USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS´IN GELECEĞİ DAHA İYİ OLACAK

SİVAS´IN GELECEĞİ DAHA İYİ OLACAK

SİVAS´IN GELECEĞİ  DAHA İYİ OLACAK
08-05-2018 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ 

Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül, ilimizdeki bayan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bayan il müdürleri, protokol eşleri ve kamuda ki bayan çalışanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminden bayanlarla ile bir araya geldi.

Vali Gül, programda sıfır atık ve okur-yazarlık seferberliği projelerin yanı sıra; ilimizde devam eden kamu yatırımları ile yapılması planlanan projeler hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Gül, programda ?Sivas´ın her anlamda geleceği bu günden daha iyi olacak? dedi.

Programda ilk olarak söz alan Vali Gül´ün eşi Gülden Gül, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde Sıfır Atık ve Okuma-Yazma Seferberliği Projeleri´ne katkılarından dolayı herkese teşekkür ederek; ?İlimizde Sivas Hizmet Vakfı tarafından başlatılan 5 bin lisans öğrencisine burs kampanyasında en büyük destekçilerimiz sizler oldunuz. Sivas´ın değerine değer katan kıymetli kardeşlerim; Sivas´a gönül vermiş, Sivas´ımızın gelişmesi ve güzelleşmesi için birlik beraberlik içinde çalışan siz değerli hanımlar; Şimdiye kadar yürüttüğümüz her proje, çalışma ve programlarda bizlere verdiğiniz destek için sizlere sonsuz teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.? şeklinde konuştu.

11 BİN 600 KİŞİ OKUMA

YAZMA ÖĞRENECEK

Daha sonra söz alan Vali Davut Gül ise, ilimizde başlatılan okuma-yazma seferberliğinde 11 bin 600 kursiyerin olduğunu belirterek, hedeflerinin sene sonunda 20 bini geçerek şehirde herkesin okuma-yazma bilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Gül, kurslarda başarılı olan 20 kişiyi umreye, 200 kişiye ev eşyası ve 200 kişiye de çeyrek altın vereceklerini ifade etti.

Sıfır Atık Projesi´ne de değinen Gül, ?Sıfır atık bir ekonomik değer. Hanımlar bu işe sahip çıkarsa başarılı oluruz. Evinizdeki atıkları ayrıştırdığınızda belediyeden ekipler mutlaka gelip alacak? dedi.

70 OKULA MOBESE

Okullarda güvenliğe çok önem verdiklerini belirten Gül, servislerde çok önemli düzenlemeler olduğunu ve merkezde 70 okula, ilçelerdeki okulların da tamamına kamera yerleştirerek bu kameraları mobeseye bağladıklarını söyledi. Gül, okullardaki bu kameraların polis merkezinden takip edildiğini ve olası bir durumda anında müdahale edilebileceğini kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi´nde çok güzel hizmetler verildiğini söyleyen Gül, ancak binanın yetersiz olduğunu ve yeni yapılacak bina ile tüm eğitimlerin farklı noktalar yerine yeni binada yapılacağını söyledi.

YENİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Bilim ve Sanat Merkezi´nin de standartlarının çok kötü olduğunu belirten Gül, Tuzlugöl Mahallesinde yeni bir merkezin ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başladığını söyledi.

Hanımlar için el sanatları çarşısı yapacaklarını belirten Gül, ?Sizlerin emeği değerlendirilecek. Sizlerin emeği Sivas´a gelen misafirlere sunulacak? diye konuştu.

Gül, Kayak Simülasyon Merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyerek, ?Yeni yapılan kültür merkezi ile Kayak Simülasyon Merkezi yan yana. Vatandaşlarımız bu merkezde kayak yapmayı öğrenecek. Yıldız Dağı´na gitmeden orada teknolojiyi kullanarak kayak yapmayı öğreneceksiniz. Bu merkezden Türkiye´de sadece 2 olacak? şeklinde konuştu.

TAŞHAN RESTORE EDİLECEK

Restorasyonla ilgili çok önemli işler yaptıklarını kaydeden Gül, "Sivas´ın en önemli değerlerinden biri Taşhan. Taşhan´ın etrafında küçük, tek katkı iş yerleri var. Oraların kamulaştırma sürecini başlattık. Taşhan´ın etrafını tamamen açıyoruz. Taşhan´ı restore edeceğiz ve içinde şuan faaliyet gösteren iş yerlerini çıkartarak o kültürel değere yakışır bir hale getirmek istiyoruz. Yıkılan Vakıflar İş Merkezi´nin yerine 8 katkı bina yapmak istiyorlardı. Ona Sayın Bakanımız müdahale etti. Taş kaplamalı, zemin artı 3 kat olacak şekilde yeniden yapılacak. Tugay komutanlığı içerindeki kilisenin restorasyon süreci başladı.  Gökmedrese´nin restorasyonu bu sene inşallah tamamlanacak. Gökmedrese ile Ulu Cami arasındaki Selçuk Ortaokulu´nu yıktık. O bölge tamamen açılmış oldu? dedi.

2019 SENESİ SİVAS

KONGRESİ´NİN 100. YILI

2019 yılının Sivas açısında çok önemli olduğunu belirten Gül, ?2019 Sivas Kongresi´nin yüzüncü yılı. Kongrenin yüzüncü yılına hazırlanmamız lazım. Ayrıca 2019´da hızlı tren gelecek. Hızlı tren geldiğinde sadece Ankara-Sivas arası hızlı tren olmayacak. Aynı zamanda; Sivas-İstanbul, Sivas-İzmir, Sivas-Afyon, Sivas-Eskişehir, Sivas-Konya ve hızlı trenin olduğu her yere Sivas ulaşmış olacak. Sadece Sivas´ta ulaşmamış olacak. Yıldızeli, Hafik, Zara, İmranlı da hızlı trene ulaşmış olacak. Malatya-Sivas hızlı tren yapılıyor; inşallah Ulaş ve Kangal hızlı trene kavuşacak. Bunlar Sivas´ın daha çok misafir alacağı anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE´YE KAVUŞTUK

Sivas´ın ikinci üniversitesine kavuştuğunu söyleyen Gül, şunları kaydetti:

"Kurulan üniversitelere baktığımızda önemli bir kısmı bölünerek kurulan üniversiteler. Yani mevcutta bir üniversite var; bunun bazı fakültelerini ayrılarak farklı illere açıyorlar. Bazıları da vakıf üniversitesi. Yeniden kurulan 3 tane üniversite var. Birisi Samsun, birisi Gaziantep bir tanesi de Sivas. Dolayısı ile baktığımız zaman büyükşehir olmayan ama yeni üniversite kurulan tek şehir Sivas. Bu Sivas açısından çok önemli."

Üniversiteye alt yapı olarak hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Gül, "Şuan inşaatı devam eden 10 bin kişilik öğrenci yurdumuz var. Hepiniz evlat sahibisiniz. Çocuklarınız bir yeri tercih ederken neye göre tercih edilecek? Ulaşım kolay mı, kalabileceğim yer var mı, şehir güvenli mi, üniversite kaliteli mi? Bizim 10 kişilik yurdumuz bittiğinde Sivas´ta 2 üniversitemiz de daha çok tercih edilecek." dedi.

Yeni şehir parkı hakkında da bayanlara bilgi veren Gül, meydanda bulunan orduevinin 2 ay içerisinde yeni yerine taşınacağını ve jandarma binasının yanında bulunan lojmanların yıkılacağını ve yeşil alana çevrileceğini söyledi.

KADIN CEZAEVİ

BİNASI KORUNACAK

Kadın ceza evindeki tarihi binayı muhafaza edeceklerini belirten Gül, etrafındaki binaları kaldırarak yeşil alan yapacaklarını ve MEB lojmanlarını da yıkarak yeni halk eğitim merkezini buraya inşa edeceklerini ayrıca yıkılan eski numune hastanesinin olduğu alanı da yeşil alan olarak planladıklarını kaydetti.

Selçuk Anadolu Lisesi´nin bulunduğu alanda ki sonradan yapılan binaları yıkacaklarını söyleyen Gül, tarihi binayı restore edecekleri ve tarihi binanın restore olduktan sonra oranın Olgunlaşma Enstitüsü olacağını belirtti.

SEYİR KULESİ YAPILACAK

Kızılırmak İlkokulu ile Halk Eğitim Merkezi´nin bulunduğu alana El Sanatları Çarşısı yapacaklarını söyleyen Gül, üzerine ise kule yapacaklarını belirterek, "Bu kule ne işe yarayacak? Şehir parkını ve şehir meydanını Ata Kule mantığı ile seyredebileceğimiz bir mekân olacak. İçerisinde yemek yenilebilecek yaklaşık 300 metrekare büyüklüğünde bir restoran olacak." dedi.

Gül, kulenin arkasına yeni yapılacak caminin 170 bin metrekarelik alanın yüzde ikilik kısmına tekabül eden 3 bin 250 metrekarelik oturum alanı olacağını ve caminin altında ise vatandaşların sosyal aktiveyeler yapabileceği alanlar oluşturacaklarını söyledi.

Haralar bölgesinde yapılacak çalışmalara da değinen Gül, "Tescilli binaları restore edeceğiz. Geri kalan alanlarda çalışmalar yapacağız. İstiyoruz ki çocuklarımız, sizler mutlu olsun. Hafta sonu gidebileceğiniz çeşitli alternatifleriniz olsun." dedi.

HASTANE´YE ULAŞIM

KOLAYLAŞACAK

Numune Hastanesi´nin yatak ve acil kapasitesinin eskiye oranla daha fazla olduğuna dikkat çeken Gül, hastaneye ulaşımda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için çalışmalar yapacaklarını da belirterek, "ÇEDAŞ´ı oradan kaldıracağız. Bir alt geçit yapacağız. Projeleri şuan yapılıyor. Araç ile giriş çıkış daha kolay olacak. Otobüslerin her mahalleden oraya gitmesi için belediyenin bir çalışması var. Hastanenin hemen yanını 250 yataklı blok ve 195 yataklı geriatri servisi yapılacak. Eskiden her odada 3-5 kişi kalırken şimdi tek kişi kalacak. Mevcut İstasyon Caddesindeki SSK Hastanesi´nin olduğu yere acil ve poliklinik hizmetlerin yapılacağı orta ölçekte yeni bir bina yapılacak. Bunlar yapılınca hiçbir sorunumuz kalmayacak. Ayrıca üniversiteye 900 yataklı sıfır bir hastane yapılıyor. Sivas´ın her anlamda geleceği bu günden daha iyi olacak." şeklinde konuştu.

2. Organize Sanayi bölgesinin alt yapı ihalesinin yapılacağını söyleyen Gül, "Her parseline tren yolunun olacağı bir OSB olacak. Türkiye´de ilk. Buraya yatırımcı geldiğinde yaklaşık 40 bin kişi istihdam edilecek. Sivaslılar çalışmak için dışarıya gitmek zorunda kalmayacak. Sivas kendine yetecek." diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!