USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS´TA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

SİVAS´TA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

SİVAS´TA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
16-02-2017 07:00
Google News


Yunus BUDAKTAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde istihdam çağrısı yaparak yatırımcıları göreve davet etmişti. Yapılan istihdam çağrısı kapsamında harekete geçen Vali Davut Gül, TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünün koordinesinde iş adamlarıyla bir araya geldi. İl Özel İdaresinde gerçekleşen toplantıya Vali Davut Gül´ün yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Nebi Kaya, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ve yatırımcılar ile iş adamları katıldı. Burada konuşan Vali Davut Gül, ülke genelinde başlatılan istihdam kampanyasına Sivas olarak destek verme arzusunda olduklarını söyledi. Projeyle birlikte Türkiye genelinde 2 milyon kişinin istihdam edilmesinin planlandığını aktaran Gül, ?Tabi Türkiye genelinde 2 milyon kişi istihdam edilecekse Sivas´ta da en az 15 bin üzerinde kişinin istihdam edilmesi lazım. Bizim elimizde de en büyük enstrüman mevcut Organize Sanayi Bölgesinde iş yapan müteşebbislerin işlerini geliştirmesi ve arttırması ile şu an devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesine de yeni yatırımların gelmesi. Bununla ilgili 2. Organize Sanayi Bölgesinde en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi daha önce Demir Çelik´in arazisi olup, özelleştirme yüksek kuruluna devredilen araziler vardı. Bunların İl Özel İdaresine dolayısıyla da organize sanayinin müteşebbisine devredilmesiyle ilgili sürecimiz sonuçlandı.? dedi.

HEM TÜRKİYE´DE HEM DE SİVAS´TA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Yapılan çalışmaların sıkı şekilde takip edildiğini kaydeden Gül, ?Gerek milli eğitim bakanımızın gerekse milletvekillerimizin birebir takibiyle bu sonuçlandı. Şu an bizim araziyle ilgili özelleştirme yüksek kurulunda beklediğimiz karar sayın başbakanımızın imzasıyla bize geldi. Eş zamanlı olarak biliyorsunuz biz alt yapıyı yapmak için proje ihalesini yapmıştık. Projemiz devam ediyor. Aynı şekilde 2017´nin yatırım programına teklif edilmişti. Bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Ve sizlerin çok büyük bir talebi olan demiryolu hatlarının bütün parsellere gitmesi konusunda da zaten böyle bir çalışma bütün Türkiye´de ki OSB´ler de var. Ama özellikle bizimki de bu acil olarak yapılacakların içerisine alındı. TCDD Genel Müdürümüz de bu ay içerisinde inşallah ziyaret edip yerinde de görmüş olacak ve yerinde inceleyecek. Biz hem 2´inci organize sanayi bölgemizin işlemlerinin istediğimiz takvim içerisinde devam etiğini söylemek istiyoruz. Hem de kamuoyuna şunu ifade etmek istiyoruz. Türkiye´de de güzel işler oluyor Sivas´ta da güzel işler oluyor. Sivas´ta Türkiye´nin parmakla gösterilen müteşebbisleri, kurumsal firmaları Sivas´a güvenip ülkeye güvenip, Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde böyle bir yatırımı istiyorlarsa, böyle bir talepleri varsa bu bizi de vatandaşlarımızı da çok mutlu eder. Ben bu açıdan bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

2017 İÇERİSİNDE İNŞAATLARA BAŞLAYACAĞIZ

Vali Gül, geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal´a konuyla ilgili problemlerin aktarıldığını belirtti. Gül, ?Hem teşviklerden olabildiğince yararlanılması anlamında hem de maliye bakanımızın söylediği özetle özel yatırım varsa teknoloji ağırlıklıysa ona özgü teşviklerinde olduğunu belirttiler. Bunu oturup sizlerle istişare edip bundan sonraki yol haritamızı belirleyeceğiz. Şu an burada çok değerli 15 tane kurumsal firmamız var. Biz bunların 9 tanesine burada yer tahsis ettik. Bu şu anlama geliyor. 2017 yılı içerisinde fiilen bizim Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde inşaatlar yapılmaya başlanacak. Beklentimiz ise bunun mart ayı itibariyle başlaması. Şu an bazıları zemin etüdü yapıyor, bazıları projelerini yapıyor, bazıları ortaklık görüşmeleri yapıyor, bazıları finansmanı ile ilgili çalışmalar yapıyor. Yatırımcıları TÜDEMSAŞ Genel Müdürümüz buldu.  Dolayısıyla bu güven ilişkisini onlar oluşturdu. Bizlerde sadece önlerini açıp bu tahsislerin yapılması ve hızlandırılması anlamında katkı koyuyoruz.? şeklinde konuştu.

 

İŞ ADAMLARI İSTİHDAM ARTIRMA SİNYALİ VERDİ

Toplantıya katılan iş adamları ve yatırımcılar da ülke genelinde yürütülen istihdam projesinin olumlu olduğunu belirttiler. İş adamı Bilgehan Öztüre, Sivas´a yeni bir fabrika kazandıracaklarını söyledi. Öztüre, ?Sivas´a dış ağırlıklı bir yatırımcıyım diye gelip Sivas´ta olmaya karar veren yatırımcılardan biriyim. Sivas´ta vagon üzerine yoğunlaşmış bir yatırım yapmaktayız. TÜDEMSAŞ´ın içinde bulunan vagon tamir firmamız yaklaşık 120 personel istihdam ediyor. Onun dışında 1. Organize  Sanayi içerisinde geçen ay itibariyle 100 olan istihdamımızı Cumhurbaşkanının koyduğu istihdam planıyla beraber şu an itibariyle 150 personele çıkardık. Yine bu ay içerisinde 40 personel daha istihdam edilecek. Onun yanında Sivas´ı çok sevdim ve gelip buraya yerleştikten sonra buraya bir tesis daha yapmayı düşünüyoruz. Türkiye´nin en büyük dövme fabrikalarından 95 kiloya kadar dövme üretimi yapacak demiryolu sektörü ağırlıklı bir fabrika olacak.? ifadelerini kullandı.

 MEMLEKETİMİZE YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ

Sivas´a fayda sağlamak için projeye destek vereceklerini dile getiren iş adamı Özkan Yaman, ?İstanbul firmasıyız. 2. Organize Sanayi Bölgesinde 30 dönüm bir arsa tahsisi oldu. Şu anda proje geliştirme aşamasındayız. Ağırlıklı olarak İstanbul´da ve yurt dışında işler yapıyoruz. Bende Sivaslı olduğum için memleketimize bir faydamız olsun istedik. İnşallah bu yılsonunda ya da önümüzdeki yılın başında biz de inşaatımıza başlayıp bir an evvel tesisimizi faaliyete geçireceğiz. İlk etapta 50 ila 100 arasında bir personel istihdamı düşünüyoruz. Ancak daha sonra kapasite artırımına gitmeyi düşünüyoruz.? dedi.

SİVAS´TA ORTAKLIK OLMUYOR TABUSUNU YIKACAĞIZ

İş adamı Turgut Doymuş da, ?Şu an organize sanayi bölgesinde 2 tane mevcut yerimiz var. Bir tanesi faal çalışıyor, bir tanesi de inşaat şu an. 75´e yakın çalışanımız var. Biz öyle aman aman paralar kazanmayı hedef görmüyoruz. Sivas´ta ortaklıklar olmuyor, Sivaslılar bir araya gelmiyor. Biz bu tabuları yıkmaya çalışıyoruz.? diyerek projeyi destekleyeceklerini belirtti.

DEMİRYOLU ARAÇLARINA YEDEK PARÇA ÜRETECEĞİZ

İş adamı Zeki Çelebi 120 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, ?Demiryolu araçlarına yedek parça ve sistem üretimi yapıyoruz. Adapazarı merkezli bir firmayız. Bünyemizde 100 kişi çalışıyor. Buji ağırlıklı diğer firmamızda ise 20 kişi çalışıyor. Bizde Sivas´ın teşvik ağına seçilmiş olmasından dolayı memnunuz. Bizde burada yatırım yapmayı düşünüyoruz.? şeklinde konuştu.

 

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Bedir Karabudak ise 55 kişiye yakın çalışanları olduğunu söyleyerek, demiryollarına hizmet ettiklerini ve cumhurbaşkanının çağrısından sonra %15-%20 oranında istihdamımızı artırma kararı aldıklarını dile getirdi. Karabudak, ?Yeni organize sanayi bölgesiyle ilgili zaten yer talebimiz var. Oradaki yatırım ve hareketliliğin başlamasıyla beraber bizde yapacağımız projelere hazırız. İnşallah bizde bu projede bulunacağız.? dedi.

 

Amerikalı bir firmanın Sivas´ta yatırım yapmak istediğini kaydeden iş adamı Murat Saykan ise, ?Birinci organizede yatırım yapacağız. 1986 yılından beri demiryolu sektöründeyim. Uluslararası çapta büyük ölçekli imalatta bulunan firmaların Türkiye temsilciliğini yapmaktayız. TÜDEMSAŞ´ın birkaç projesinden dolayı Amerikalı dev bir firma, dünya genelinde 75 fabrikası olan, yaklaşık 33 bin çalışanı olan, hem New York borsasında hem de Frankfurt borsasında işlem gören bir firma çok etkilenerek Sivas´ta yatırım yapmaya karar verdiler. İlk etapta 20-25 kişilik bir istihdam düşünüyorlar ama çok kısa sürede bu 100 ve katları olacak.? İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!