USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SiVAS´TA MESLEKSiZLiK SORUNU VAR

SiVAS´TA MESLEKSiZLiK SORUNU VAR

SiVAS´TA MESLEKSiZLiK SORUNU VAR
10-03-2017 06:00
Google News


AHMET TIRPAN

Girişimcilik ve Kariyer Günü programının açılış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, düz liselerin mesleksiz mezunlar verdiğine dikkat çekti. Organize Sanayi Bölgesinde personele ihtiyaç duyulduğunu ancak mesleği olan personel bulunamadığını ifade eden Vali Gül, herkesin memur olmak istediğini, bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledi.
"SİVAS´TA İŞSİZLİK
KADAR MESLEKSİZLİK
SORUNU DA VAR"
Sivas´ta işsizlik sorununun yanı sıra mesleksizlik sorunu bulunduğunu kaydeden Vali Gül; "Biz maalesef devletin yani bizlerin de hatasıyla düz liselerin fazla olması, meslek liselerinin az olması sebebiyle çıraklar azaldı, meslek bilen insanlar azaldı. Düz lisede daha çok mesleksiz mezunlar verilmeye başlandı. Bundan dolayı da fabrikalar ara eleman bulamamaya başladı. Ondan daha önemlisi de girişimcilik ölmeye başladı. Mezun olan herkes ve çocuğu okuyan ailelerin birinci düşüncesi çocuğum memur olsun. Kayseri de piyasada tutunamayanlar memurluğa yönlendirilir. Diğerleri daha girişimci kendi işini yapan insanlar. Gençler, evet memur olmak bir seçenektir ama tek alternatifiniz değil. Sizler girişimci olarak yetişebilirsiniz, kendi işini yapabilirsiniz, iyi şeyler üretebilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

/resimler/2017-3/9/1448037055266.jpg

"GERÇEKTEN
İSTERSEK YAPABİLİRİZ"
Gerçekten inanan ve isteyenlerin ciddi başarılara imza atabileceğini ifade eden Vali Gül; "Türkiye´nin geçmişine baktığımızda terörle mücadelede ciddi bir mücadelemiz var. Bize 5 sene önce insansız hava araçlarını vermediler. Buna benzer araç ve gereçleri vermediler. Çok şükür ki vermediler. Bakın onlar vermediği için Türkiye kendi insansız hava uçaklarını, kendi helikopterlerini yaptı. Biz istediğimizde ve düşündüğümüzde üretim yapabiliyoruz" dedi.
"SİVAS´TA GÜZEL İŞLER YAPILABİLİR"
Sivasta´ta güzel işler yapılabileceğini anlatan Vali Gül; "Sivas Orta Anadolu´nun ortasında 82 ülkeye ihracat yapan bir ildir. Biz 30 sene önce dedelerimiz babalarımız diğer ülkelerde çalışmak için sıraya girerdi" ifadelerine yer verdi.
"ŞUBAT AYINDA 3 BİN 150 KİŞİ
İSTİHDAM EDİLDİ"
İstihdam seferberliği kapsamında 3 Bin 150 kişinin iş sahibi olduğunu kaydeden Vali Gül; "Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında Şubat ayı içerisinde 3 Bin 150 kişi istihdam edildi. Bu çok büyük bir rakam. Hedefimiz yıl içerisinde 15 Bin kişinin istihdam edilmesidir. Bu Valilik ya da Belediye Başkanlığı 15 Bin adamı istihdam edecek anlamını taşımıyor. ESTAŞ 130´UN üzerinde istihdam etti. Diğer fabrikalarımız da yeni istihdamlara kapı açıyor. Nereyi gezersek gezelim bir şekilde işçiye ihtiyaç olduğunu görüyoruz ama nitelikli elemanlar bulunamıyor" şeklinde konuştu.
"GÖNÜL ELÇİLERİNE JEST"
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde gönüllü elçi olarak görev alacak olan Üniversite öğrencilerini de ödüllendireceklerini duyuran Vali Gül; "Bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın gönül elçileri projesi var. Gönül elçileri herkesin günlük hayatta yaptığı bir engelliye ya da yaşlıya yardımcı olmak, bir dezavantajlı gruptaki kişiye yardımcı oluyor. Bunu formüle etmek için Gönül Elçileri formu dolduruluyor. Gönül elçisi olmak için form dolduran Üniversite öğrencilerimiz arasında kura çekimi yapılacak ve kuradan çıkan 20 öğrencimize bir seferliğine 500 lira para vereceğiz" dedi.
"GİRİŞİMCİ ADAYI
CİDDİ BİR KİTLE VAR"
Sivas´ta girişimci olmaya aday ciddi bir kitle bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Sami Aydın ise girişimciliğin önemine ve zorluklarına dikkat çekti. Girişimcilerin ciddi riskler aldığını kaydeden Başkan Aydın; "Girişimci olmak cesaret ister, risk almayı gerektirir ama bunları yaptığınız zamanda çalışmak kaydıyla başarı kaçınılmaz olur. Sizler bu cesareti gösterdikten sonra inanıyorum ki her biriniz farklı alanlarda çok büyük yerlere geleceksiniz. Şu ana kadar genç, orta yaşlı erkek ve kadın 223 vatandaşımızı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi birlikte yürüttüğü kurslardan mezun ettik" ifadelerine yer verdi.
"DÜNYA ÇOK HIZLI GELİŞİYOR"
Dünya genelinde hızlı bir gelişme görüldüğünü, Türkiye´nin de bu gelişmelerden üzerine düşen payı alması gerektiğini anlatan Başkan Aydın; "Dünya hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor ama şunu idrak etmeliyiz ki güçlü olanlar ayakta kalıyor, zayıf olanlar güçlülerin maalesef her türlü baskı ve tehdidi doğrultusunda yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Güçlü bir Türkiye istiyorsak elbette istikrarlı ve güçlü yönetimlere ihtiyacımız var ama güçlü, çalışkan ve üretken bireylere ihtiyacımız var. Biz yeni gençliğimizin bu noktada çok daha istekli, arzulu olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sivas´ta üretimin ve istihdamın artması için gerek Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Sivas Belediyesi olarak bizler elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
"GEÇMİŞE ORANLA ÇOK İYİ NOKTADAYIZ"
Geçtiğimiz yıllara oranla Sivas´ta ciddi gelişmeler yakalandığını kaydeden Başkan Aydın, "Geçmişe baktığımızda Sivas´ta bizleri tatmin eden gelişmeler oldu diyemeyiz ama çok ciddi aşamaları kat ettiğimiz de bir gerçek. 2004 yılında Organize Sanayi Bölgesinde Bin 200 kişi çalışıyordu, 34 tane çalışan fabrika hatta bunlardan bir kısmı atölye şeklindeydi. Bu günlerde ise Organize Sanayi Bölgesini gezdiğimizde görüyoruz ki 200´e yakın bir fabrikanın olduğunu 8 Binin üzerinde de çalışanın olduğunu görüyoruz" dedi.
"İKİNCİ OSB İLE İSTİHDAMDA ARTIŞ OLACAK"
Yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte Sivas´ta ciddi bir istihdam sağlanacağını sözlerine ekleyen Başkan Aydın; "İnşallah yeni yapılacak ikinci Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte istihdamda çok ciddi bir artış olacak. Ben gençlerimizden şunu rica ediyorum zaman zaman bana gelip iş talebinde bulunanlar var. İş talebinde bulunanların yüzde 90´ı anneanne babaanne ve dedelerden oluşuyor. Çocukları, torunları adına iş istiyorlar. Gençler bu şekilde iş bulmak çok zor. Ortada damak yok gelin adayı yok anne baba düğün pazarlığı yapıyor. Herkes muhatabını görmek ister. Sizlerin tutuğunu koparması, ne istediğini bilmesi lazım. Kendiniz direk iş talebinde bulunun. Bunu yaptığınız zaman hedefinize çok daha kolay ulaşacaksınız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen bıçak yapımı kursunu tamamlayan kursiyerlere belge verildi. Daha sonra Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen ve protokolün katılımıyla şirketler tarafından açılan stantlar gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!