USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ın 2019 Manzarası

Sivas´ın 2019 Manzarası

Sivas´ın 2019 Manzarası
31-12-2019 07:00
Google News


OCAK

Sivas´ta 2019´un ilk ayının en önemli gündem maddesi ekonomi oldu. Sivas için ?istihdam seferberliği? başlatan Mustafa Eken başkanlığındaki Ticaret ve Sanayi Odası, Başkanlar Kurulu´nu topladı. Burada konuşan Eken, Sivas´ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınması konusunda ısrarlı olduklarını bir kez daha kamuoyuna duyurdu. Diğer yandan Başkan Eken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gündeme taşıdığı kenevir üretimi kapsamına Sivas´ın da dahil edilmesi için ilde bulunan STK´ları göreve davet etti.

Şehirde yaşanan önemli gelişmelerden birisi olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin kurulacağı yer de bu ay içerisinde netlik kazandı. AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu´nda geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda  Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin Kurt Deresi mevkiine yapılacağını kamuoyuna duyurdu.

Sivas Ticaret Lisesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulu´nun kurucuları arasında yer alan İş Adamı Şefik Sümbüloğlu (89), 22 Ocak´ta hayatını kaybetti. İlimizin önemli simaları arasında yer alan Sümbüloğlu´nun cenazesine çok sayıda Sivaslı katıldı.

3 yıldır Sağlık Bakanlığı nezdinde yakından takip edilen ambulans helikopterin ilimize tahsisi gerçekleştirildi. Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından ambulans helikopter tahsis edilen 17. il Sivas oldu.

ŞUBAT

Göç ve işsizlikten yakınan Sivaslıları Şubat ayında sevindiren haber Türkiye İstatistik Kurumu´ndan (TÜİK) geldi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) Sonuçlarına göre  ilin nüfus arttı. 2017 sonunda 621 bin 301 olan Sivas nüfusu 25 bin 307 artışla 2018 yılı sonu itibariyle 646 bin 608 oldu.  Nüfus artış hızı yüzde 4 olarak kayıtlara geçti.

Sivas Kongresi´nin 100. yılı nedeniyle Sivas Valiliği koordinesinde tüm kurumlar tarafından hummalı bir çalışma yürütüldü. Sivas Kongresi´nin 100. yılı nedeniyle ilimiz genelinde yapılacak olan projeler Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart´ta mahalli seçimleri için Sivas´a gelerek Hilmi Bilgin´e destek istedi ve seçmene ?Sandıkları patlatın? dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Şubat´ta gerçekleştirdiği bu mitingde kenevir üretimine alınacak iller arasına Sivas´ın ekleneceğini ve Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´ne de özel teşvik  verileceğini müjdeledi.

Şubat ayında Sivas´ta yaşanan önemli gelişmelerden birisi de çiftçilerin seçimi oldu. Başkan Hacı Çetindağ´ın yanı sıra  Birgül Canikligil, Durmuş Şeker ve Ali Pek seçimlerde yarıştı. 195 delegenin oy kullandığı başkanlık seçimlerinde 114 delegenin oyunu alan Çetindağ, yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

MART

Mart ayında Sivaslıların en önemli gündemi mahalli seçimler oldu.  Seçim öncesi Sivas´a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti´nin adayı Hilmi Bilgin için destek isteyerek, ?31 Mart´ta sandıkları patlatın? dedi. Soylu´nun Sivas programına Yiğidolar yoğun katılım gösterdi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin kurucu Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Kul, Mart ayında basın mensuplarının karşısına çıkarak önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitenin yapısıyla ilgili bilgi veren Rektör Kul, ?Öncelikle ihtisas üniversitesi olmayı planlıyoruz. Yani bir alanda uzmanlaşmak istiyoruz. Seçtiğimiz alan ise savunma sanayidir. Çünkü ülkemizde savunma sanayi alanında büyük bir boşluk var. Hem ürün hem de mühendis boşluğu var? dedi.

31 Mart´ta il genelinde 460 bin 489 seçmen sandık başına giderek, merkez ve ilçelerde belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıklar için oy kullandı. Seçim sonuçlarında AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin ilimizde açık ara seçimin kazananı oldu. Bilgin, yüzde 49,18 oy alırken, en yakın rakibi Doğan Ürgüp yüzde 36´da kaldı.

NİSAN

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Nisan´ın gündemi mahalli seçimlerin yankıları oldu. Seçim sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ?Tüm seçmenlere teşekkür ediyoruz. Sivas yine AK Parti´yi tercih etti. Seçimi kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Doğan Ürgüp ise ?Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Sahadaki manzara böyle değildi. Seçmene saygı duyuyoruz? dedi.

31 Mart´ta ilçelerde sandıktan zaferle çıkan parti MHP oldu. 7 ilçede MHP adayı seçimi kazanırken, AK Parti 6, CHP 2, BBP ise 1 ilçede seçimi kazandı. Seçimlerin ardından merkezde AK Parti Belediye Meclisi´ne 22 üye ile seçildi. Belediye Meclisinde BBP ise 11 üye ile temsil hakkı kazandı. İl Genel Meclisi seçimlerinde de AK Parti yine açık ara seçimin kazananı oldu. AK Parti 27 üye ile temsil edilirken, MHP 7, BBP 4, CHP 3 ve 2 aday da bağımsız olarak Meclis´e girdi.

Sivas´a 2 dönem boyunca önemli hizmetler yapan Sami Aydın, seçimlerin ardından Sivas halkına veda etti. Eski Başkan Aydın, ?Alnımız açık, başımız dik bir şekilde onurlu ve şerefli görevi devredeceğiz? dedi.

Kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından mazbatasını alan Hilmi Bilgin, yoğun bir kalabalık eşliğinde Belediye´ye giderek, görevi Sami Aydın´dan devraldı. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, seçimleri kazanmasıyla birlikte Sivas Belediyesi tarihinin 26. başkanı oldu.

Mahalli seçimlerin ardından 24. Dönem İl Genel Meclisi üyeleri ilk toplantı için Sivas İl Genel Meclisi´nde toplandı. İlk oturumda Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. Meclis´te çoğunluğu bulunan AK Parti grubunun adayı Hakan Akkaş, 43 üyeden 40´ının oyunu alarak 24. Dönem Meclis Başkanı seçildi.

Nisan ayında Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül gururumuz oldu. Sivas´ın yetiştirdiği önemli sporculardan olan Akgül, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası Serbest Stil 125 kiloda Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı.

31 Mart´ta gerçekleştirilen mahalli seçimlerin ardından Kangal´da seçimi kazanan Belediye Başkanı Kürşad Apaydın, devraldığı belediyenin alacak ve borçlarını bir afişe bastırarak, belediye binasına astı.

MAYIS

31 Mart seçimlerinden zaferle çıkan  Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Mayıs ayında ekibini kurdu. Başkan Vekilliğine Turan Topgül getirilirken Ahmet Duman, Kayhan Işık, Levent Olgun, Necmettin Yılmaz ve Bekir Sıtkı Eminoğlu da Başkan Yardımcısı oldu. ÖZBELSAN´ın başına ise AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu getirildi.

Sivas Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ankara Kocatepe Modern Mağazacılık (KOMAŞ) arasında imza töreni gerçekleştirildi. Sivas Valiliği Vali Mumammer Bey Salonu´nda gerçekleştirilen törene Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Merkez Cami ve Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Beşir Köksal, camiyi yapacak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı KOMAŞ şirketinin Genel Müdürü Emre Demiralp, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Müftüsü Yusuf Akkuş ile cami derneğinin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HAZİRAN

Sivas´ta Haziran ayındın en önemli gündem maddeleri arasında yenilenmesi karar verilen İstanbul seçimleri yer aldı. AK Parti´nin İstanbul Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, bayramda Sivas´a gelerek, İstanbul seçimleri için Sivaslılardan destek istedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2018´da ilimiz sınırları içerisinde meydana gelen 7 bin 327 trafik kazasında 84 kişi hayatını kaybederken, bin 487 kişi de yaralandı.

Yıldızeli ilçesinde etkili olan sağanak sele neden oldu. İlçede bazı ev ve iş yerlerini su bastı, kaldırım taşları yerinden söküldü. Vali Ayhan, Vali Ayhan, sel nedeniyle 3 evin sular altında kaldığını ve üst yapının zarar gördüğünü açıkladı.

İlimizin gelişmesini tetikleyecek olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eski Teknokent binasında hizmete başladı. Vali Salih Ayhan, üniversitenin 2020 yılında öğrenci alacağını müjdeledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tüm illerin LGS sonuçlarını açıkladı. Sivas 8 bin 337 öğrencisiyle katıldığı sınavda 81 il arasında 59. sırada yer aldı. Önceki LGS´ye göre 21 sıra birden düşen Sivas´ta eğitimdeki gerileyiş uzun süre gündemden düşmedi. Eğitim yatırımlarında önemli pay alan Sivas´ın LGS´deki başarı sırasının gerileyişi tepkilere neden oldu.

İlimizdeki eski 4 Eylül stadyumun yıkılmasının ardından bölgeye yapılacak Millet Bahçesi projesinde çalışmalar start aldı. Projeye 15 milyon lira bütçe ayrıldı.

Vali Salih Ayhan öncülüğünde ilimizdeki tarım ve hayvanlığın geliştirilmesi amacıyla Sivas Teknik Tarım, Hayvancılık ve İnşaat, Ticaret, Sanayi A.Ş. (SİVTAŞ) kuruldu.

TEMMUZ

İl protokolü Ankara´da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ı ziyaret ederek, Cazibe Merkezi, DAP, Demirağ OSB ve 6. Bölge konularını görüştü.

Hain darbe girişimi 15 Temmuz´un 3. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Milli birlik yürüyüşünün ardından binlerce Sivaslı kent meydanında toplandı.

Ticaret ve Sanayi Odası karşısına yapılan Yeni Kültür Merkezi´ne eski BBP Genel Başkanı hemşerimiz şehit Muhsin Yazıcıoğlu´nun isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Sıcak Çermik bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, çadır kültürünün 20 bin metrekarelik bir alanda yeniden yaşatılacağını söyledi.

AĞUSTOS

Paşabahçe Mesire Alanında hizmet veren ve Sivas Belediyesi tarafından işletilen Kütük Ev´in zarar ettiği gerekçesiyle 3 yıllığına özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

Sivas Kongresi´nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Gardaşlık Festivali düzenlendi. Gurbetçi hemşerilerimizin ilgi gösterdiği etkinliklerde unutulmaz anlar yaşandı. Gardaşlık Festivali kapsamında tarihi kent meydanında 1058 kişinin katılımıyla davul ? zurna eşliğinde Sivas Halayı çekildi.

Koyulhisar ilçesine bağlı Akseki Köyü yakınlarındaki HES kanalında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle karayolu sular altında kalırken, 6 kişi yaralandı.

EYLÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 4 Eylül´de ilimize gerçekleştireceği ziyaret öncesinde basın toplantısı yapan Vali Salih Ayhan ?Müjde bekliyoruz? dedi.

Kongre´nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Orta Anadolu Ekonomi Forumu ilimizde yapıldı. 2 gün süren programda alanında uzman isimler ekonominin nabzını tuttu.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919´da gerçekleştirilen Sivas Kongresi´ne ev sahipliği yapan Sivas´ta 100. yıl coşkusu yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül´de Sivas´tan tüm dünyaya mesaj verdi: Bu vatan asla parçalanamaz. Ya olacağız, ya öleceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Kongresi´nin yıl dönümü nedeniyle Parti Meclisi´ni  Sivas´ta toplandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ?Sivas Kongresi partimizin ilk kongresidir? dedi.

Sivas Kongresi etkinlikleri kapsamında lazer animasyon ve mapping gösterisi düzenlendi. Kongre Müzesi duvarlarında yapılan gösteri izleyenlerden tam not aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, ?Sivas´ın 50 milyon dolarlık ihracatını daha da yükseltmemiz gerekiyor. Elimizden geleni yapacağız? dedi.

Eczacılar Odası´nda olağan kongre heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Süha Özyazıcı ile Bahadır Eren´in yarıştığı seçimlerden Eren zaferle çıktı.

LGS başarısızlığının ardından bir çalışma yapan Vali Salih Ayhan, 84 okul müdürü hakkında inceleme başlattı ve 40´a yakın okul müdürünü görevden aldı.

Gültepe Hastanesi´ni devralan ve 6 ay ilimizde sağlık hizmeti verebilen A Life Hospital, kapısına maddi imkansızlıklar nedeniyle kilit vuruldu.

EKİM

Ekim ayında İstanbul Yeni Kapı´da Sivas Tanıtım Günlerinin 10.´su düzenlendi. 4 gün süren etkinlikte ilimizin yöresel lezzetleri ve el sanatlarıyla Sivas adeta İstanbul´a taşındı. İstanbul´daki hemşerilerimiz programa büyük ilgi gösterdi. Sivas Tanıtım Günleri etkinliğine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı hemşerimiz Temel Karamollaoğlu, bir grup tarafından protesto edildi. Protesto eden grubu MHP´liler sakinleştirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yapılan 10 bin kişilik yurt projesine yönelik eleştirilere yanıt veren Vali Salih Ayhan,  ?Bu kadar emek veriliyor. Ardından da itibarsızlaştırma süreci başlıyor? diyerek tepki gösterdi.

Yurt genelindeki 128 üniversitenin 2020 yılı ödenekleri açıklandı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin 2020 yılı ödeneği 20 milyon 347 bin lira olarak açıklandı.

CHP teşkilatındaki istifaların ardından İl Başkanı Ahmet Turan Temel ile Merkez İlçe Başkanı Özcan Erdoğan görevden alındı. Erdoğan, CHP´de hiçbir zaman şahısların ve belli grupların menfaatinin ön planda olmadığını söyleyerek ?Yaşanan bu antidemokratik durumu hiçbir şekilde kabul etmesek de her daim bize yakışan şekilde Genel Başkanımızın yanında yer alacağız. İstifa eden arkadaşlarımızın yeniden atama listelerinde yer alması vahim bir durumdur? diyerek tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi, Barış Pınarı Harekatı´na destek vermek amacıyla olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Hakan Akkaş, ?Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız? diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve 81 ilin Milli Eğitim Müdürü´nün katılımı ile tarihi Kongre Müzesi´nde değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

?100 Üretim ve İstihdam Kapısı´ hedefleri doğrultusunda SİVTAŞ bünyesinde Yem Fabrikası ve Süt İşleme tesislerinin temelleri atıldı. Törende konuşan Vali Ayhan, SİVTAŞ AŞ´nin özel sektörün alanını daraltan bir anlayışla değil, piyasayı regüle eden, tarımsal üretimde katalizör etkisi görecek bir anlayışla kurgulandığını vurgulayarak, "Nasıl savunma sanayi milli ise eğitimimiz milli ise tarımda da bir millileşme yapmamız gerekmektedir. Dolayısıyla üretim öncesinde ve sonrasında milletimize güvence verecek bir mekanizma kurmamız gerekiyor. Bunu da kurduk, inşallah devam ettireceğiz." diye konuştu.

KASIM

Barış Pınarı Harekatı´nda görev alan askerlerimiz ve şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi. Mehmetçikler için 96 bin Fetih Suresi okunarak, 960 hatim indirildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı hemşerimiz Temel Karamollaoğlu yapılan olağan kongre neticesinde yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı´nın başlattığı kampanyada yurt genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. İlimizde ise 49 ayrı lokasyonda 511 bin fidan dikildi. Fidan dikiminde konuşan Vali Ayhan, ?Geleceğe bırakabilecek en güzel miras budur. Bu yıl 4,5 milyon fidanın dikimi gerçekleştirildi. Çevre bilincinin oluşması açısından her kurumumuzun, her vatandaşımızın bu projeye destek vermesi gerekmektedir. Bu bilinç ve kültür yaygınlaştıkça, bu coğrafya daha renkli olacaktır? dedi.

Vali Salih Ayhan´a 24 Kasım Öğretmenler Günü´nde sürpriz yapıldı.  Tören esnasında karşısında ilkokul öğretmenini gören Vali Ayhan, gözyaşlarına hakim olamadı. Ayhan, ilkokul öğretmeninin asla unutulmayacağını belirterek, ?Her öğretmenin yeri farklıdır ama ilkokul öğretmeni gerçekten unutulmuyor. Derin izler bırakıyor bizlerde. İnsana şahsiyet, kimlik veren, ufkunu açan, yüreğine güzel tohumlar atan ilkokul öğretmenidir? dedi.

ARALIK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verileri açıklandı. Verilere göre Sivas´ta 2019´un Ekim ayında ithalat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 84,2 oranında artarak 3 milyon 398 bin dolar olarak gerçekleşti.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. yılı münasebetiyle kentte faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sağlık İl Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç,  Sivaslılara çocuk kardiyoluğu müjdesi verdi. Moğulkoç, ?Çocuk kardiyoloğu arkadaşımızın ataması yapıldı yakında göreve başlayacak. Bizde inşallah bu hafta Ankara´ya gidip takibimizi yapacağız? dedi.

Sivas tarım ve hayvancılığına katkı sağlaması amacıyla hazırlanan ?Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası? projesi kapsamında Temmuz ayında Sivas Valiliği´nde imzalanan protokolün ardından ilk somut adım atıldı. Sivaslıların yıllardır merakla beklediği hayvan pazarı ve ot borsasının temel kazısı Kovalı Mevkii´nde gerçekleştirildi.

Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları değerlendiren TSO Başkanı Mustafa Eken, Sivas´ta İŞKUR´a kayıtlı 45 bin işsizin bulunduğuna dikkat çekerek ?Demirağ Organize´nin teşvik kapsamında 6. Bölge olarak hizmet vermesiyle birlikte işsiz sayısının seviyeli bir vaziyette inşallah yüzde 10´lara, 5´lere geldiği bir dönemi hep beraber göreceğiz? diye konuştu.

AK Parti´de Merkez İlçe Başkanlığı muamması sona erdi. Partide önceki başkan Tarık Eminoğlu´nun ardından yaklaşık 2 aydır boş kalan Merkez İlçe Başkanlığına Muhammed Burak Kuruçay atandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kurduğu yeni partinin kurucular kurulunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Feridun Bilgin ve Avukat Seren Yıldız Öztürk olmak üzere 2 Sivaslı isim yer aldı.

Valilik koordinesinde gerçekleştirilen Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümü etkinlikleri Mustafa Kemal Atatürk´ün ilimizden ayrılışının temsili olarak canlandırılması ile sona erdi. Temsili canlandırma programında konuşan Vali Salih Ayhan, 250 etkinlikle 100. yılın dolu dolu kutlandığını ifade ederek ?4 Eylül´ün bizim için çok kutlu bir miras. Bunu etkinliklerle ulusal gündeme taşıma noktasında sürekli gayret edeceğiz? dedi.

26 Aralık 2018´de düzenlenen Sivas Çalıştayının 1. yılında değerlendirme toplantısı yapıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, ?İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100´üncü yıl dönümü olan 2023´te hedeflerimize ulaşarak, ecdada layık bir millet olduğumuzu göstereceğiz? dedi.

2020 yılı için asgari ücret teklifi bekar bir işçi için brüt 2 bin 943, net 2 bin 324 lira olarak açıklandı. Böylece asgari ücrete net yüzde 15.04 zam yapılmış oldu.

Fatih TABUR-Hayrullah AĞKAŞ 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!