde en ön sırada olan illerden. Tarihimizle, kültürümüzle bütünleştik. Sivas tarihte olduğu gibi bir ilim şehri, bilim şehri, kültür şehri, sanat  şehrine dönüşecek. Buna inanıyorum.?

?ÇOCUKLARINIZI GÖNDERİN?

Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´nde yapılması planlanan kurslar hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, ?İlk etapta giysi dikim kursları olacak. Rölyef kursları olacak. El nakışı kursları olacak. Bayanlara dönük spora yönelik çalışmalar olacak. Gençlere yönelik ilk etapta planladığımız çalışmalar bilgisayar kursu olacak. El becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir takım farklı kursların çalışması yapılacak. Burası bu mahallemizin gençlerini sokaktan, kötü alışkanlıklardan ve birçok olumsuzluklardan bertaraf edecek bir merkez. Özellikle annelere sesleniyorum: Çocuklarınızı, gençlerinizi buraya yönlendirin. Emin olun hem kendileri için, hem aileleri için, hem de Sivas´ımız için çok faydalı gelişmeleri sizler de göreceksiniz. Merkezin Sivas´a hayırlı olmasını diliyorum? ifadelerine yer verdi.

?DAHA KİMLİKLİ BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ?

Başkan Aydın´ın ardından konuşan Vali Salih Ayhan da 8 Mart Kadınlar Günü´nü kutladı. Mahalleye kazandırılan tesiste emeği geçenleri tebrik eden ve Başkan Aydın´a  teşekkür eden Vali Ayhan, ?2004 yılında su yoktu, yol yoktu, belki imar problemleri vardı. Ancak çağın gereksinimleri nedeniyle ülkemiz büyüdükçe, ilimiz büyüdükçe, ihtiyaçlarımız da çeşitleniyor. Önceden yolu, suyu konuşurken, bugün gençlik merkezleri, kültür merkezleri ve sanat evlerini konuşuyoruz. Bunlar da günbegün yapılıyor. Hem mimarisi çok harikulade olmuş, hem de içerisinde verilen fonksiyonlar çok güzel olmuş. İnşallah ilerleyen dönemlerde de belediyemizle beraber ilimizin çok farklı noktalarına daha erişilebilir, daha sempatik ve güzel gençlik merkezleri yapacağız. Bunu belediyemizle birlikte yapacağız. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi de içerik verecek. İnşallah kadınlarımızı ve gençlerimizi sosyal hayata akredite ederek, daha güçlü ve daha kimlikli bir nesil yetiştireceğiz. Bu işler birlik ve beraberlikle yapılır. Taş üstüne taş koymadan bina olmaz. Belediyelerimiz alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturdu ve artık millete dokunan hizmetler yapmaya başladı. Sivas´ın da ülkemizin de bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden iyi olacak. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz daim olsun? dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Ahmet Turan Gazi Mahallesi´ne büyük bir değer katması beklenen merkezin açılışı gerçekleştirildi.

/resimler/2019-3/8/1904047692520.jpg

/resimler/2019-3/8/1904165349768.jpg

/resimler/2019-3/8/1904298943040.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!