USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz"--Video

?Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz"--Video

?Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz
15-08-2018 07:00
Google News

FATİH TABUR

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, genişletilmiş meslek komite toplantısı kapsamında 8´inci ve 18´inci komiteye mensup üyelerle bir araya geldi. STSO´da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Eken, göreve geldikleri 3 aylık zaman dilimini değerlendirdi.

İl ve ülke gündemine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunan Başkan Eken, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

?BU TOPLANTILARI SÜREKLİ YAPACAĞIZ?

Önceki yönetim döneminde üyelerin sorunlarını dinleme noktasında komite toplantılarının yapılmadığına dikkat çekerek sözlerine başlayan Başkan Eken, ?Daha öncelerde bu tür organizeler olmadığı için bizleri çok fazla davet etmiyorlardı. Ben de bir meclis üyesiydim. Burada olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantıları sürekli yapacağız. Sürekli sizlerle bir araya geleceğiz. Çünkü ancak sizlerle beraber olursak STSO´yu yürütebiliriz, görevimizi layıkıyla yapabiliriz. Sizlerin desteğiyle biz buraya geldik, ben bu gruptan seçildim. İnşallah bu birlikteliğimizi bundan sonraki yıllarda da daim edeceğiz? dedi.

?SÜREKLİ ANKARA´DAYIZ?

9 Mayıs´ta göreve geldiğini hatırlatan Eken, ?3 ay oldu. İlk ayımı, Ramazan olduğu için odada geçirdim, sahaya fazla çıkmadım ama Ramazan Bayramı´ndan sonra sahaya çıktık. Göreve geldiğimin 3´üncü gününde TOBB Genel Kuruluna katıldım. TOBB Konsey Üyesi olarak ve Ar-ge  İnovasyon Kurulu Başkan Yardımcısı olarak TOBB´da bana görev verildi. Bu Sivas için önemli bir şey. Bunun avantajı şu: Ankara ayağımız sürekli var. Sürekli Ankara´dayız. Hemen hemen her hafta Ankara´da toplantıdayız. Orada bütün illerle ilişkilerimizi iyi yönde kuruyoruz. Bakanlarla, müsteşarlarla, siyasetçilerle daha çok mesai harcıyoruz, harcayacağız. Şimdi çalışma aşamasındayız. Her birimle, her bakanlıkla görüşüyoruz, dostluklar ediniyoruz. Çünkü Sivas için bu çok önemli. Sizlerin bir sorunu olduğunda benim dolu olmam lazım. Boş boş Ankara´ya gidip, dolaşıp gelmemem lazım. İcraatlar yapmamız lazım? dedi.

?MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZ

İŞLERİNİZİ TAKİP ETMEK ZORUNDALAR?

?Biz buraya oturmak için gelmedik. Seçim zamanı konuştuklarımızı icraata dökmek için geldik? diyen Başkan Eken, ?Burası bir icra makamı değil. TSO´nun görevi, üyelerinin sıkıntılarında yanında olmak, onlara yol göstermek. Bizim başka bir görevimiz yok aslına baktığımızda ama biz burada herkesin derdinin çözümü noktasında takipçisi olacağımızı söylemiştik ve bunu tekrar söylüyorum. Meclis üyesi arkadaşlarımız sizin işlerinizi takip etmek zorundalar. Bu arkadaşlarımıza bir sıkıntınız olduğunda ulaşın. Çünkü bizim görevimiz bu. Ben 4 yıl sonra tekrar seçilirim seçilmem ama 4 yıl sonra sizlerle bir araya geldiğimizde ?seçimden seçime bizi hatırlıyorsunuz´ dedirtmek istemiyorum. Birlik ve beraberliğimizle başarılı olacağımıza inanıyorum? açıklamasında bulundu.

?PARTİ AYRIMIMIZ YOK?

24 Haziran Seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını davet ederek dinlediklerini belirten Eken, ?Vermiş olduğu sözler kayıt atında. Bunları takip edeceğiz. Milletvekillerimizi her 3 ayda, 6 ayda bir davet edeceğiz. Sizleri davet edeceğiz. Milletvekillerimize tabiri caizse soracağız. Teşekkür edeceğiz veya eleştireceğiz. MHP´den CHP´den AK Parti´den milletvekillerimiz var. Bizim parti ayrımımız yok. Her partiye eşit mesafedeyiz. 7 bin üyemiz var. Üyelerimizin görüşleri farklı olabilir? diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE YÜKLENDİ

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nin (OSB) altyapı ihalesinin 125 milyon dolara yapıldığını anımsatan Başkan Eken, ?Nasip olursa 2019´un 4 Eylül´üne yetiştirme sözünü aldık. Altyapı ihalesinin 125 milyon dolara yapılması önemli değil. Buraya yatırımcı gelmesi lazım. Yatırımcı gelmezse altyapıyı, arsayı ne yapayım? Bunun için de biz göreve geldiğimiz günden bu güne Sivas´ın hak ettiği cazibe merkezlerinden olması için çaba gösterdik. Cumhurbaşkanımıza kadar mektubumuzu yazdık. Sivas 4. Bölgede kalmış. Etrafımızın hepsi 5. Bölge. Kayseri var altımızda cazibe merkezi. Böyle olunca Sivas´a ceza mı verilmiş, Sivas´ı bu güne kadar o bölgeye neden almamışlar bilmiyorum. Fakat ben Ankara´da hep gündeme getirdim. Sivas niye 4´te kalmış merak ediyoruz. Altımız serbest bölge. Etrafımız 5. Bölge. Sivas 4´te kalmış. Peki ben buraya yatırımcıyı nasıl getireceğim? Milletvekillerimiz çıkıyor diyor ki ?TSO´ya çok iş düşüyor.´ Doğru, çok iş düşüyor. Yatırımcı gelir, yatırımını anlatır. Biz de gideriz ona arsamızı gösteririz, yerimizi gösteririz. Önünü açarız ama adam teşvik belgesine baktığında bir Malatya, bir Urfa 6. Bölgede. Buraya niye yatırım yapsın? Ben de yapmam. Bütün bürokratlarımızla, milletvekillerimizle, siyasilerimizle seferber olup Ankara´da Sivas´ın sesini duyuracağız. Sivas´ı yeni teşvik yasası kapsamında hak ettiği yere sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere hep beraber getireceğiz. Biz bununla ilgili olarak sürekli Ankara´ya gidip geliyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Olursa oldu, olmazsa da biz TSO olarak çabamızı verdik diyeceğiz? açıklamasında bulundu.

?ÜYELERİMİZİN HAKKI OLAN PARAYI VEREMEM?

Başkan Eken, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: ?Sivas, yatırım için çok iyi bir yer. İnşallah teşvikte de hak ettiğimiz yere gelirsek ben inanıyorum ki Sivas Türkiye´deki sayılı illerden birisi olacak. Burada taşın altında elimizin olduğunu hissedersek bu da bize yeter. Bu teşvikle ilgili girişimlerimizi başlattık, çalışmalarımız devam ediyor. Geçen haftalarda TOBB Başkanımızın yanındaydık. Biliyorsunuz Ankara yolu üzerinde Fuar Kongre Merkezi vardı. Burası 2011´e kadar Fuar Kongre Merkezi olarak devam etti. Devlet imkanlarıyla yapılacaktı, kaldı. TOBB ETÜ Üniversitesi yapılmak için 49 yıllığına odamıza tahsis edildi. Yıllık da 350 bin lira kirası, 150 bin lira da güvenliği olmak üzere 500 bin lira gideri olan bir yer. 7 yılda 3 milyon 500 bin liraya yakın para ödenmiş boş binaya. Ne için ödenmiş. Kiralandığı için. Üniversite yapmak için almışlar. Yine Allah razı olsun eski yönetim çaba göstermiş ama  gerek devletimizin verdiği kararla gerek çok lobi yapılmamasından belki de çok sahip çıkılmadığından onay alamadı. Biz aldık. TOBB ETÜ diye bir şey kalmadığı için burayı TOBB Fuar ve Kongre Merkezi adı altında yapıp odamızı da inşallah oraya taşımak için bir proje var elimizde. Bu projeyi de yapmak için de bize 40 milyon lira lazım. Bunun için çalışmalara başladık. TOBB Başkanımızdan para talep ettim. Biliyorsunuz hemen yanına  TOBB Teknik Lisesi yapılıyor şu an. Temeli atıldı. 2019-2020 eğitim öğretim dönemine yetişecek inşallah. İhalesi ikinci  kata kadar yapılmış. Ben ilk defa duydum böyle bir şey, enteresan. Üçüncü kat ve teras yok. TOBB Başkanına bunu anlattım. O da şaşırdı. Hemen talimatlarını verdi. Üçüncü kat ve terasın da ihalesini bu hafta yapıyoruz. Okulumuzun inşallah tamamını bitireceğiz. TOBB Başkanımız destek oluyor. Okulu odamızdan ayrılan bir kaynakla yapmıyoruz ama o okulun önündeki bina çürüyor. O binanın çürümesine vicdanımız el vermiyor. Ben Vali Beye de söyledim. ?Burayı yapamazsak geri size vereceğiz´ dedim. Biz buraya 3 milyon 500 bin lira ödemişiz. Ben daha ödeyemem. Ben üyelerimizin hakkı olan parayı her yıl 500 bin 500 bin veremem. Ancak burada bir icraat yaparsak veririz. O binayı, o caddeyi güzelleştirmek istiyoruz. Yaparsak Sivas´a eserimiz olacak. Yapmak için tüm gayretleri göstereceğiz.?

?GÜLLE, BİZE GÜÇ KATACAK?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı görevine Sivaslı İsmail Gülle´nin seçildiğini dile getiren Eken, ?Hemşehrimiz gerçekten güzel bir göreve geldi. Onun orada olması bize güç katacak. Çünkü onun da siyasi lobisi kuvvetli. Cumhurbaşkanımıza bile rahatlıkla ulaşabileceği bir makamı var. Sivas ile ilgili sıkıntılarımızda, sorunlarımızda ondan da destek istiyoruz, isteyeceğiz. Eylül veya Ekim ayında nasip olursa Türkiye İhracatçılar Meclisi ödül töreni var. Burada Türkiye´nin dev firmaları var. Kendisi ile görüştüm beni kırmadı. Programı eğer uygun bir tarihe denk getirirsek bakanlarımızın protokol üyelerinin katılacağı bir törenle TİM ödül törenini Sivas´ta yapmak için hazırlıklara başladık. Eğer bir aksilik çıkmazsa bayramdan sonra tarih belirlemek için bizzat İsmail Başkanımızla bir araya geleceğiz. TOBB Başkanımız da tarihi bekliyor. Ticaret Bakanımız da katılacak. Bu da şu an planlarımız arasında? şeklinde konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN YERİ ÇOK ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üç bakan yardımcılığı verildiğinin altını çizen Eken, ?Selim Dursun, Hamza Yerlikaya ve Hilmi Bilgin olmak üzere üç bakan yardımcımız var.  Bu bizim için güzel bir şey. Kendilerinin ifadesi şu: Bize Sivas´tan bir şey getirirseniz takipçisi oluruz. Bu bizden ziyade vekillerimizin götüreceği şeyler ama oda olarak biz de eksikleri paylaşacağız kendileriyle. Ben hızlı trenin bitmesini, II. OSB´nin teşvik noktasında hak ettiği yere gelmesini istedim. İkinci üniversitenin yeri net değil. Rektör ataması şu an gündemde. Biz yerinin hatalı olmamasını, bir adliye binası, hastanenin yeri gibi yanlış yerde olmamasını istiyoruz. Bunu her yerde dile getiriyorum? açıklamasında bulundu.  

?ODA, BABAMIZIN MALI DEĞİL?

Başkan Eken sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: ?Cuma günü saat 14.00´da protokolün katılımıyla Tek Durak Ofisi adı atında bir ofis açıyoruz. Odamızda ikinci katta olacak. ORAN, İŞKUR, SGK ve KOSGEB´in uzman personellerinin olduğu oda haftanın 3 günü açık olacak. Yoğunluk olursa 5 güne çıkaracağız. Üyelerimiz o ofise girdiğinde her türlü bilgiyi alabilecek. İŞKUR´dan eleman alacaksa imkanları öğrenecek. ORAN´a proje yazacaksa yardım edilecek. Sivas´tan ORAN´a gelen projelere bakıyorum 3-5 tane, Kayseri´den gelen projelere bakıyorum 20-30 tane. Yozgat´tan gelene bakıyorum 10-15 tane. Bilmiyor ki bizim üyelerimiz. Bilenler proje yazdırıyor.  ORAN´dan ne destek alırız, ORAN´dan ne yaparız bilmiyoruz. Anlatmamışlar ki. Bu bilgileri alabilecekler. Bütün bilgiler topladıktan sonra kafasında bir şey oluşturabilecek. Tek yerden bütün bilgileri alabilecek. ?Oda ne işe yarıyor, oda sadece aidat alan kurum´ imajını kafamızdan sileceğiz. ?Aidat alıyorsak size imkanlar sağlıyoruz´ diyeceğiz. Oda sizin odanız. Bu oda bizlere emanet. Babamızın malı değil. Geçici bir görev. 4 yıl sonra görev verilirse tekrardan yaparım. ?Yeter, sen de yapamadın´ derseniz göndermenize gerek yok ben zaten aday olmam. Hak eden insanları destekleriz. Bu koltuklara hak edenleri getirmeliyiz  ki Sivas´ı hak ettiği yere getirelim.?

?YIKAMAYACAKLAR?

Ülkenin ekonomik anlamda sıkıntıda olduğunun altını çizen Başkan Eken, ?Ülke bugün sıkıntıda. Bunu inkar edemeyiz. Hükümetimizin de yanlışları olabilir. Bu süreçte parti ayrımı yapmadan, sağ-sol ayrımı yapmadan devletimizin yanında olmamız lazım. Ülke gittikten sonra bizim ne namusumuz, ne haysiyetimiz kalır. O yüzden sabırlı olmalıyız. İstikrarın sürmesi için sadece devletten beklemeyeceğiz, kendimiz de elimizi taşın altına koyacağız. Belki biraz fakirleşeceğiz ama bu günler geçecek. Türkiye´yi 15 Temmuz´da yıkamadılar, bundan sonra da yıkamayacaklar. Yeter ki bir ve beraber olalım. İş dünyasından tek ricam sağduyulu olalım, hükümetimize destek olalım? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

/resimler/2018-8/14/1947246213582.jpg

/resimler/2018-8/14/1947379182523.jpg

/resimler/2018-8/14/1947490745183.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!