USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS´IN UMUDU 2. OSB

SİVAS´IN UMUDU 2. OSB

SİVAS´IN UMUDU 2. OSB
21-10-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, Merkez İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen programda Muhtarlarla bir araya geldi. Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerde düzenlenen kahvaltı programına Soluk´un yanı sıra Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ve ilimizdeki mahalle muhtarları katıldı.

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Soluk, ?Muhtarlar ve Belediyeler siyasi partilerin adayları olarak yarışa girerler. Mazbatalarını aldıktan sonra gerek Muhtarlık müessesesi gerek Belediye Başkanlarımızın yaptığı hizmetler artık bir kamu hizmetidir. Onlar için bir ayrım söz konusu değildir. Dolayısıyla ben her hangi bir ayrım yapmadan bütün muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni göreve seçilen Merkez İlçe Başkanımıza da hayırlı uğurlu olsun diyoruz? dedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin her şeyin önünde geldiğini ifade eden Soluk, ?Sivas olarak, Sivaslılar olarak siz Muhtarlar olarak mahallenizdeki komşularınıza, arkadaşlarınıza hemşerilerinize Belediye ile ilgili problemleri her hangi bir siyasi partiye mensup olan muhtarlar olarak değil, kamu görevlisi olarak taşıdığınızda eminiz ki o problemleriniz anında çözülecektir. Zaten aldığımız duyumlara göre Belediyemiz yapması gerekeni yapıyor? diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SORUN İSTİHDAM

Sivas´ın en probleminin istihdam olduğunu belirten Soluk, ?2. Organize Sanayi gerçekten de hepimizin Sivaslılar olarak umududur. Bu umudumuz ilimizde gerçekleştiğinde ülkemiz için de büyük katma değer üreteceğine inanıyoruz. Nuri Demirağ OSB Projesi ile ilgili hiçbir problem kalmadı. İstimlâk paraları Halk Bankası´na 9 Milyon 800 Bin TL olarak yattı. İnşallah bundan sonra işadamlarımız oralarda bir yatırım başlatırlarsa Sivas bununla birlikte sanayide ayağa kalkar diye düşünüyoruz. Çünkü Sivas doğu ? batı, kuzey ? güney güzergâhlarının kesiştiği, özellikle D100 ve D300 karayollarını çevreleyerek geçtiği bir il olduğu için son derecede şanslı bir iliz. Pazar günü yine bir işadamımız Çinlilerle burada bir demiryolu lokomotif fabrikası kurmak için kendilerine yer arıyorlardı. Tesadüfen karşılaştık. Sivas´a davet ettik. İnşallah Pazar günü gelecekler. Alana beraber bakacağız. Bir yerden bir adım atacağız? dedi.

Lojistik Merkez Projesindeki çalışmalara da değinen Soluk, ?Diğer taraftan bizim Lojistik Merkez Projesi´nde gecikmemizin sebebi orada Erol Evcil´e ait bir arsa bize verilmişti. Onunda mahkeme kararıyla problemleri çözüldü. Onun parası kayyuma yatırıldı. Dolayısıyla Lojistik Merkezi Devlet Demiryollarımız tahmin ediyorum sondajlarını yaptırıyordu. Yakında temelini attığında 2. OSB´de bir canlanma olacaktır? ifadelerini kullandı.

NUMUNE HASTANESİ´NE

3. BLOĞUN TEMELİ ATILACAK

Yeni Numune Hastanesiyle ilgili bazı konular zaman zaman gündeme geldiğini söyleyen Soluk, şunları kaydetti:

?Bazı güruhlar bir algı yaratmaya çalıştılar. Bu doğru değildi. Sivas halkı şunda hizmet veren Numune Hastanesi´nin verdiği hizmetlere layıktır ve daha da iyilerine layıktır. Geçmişteki hastaneleri ben biliyorum, sizlerinde bildiğini varsayıyorum. Bazı güruhlar bir algı yaratmaya çalıştılar. Bu doğru değildi. Sivas halkı şunda hizmet veren Numune Hastanesi´nin verdiği hizmetlere layıktır ve daha da iyilerine layıktır. Geçmişteki hastaneleri ben biliyorum, sizlerinde bildiğinden eminim. Eşi kocasının kolunda veya kadın kızının kolunda ıslak zeminde koridorlarda kuyruklar beklerken, şimdi tedavi gördüğü odanın içerisinde bütün ihtiyaçlarını giderebiliyor. Sivas halkına buna layıktır. Bu olumsuzlukların cevabını da herhangi bir siyasi parti düşüncesi gözetmeksizin, bu senaryoları yazanlara cevabını da vermek lazım. bu algıyı yaratanlar genelde evinin karşısında hastane olan veyahut hastanenin karşısında dükkanı olanların uydurduğu bir senaryoydu.

Bu arada şuan tarihini tam olarak söyleyemeyeceğim ama bu ayın içerisinde 3. Bloğunda ihalesine de çıkıldı. Teklifleri alınacak. İnşallah sözleşmelerde bir sıkıntı olamazsa Nisan ayında ilimizde inşaat mevsimi başlıyor. Nisan gibi üçüncü bloğun temeli atılacak.?

OTOPARK SORUNU

KALMAYACAK

AK Parti Milletvekili Soluk, ?Ayrıca Anadolu deyimiyle Yaşlılar Merkezi, Tıp deyimiyle ÇAGEM Merkezi 196 yataklı olarak üçüncü bloğun hemen yanına yeni bir hastane yapılacak. Oradaki 196 yatağın 46´sı 5. Sınıf bir Hilton oteli gibi hasta sahiplerine hizmet verecek. Onun yanında 150 yataklı da bir yaşlılar rehabilitasyon merkezi ilave olarak yapılacak. Mevcut hastanede 100´ün üzerinde kapalı otopark var. Özellikle kış mevsiminde hastaneye hasta götürenlerin arabalarını park ettikleri yerler adeta bir çile. Dolayısıyla bu çilede o hastane bloklarıyla son bulacak. Bin 200´ün üzerinde kapalı otoparkımız olacak. Artık acilin önünde veya hastane bahçesinde hastayı indirip kışın soğuğunda binaya götürme ortadan kalkmış olacak? diyerek, tüm Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik etti.

HALKA HİZMET HAKK´A

HİZMET ETMEKTİR

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?Sizlerin şahsında bütün muhtarlarımızın özel günü olan 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum. Bugün Merkez İlçe Başkanımız sizleri bizlerle bir araya getirdiler. Bizler safları sıkı tutarsak, aramıza nifak giremez, şeytanlar giremez. O yüzden hepimizin hedefi ve arzusu bu şehre hizmet etmektir. Kimimiz mahalle mahalle hizmet ediyoruz, kimimiz il il hizmet ediyoruz. Dolayısıyla her birimizin hedefi bu şehre hizmettir. Esas olan vatandaşın yaşam standardını artırabilmek. Hedefimiz buysa o zaman safları sık tutacağız. Hedefimiz bu değilse o zaman bu makamları işgal etmeyeceğiz. Bu hepimiz için geçerlidir. Amacımız üzüm yemek. Halka hizmet Hakk´a hizmet etmektir? diye konuştu.

MUHTARLARLA

BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Tüm Muhtarların gününü tebrik ederek sözlerine başlayan AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin de ?Muhtarlar Günü kutlu ve mübarek olsun. Biz AK Parti olarak muhtarlarla birebir çalışan bir teşkilatız. İlçe teşkilatlarımız da bizim mahalle ve köylerimizden sorumlu yöneticilerimiz var. Diğer taraftan Belediye Meclis üyelerimizin de sorumluluğunda 2-3 mahalle var. Bunu neden yapıyoruz. Arada bir köprü kurabilmek için. Hem teşkilatımızda hem de Belediyemizde sorunları daha sıkı takip edebilmek için böyle bir uygulama yapıyoruz. Siz Muhtarlarımızdan da bu mekanizmaların çalıştırılmasında yardımcı olmanızı istiyoruz. Bu sebeple bu gibi organizasyonların faydalı olacağına inanıyoruz? dedi.

MUHTARLAR DEMOKRASİ

ZİNCİRİNİN İLK HALKASI

Organizasyonu tertip eden AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu ise şunları kaydetti:

?Önceki gün Muhtarlar Gününü kutladık. Bugün de Muhtarlarımızla kahvaltıda bir araya gelmek istedik. Bizler Merkez İlçe olarak Muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Muhtarlarımız bizim demokrasi zincirimizin ilk halkasını oluşturuyor. Sizler seçilerek gelen insanlarsınız. Temsil noktasında ilk halkayı oluşturan muhtarlardır. Bizler Merkez İlçe Teşkilatı olarak göreve yeni geldik. Bundan sonraki çalışmalarımızda sizleri aramızda görmek istiyoruz. Sizlerin taleplerini ve isteklerini tabi ki göz önünde bulunduracağız. Bizler de Sivas´ımıza hizmet ederken, sizlerin mahallelerde tespit ettiği problemlere çözüm bulma noktasında her zaman sizlere yardımcı olacağız.?

ÇITAYI YÜKSELTMELİYİZ

Organizasyon için tüm muhtarlar adına teşekkür eden Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç, ?AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı´nın düzenlediği toplantıdan ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Çiçeği burnunda başkanımız göreve yeni gelmesine rağmen bizlerle iki defa toplantı yaptı. İnşallah bu çiçek diken olmayacaktır. Gül olacaktır. Bütün Sivas´ı kapsamı altına alacaktır. Çıtayı daha da çok yükseltecektir. Bu çalışmaların birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum? diye konuştu.

/resimler/2017-10/20/1825256516547.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!