USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ın Markası Olacak--Video

Sivas´ın Markası Olacak--Video

Sivas´ın Markası Olacak--Video
30-11-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından Öğretmenevinde "Stratejik Plan Dış Paydaş Çalıştayı? gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışına Vali Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş´ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını  Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul gerçekleştirdi. Kurum çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren Kul, savunma sanayisi alanında ihtisaslaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Rektör Kul´un ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Turan Topgül ise ?Şehrimize büyük katma değer sağlayacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin 2022 - 2026 dönemi boyunca dış paydaşlarıyla, şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüteceği çalışmaların, iş birliği ve ortak hedeflerin belirlenmesi adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu önemli programın düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum? dedi.

İstişarenin sünnet olduğunu ifade eden Topgül, ?Bu yönüyle eksiklerimizin görülmesi, yapılacak işin daha kaliteli ve ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olması için istişare ve ortak akıl büyük önem taşımaktadır. Günümüzde en önemli önceliğimiz beşeri sermayemizi geliştirmek ve bu alanda yapılacak her çalışmaya sonuna kadar destek olmaktır. İyi yetişmiş, donanımlı, milli ve manevi değerlere haiz, dünya ile her alanda rekabet edebilen bireyler yetiştirme konusunda en büyük önemi eğitim taşımaktadır. Çünkü iyi eğitim, iyi gelecek demektir. Hızla gelişen ve şartları sürekli değişen dünyada, teknoloji üretmek ve bunu etkin bir şekilde kullanmak uluslararası alanda söz sahibi olmak anlamına geliyor. Ülkemizin savunma sanayisinde gösterdiği başarı hikâyesini, sivil alanlara da aktarmak için bilim ve teknoloji eğitimi veren ve bu alanda akademik çalışmalara imza atan kurumlarımıza büyük görev düşmekte. Tabi bizlere de bu kurumlarımıza tüm gücümüzle destek olmak düşüyor. Bu duygu ve düşüncelerle, Bilim ve Teknoloji Üniversitemizin şehrimize ve dolayısıyla ülkemize önemli hizmetler kazandıracağına, günümüzdeki en güzel örneği olan Selçuk Bayraktar gibi nice gençlerimizi yetiştireceğine olan inancımı tekrar ifade etmek istiyorum. Bu önemli kurumun şehrimize kazandırılmasında emeği ve katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ediyor rektörümüz, idari ve akademik kadromuza görevlerinde kolaylıklar diliyorum? ifadelerini kullandı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin önemli işlere imza attığını ifade eden Vali Salih Ayhan da ?İşini doğru yapmak yetmez. Doğru işi doğru bir şekilde yapmamız lazım. Ortak akıl ve istişareye önem vermek dinimizin ve kültürümüzün gerekliliğidir. Birlikte hareket etmeyenlerin birlikte bir değer üretmeleri mümkün değildir. Dolayısıyla şehir bir bütündür, insan gibidir. Senkronize hareket  etmesi gerekmektedir. Bir şehrin marka yolculuğu da kamu, özel, yerel, siyasi aktörlerin birlikte hareket etmesiyle başarılabilir. Bu uzun yolculukta iyi bir örgütlenme, iyi bir birliktelik gerekmektedir. Eylem ve vizyon kavramları önemlidir. Eylemsiz vizyon yalnızca hayaldir. Ama ikisi bir arada olunca dünyayı değiştirebilirsin? dedi.

Zamanın iyi okunması gerektiğini ifade eden Ayhan, 11´inci Kalkınma Planında tarım, savunma sanayi ve turizm sektörlerine dikkat çekildiğini kaydederek ?Bu şehrin arzu ve istekleriyle 45 yıl sonra zaman iyi okunarak Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruldu. Üç fakülte ve iki enstitünün olması hakikaten doğru bir okuma olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte bizim bunun içini doldurmamız lazım. Destek olmamız gerekmektedir. Ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduraraktan inşallah üniversite kendisini iyi bir şekilde konumlandıracak. İlerleyen aşamalarda yüksek hızlı trenin de sürece dahil olması üniversiteye büyük katkı sağlayacaktır. Çok büyük olmaya gerek yoktur ama nitelikli olması, bilgi üretmesi çok önemli? diye konuştu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin yol haritasını belirleme noktasında önemli bir program gerçekleştirdiğini kaydeden Ayhan, ?Bilim ve Teknoloji Üniversite´mizin her türlü programına katılıp destek sağlayarak emekleme döneminden yürüme dönemine, yürüme döneminden de koşma dönemine hızlı bir şekilde geçmesini istiyorum. İnşallah Sivas´ın gelecekte marka ve değer üreten bir kurumu olacak? dedi.

Vali Ayhan´ın konuşmasının ardından çalıştaya geçildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!