USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ta Ekilmedik Toprak Kalmayacak

Sivas´ta Ekilmedik Toprak Kalmayacak

Sivas´ta Ekilmedik  Toprak Kalmayacak
11-06-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Valilik öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinesinde ´300 Fikir 300 Proje´ kapsamında Şarkışla ilçesine bağlı Harun köyünde hasat programı düzenlendi.

Tritikale hasat programında tırpan ve traktör ile hasatı gerçekleştiren Vali Salih Ayhan, çiftçilere bereketli hasatlar diledi.

Ayhan burada yaptığı konuşmada, Şarkışla ilçesinin verimli topraklarını yerinde görmek için bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bölgenin tarım ve hayvancılıkta önemli yerlerden biri olduğunu söyledi.

?Üreten Çiftçi Gelişen Sivas´ projesi kapsamında çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden Ayhan, "Çiftçimizin yanında olmak, kendilerine destek vermek için ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.  Yem veriminin artırılması projesi kapsamında Harun köyündeyiz. 300 Fikir 300 Proje ile eğitimden kültüre, tarımdan sanata birçok alanda projemiz var. Toplam projelerimizin maliyeti 32 milyon lira. Bunlardan bazıları da tarımsal alanda yaptığımız projelerdir. Bu projede Harun Köyü´nde uygulanmaktadır. Görülmektedir ki çiftçimizi bilgiyle toprağı da suyla buluşturduğumuzda fevkalade neticeler alıyoruz. Burada da çiftçimiz hayvancılıktaki yem girdilerini azaltmak için güzel bir çalışma yapmış bulunmakta. Bereketli olsun kazançlı olsun" dedi.

"ÇİFTÇİNİN CEBİ DOLACAK YÜZÜ GÜLECEK"

Vali Ayhan, dünyadaki en önemli iş sahasının tarımsal alan olduğuna dikkat çekerek, "Devletimiz, bakanlıklarımız, tarımsal sektöre olağanüstü destekler sağlanmaktadır. Sivas´ta son 2 yılda hazırlanan projeleri sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Arazilerimiz ekilecek, toprağımız suyla buluşacak, çiftçimizde bilgiyle buluşacak. İnşallah ekilmeyen bir karış toprağımız kalmayacak. Çiftçinin cebi dolacak, yüzü gülecek. Bu topraklarda toplumsal refah artmış olacak " şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ HAZİNE ARAZİSİ VERİLECEK"

İlimizin 1 milyon hektar alana sahip olduğunu anımsatan Vali Ayhan, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 7 ilden biri olan Sivas´ta hazine arazilerinin tarıma kazandırılması için çalışma başlatıldı. Çiftçilerimize ücretsiz hazine arazisi tahsis edilerek kendilerine destek verilmiş olunacak. Her alanda olduğu gibi tarımda da üretmeye çok ihtiyacımız var, büyüyerek tarımda söz sahibi olacağız Üçlü büyüme modeli ile tarım, sanayi ve turizmde Sivas, çok iyi noktalara gelecek" dedi.

"HAYVAN PAZARI CUMARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR"

Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler çiftlik ziyaretinin ardından Türkiye´nin en büyük hayvan pazarı olan Şarkışla Hayvan Pazarını ziyaret etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayvan pazarlarının da kapatıldığını aktaran Vali Ayhan, normalleşme takvimi ile birlikte birçok kısıtlamanın kaldırıldığını hatırlattı.

Hayvan pazarındaki kısıtlamayı kaldırmadıklarını ifade eden Ayhan, "Sebebi ise Türkiye´nin en büyük hayvan pazarı olması hasebiyle birçok ilden yoğun şekilde buraya misafirlerimiz geliyor, tüccarlar geliyor. Sirkülasyon çok fazla. Dolayısıyla pandemi sürecinde aldığımız tedbirler, çok başarılı sonuçlar verdi. Türkiye´de bu manada en iyilerden birisiyiz. Şarkışla´da bu yerlerin başında gelmekte. Şarkışla´da hiç vaka olmadı çok şükür. Alınan tedbirler kurumlarımızın bu konudaki reaksiyonları kurallara riayet etmesi vatandaşlarımızın bilinçli olması hasebiyle bu süreci atlattı. Dolayısıyla bu hassasiyetimizi iki hafta daha öteleyelim dedik. 2 hafta boyunca da hayvan pazarımızı açmadık. Görünen boyutta sürecin normalleşmesi, bayram sonrası olası olumsuzlukların olmadığını görmek ile birlikte bu alandaki kısıtlamaları şimdi kaldırıyoruz. Cumartesinden itibaren de hayvan pazarımızı açıyoruz" ifadelerini kullandı.

?TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ?

Hayvan pazarının belirlenen kurallar dahlinde açılacağını ifade eden Ayhan, bu kurallara uymanın önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:  "Burada bazı kuralları da gözden kaçırmamamız, o kuralların uygulanması gerekiyor. Gördük ki saha tertemiz olmuş, dezenfekte edilmiş, giriş çıkışlar kontrol altında ve gelen tüm misafirlerimizin ateşleri ölçülerek, herkesin maske takması ile birlikte bir olumsuzluğa meydan vermeden Şarkışla hayvan pazarımız işlevini en güzel şekilde görecek. Tüccarlarımız, bölge halkı, esnafı aynı şekilde buranın açılışını beklemektedirler. Biz de bu minvalde hem eksiğimiz var mı hem de bir değerlendirme yapalım diye inceleme gezimizi yaptık. Cumartesinden itibaren de hayvan pazarımızın açılışına hep birlikte karar verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Ama dikkatli olacağız, tedbirleri elden bırakmayacağız, asla gevşemeyeceğiz. Açıklamalara kulak vereceğiz ve güzel yürüttüğümüz bu süreci inşallah hep birlikte nihayetlendireceğiz"

Programlarda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Şarkışla Kaymakamı Mehmet Erdem, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Şarkışla İlçe Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ve diğer ilgililer de yer aldı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!