USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVASLILAR VEFASINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

SİVASLILAR VEFASINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

SİVASLILAR VEFASINI  BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
12-12-2017 06:01
Google News


Sivas Valisi Davut Gül, ilimizdeki basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ilimizdeki temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vali Gül, ?Sayın Cumhurbaşkanımız önceki gün Sivas´ımızı ziyaret etti. İl kongresi vardı. İl başkanlığının seçimini yaptı. Daha sonra da stadyumun olduğu alanda toplu açılış törenine katıldı. Biliyorsunuz 821 milyon liralık 53 tesisi hizmete aldı. Daha sonrasında Valiliği ziyaret etti ve burada bir aileyi ziyaret etti? dedi.

Ailenin üçüzleri olan ve çocuklarına Recep, Tayyip, Erdoğan isimlerini koyduklarını hatırlatan Vali Gül, ?Koydukları dönem 1999. Sayın Cumhurbaşkanımızın hapiste olduğu dönem ve daha sonrasında 2000 yılında Kısıklı´da bebekken kendisini ziyarete gitmişler. Şimdi genç kardeşlerimizin görüşme istekleri vardı. O dönem çektirdikleri fotoğraf, aldıkları oyuncakları muhafaza etmişler. Sayın Cumhurbaşkanımız orayı ziyaret etti. Ayrıca da Sivas ile ilgili görüşmelerde bulundu. Valiliğimizde 3 saattin üzerinde durdu. Sivas´ta toplam 7 saate yakın durdu. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın Sivas´a verdiği önemi gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sivas´ı çok iyi biliyor. Sivas´ın meselelerini çok iyi biliyor. Ben öncelikle ilimizi şereflendiren başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Toplu açılış törenine katılan Sivas halkına da teşekkür eden Vali Gül, şöyle devam etti:

?Sivaslıların karşılamasına, uğurlamasına, güler yüzüne teşekkür ediyorum. Gerek miting alanında gerekse İstasyon Caddesi´nde Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterilen yoğun sevgi gösterileri hem kendisini hem de bizleri çok mutlu etti. Organizasyon emniyet kuvvetlerimiz jandarma yoğun çaba harcadı. Siyasi partilerimizin yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları organizasyona katılarak büyük katkı sundular. Allah milletimizin ayağına taş değdirmesin. Onların sevgisi, onların bu muhabbeti olduğu sürece Sayın Cumhurbaşkanımız mitingde açıkladığı gibi şimdiye kadar yapılan 20 katrilyon yani yeni para ile 20 milyarın üzerindeki yatırımın çok daha ötesini Sivas alır. Bundan hiçbirimizin tereddüdü yok. Sivas´ın meseleleri belli bir takvim içerisinde çözülür. Zaten kamu yatırımlarında en çok pay alan ilk 10 il içerisindeyiz. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

 

CUMHURBAŞKANIMIZ KONUYU

BİZZAT TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında Hızlı Tren projesindeki gecikmenin hesabını soracağı yönündeki konuşmasının hatırlatılması üzerine konuşan Gül, şunları kaydetti:

?Sayın Cumhurbaşkanımız bunu tam olarak açıklamadı ama orada hızlı trenin zamanında gelmemesinin birkaç tane nedeni var. Bunlardan biri ihale güzergâh güzergâh yapılıyor. Yani Ankara - Sivas arasında tek bir müteahhit yok. Birden fazla müteahhit var. Bunlardan bir tanesi işini aksattığında dolayısıyla da orada bir erteleme ya da gecikme söz konusu oluyor. İkincisi üst yapı ihalesi biraz daha gecikti ve tam zamanında yapılamadı. Şuan da yapıldı ama ondan dolayı bir gecikme var. Sayın Cumhurbaşkanımız meselelere hâkim ve birebir takip ediyor. Sırf hızlı tren değil Sivas ve Türkiye´de belli başlı ölçekteki bütün projelerine hâkim ve onların ne zaman bitmesi gerektiğini, takip ediyor, öngörebiliyor. Bu anlamda tecrübesi çok fazla. Uygulamanın içinden geldiği için. Şuan Ankara - Sivas hattında çalışmalar devam ediyor ama Sivas - Erzincan hattının da birinci etabı ihale edildi. Yer teslimi yapıldı. İkinci etapta da ihale süreçleri devam ediyor. Hızlı tiren burada kalmayacak. Bu hat Ankara´dan Sivas´a, Sivas´tan Erzincan´a, Erzincan´dan Erzurum´a ve Erzurum´dan Kars´a kadar devam edecek. Ama bizle Erzincan arasındaki 3 etapta ihale yapılacak toplam güzergâh 6 ay içerisinde tamamı ihale edilip yer teslimi yapılmış olacak. Bu şu anlama geliyor. Hızlı tren gecikti mi? Evet gecikti. Ama biz Sivas´ta hepimiz hızlı tren gelmesin desek hızlı tren yine Sivas´a gelecek ve bu hat ülkemizin tamamına gitmiş olacak.?

Ulaştırma Bakanının da Hızlı Tren konusunda bir açıklaması olduğunu ifade eden Vali Davut Gül, ?Sivas İstanbul arasının 2019 başında 5 saate ineceğini bildirdi. 2019´da bu iş bitecek. Başında ya da ortasında. Biz sadece İstanbul ya da Ankara´ya değil, İzmir´e, Afyon´a, Konya´ya, Eskişehir´e ulaşmış olacağız. Onlar da aynı şekilde bize ulaşmış olacaklar. Yıldız Dağımız var. Daha çok ziyaretçi gelecek, termalimiz, balıklı kaplıcamız var ve dışarıda milyonun üzerinde Sivaslımız var. Bunlar daha rahat gelmiş olacaklar. 2 yılda bir geliyorlarsa alt yapı, ulaşım güçlendiğinde yılda belki 2 - 3 defa gelecek. Bu Sivas´ın gelişmesi yönünde dönüm noktalarından biri olacak inşallah. Aksiliğin neler olduğu müteahhit, idareden ya da farklı kurumlardan olabiliyor. Burada bir irade beyanından bahsetmek lazım. Suçlu aramaktan önce. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hat gecikmesin gecikenden de hesap sorarım demesi bürokratından, müteahhide, siyasetçisi de herkes Sayın Cumhurbaşkanımızın bu talimatını kendi yönünden alıp nasıl hızlandıracaksa onun yolunu bulacak. Biz Sivaslılar ben ise Sivas Valisi olarak bundan bu payı çıkardık. Bu yatırıma Sivas´ımızın bir an önce kavuşması lazım inşallah bunu da biran önce yerine getireceğiz? şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL

ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI

Yerli otomobilin ilimizde üretilmesiyle ilgili talep olup olmadığı konusundaki soruları da yanıtlayan Vali Gül, ?Yerli otomobil üretimi konusundaki talebimiz Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaretinden bir gün önce kendisine iletildi. Ama bildiğiniz gibi yerli otomobil konusu bir kamu yatırım değil, özel sektör yatırımıdır? dedi.

Gül, ?Buraya nasıl bir tekstil, bir mobilya firması gelip yatırım yapıyorsa, yerli otomobil de o şartlarda yapılıyor. Biz daha önceden konsorsiyumun 5 ortağına da bir yazı yazdık. Bu yazıda kısaca yatırım için Sivas´ı düşünürseniz 2. Organize Sanayi Bölgesinde size bedelsiz olarak yer verelim. İstiyorsanız 2. OSB´nin tamamını size verelim. Zaten bu tür yatırımların teşvik konusunda bir sıkıntısı olmaz. Özel teşvik aldıkları için İzmir´e de yatırımı yapsa aynı teşviği alır. Sivas´a da yapsa aynı teşviği alır. İmkânımız bizim potansiyelimizin onlara gösterilmesiydi bizde bunu yaptık. Ama yine diyorum bu bir devlet yatırımı değil bu bir özel yatırım inşallah olur ama olursa özel sektörün iradesiyle özel sektör burayı karlı bulduğu için olur.  Devletin siz buraya yatırım deme gibi bir durumu yok? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!