USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SOSYAL PROJE iLE EKSiKLER GiDERiLDi

SOSYAL PROJE iLE EKSiKLER GiDERiLDi

SOSYAL PROJE iLE EKSiKLER GiDERiLDi
18-04-2017 06:00
Google News


RUHİ DEMİR
Sivas İl Özel İdaresi ile Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin ortaklaşa yürüttüğü proje hayata geçti. Öğrencilerin, "Topluma Hizmet Dersi" kapsamında sosyal sorumluluk projesi olarak yaptığı çalışmalar, Özel İdare´nin katkıları ile Hanlı Köyü anasınıfının yenilenmesini sağladı.
Geçtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Hanlı köyü programı sırasında Hanlı İlk ve Ortaokulu´na da ziyaretlerde bulunmuştu. Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinin topluma hizmet dersi kapsamında taleplerine duyarsız kalmayan İdare, öğretmen adaylarını bir takım eksikleri gidermek üzere Hanlı köyüne yönlendirdi.
Bu kapsamda öncelikle Hanlı İlk ve Ortaokulu´nun bahçesine, okul öğrencileri ile birlikte Sivas İl Çevre Orman Müdürlüğü´nden temin edilen 30 fidanın dikimi gerçekleştirildi. Ana sınıfı duvarlarının yanı sıra okul içerisindeki merdivenler ve koridor duvarları, üniversite öğrencileri tarafından boyandı. İl Özel İdaresi´nin destekleri ile anasınıfına önceden belirlenen eksik materyaller kazandırıldı.
Anasınıfının açılış programında konuşan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Tuğçe Arife Sezgin ve Zemhanur Ünveren, "Topluma hizmet dersi kapsamında, Asuman Bilbay hocamız önderliğinde Sivas İl Özel İdaresi ile ortaklaşa güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Öncelikle öğrencilerin eksiklerini belirledik ve ana sınıfımızı bu doğrultuda yeniden dizayn ettik. Okul içinde ve sınıfta duvarları boyadık, eksik materyalleri tamamladık ve okulumuzun bahçesine fidan dikimini gerçekleştirdik. Desteklerinden dolayı süreç boyunca bizlere yardımcı olan Sivas İl Özel İdaresi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.
Köy okulunda yaşanan değişimden dolayı İdaremize ve öğrencilerine teşekkür eden Öğretim Görevlisi Asuman Bilbay ise, "Eğitim Fakültesinde topluma hizmet dersleri sürekli yürütülen bir ders. Bu kapsamda öğrencilerimiz Hanlı köyünün anasınıfında materyal eksikliklerini giderdiler. Duvar boyasından perdesine sınıfta eksik olan ne varsa bunu temin etmeye çalıştılar. Topluma hizmet dersinin öğrencilerin topluma karşı olan duyarlılığını artırmada önemli bir ders olduğunu düşünüyorum. Zamanlarını ve emeklerini harcayarak köye gelerek bu çalışmaları yürüten öğrencilerimi tebrik ediyorum. Onlar için güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Desteklerinden ötürü ise Sivas İl Özel İdaresine ve Hanlı köyüne teşekkür ediyorum" dedi.
Anasınıfında büyük değişim yaşandığını belirten Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, "Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi arkadaşlarımızla beraber Hanlı köyümüzde anasınıfında bulunuyoruz. Kıymetli arkadaşlarımızın kurumumuzun desteğiyle yaptığı faaliyetlerden dolayı buradayız. Milli Eğitim Bakanlığı´nın okul öncesi eğitime büyük önem verdiğinin farkındayız. Bizlerde bu doğrultuda öğretmen adayı kardeşlerimle birlikte, anasınıfı öğrencilerinin eğitim alanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi ve onların en iyi eğitimi almaları için görmüş oldukları eksiklikleri gidererek öğrencilere armağan ettik. Emeklerinden dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum.  Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz her zaman ´bu memleketin en büyük sermayesi beşeri sermayesidir´ ifadesini kullanıyor. Gerçekten bizim en büyük değerimiz insan unsurumuz. Tarihimize dönüp baktığımızda, güç alacağımız, geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlayacağımız ve bizlere örnek olacağını düşündüğümüz şahsiyetleri görebiliriz. Onların şanına yaraşan evlatları olarak sınıf öğretmenliğinde okuyan arkadaşlarımıza da bu vazifeyi yerine getirmek düşerdi. Sadece sınıflarında eğitim alarak değil, bir yola çıkarak, topluma hizmet etmek üzere gayret sarf ettiler. Kurumumuzla irtibata geçerek, bizim ufak desteğimiz ve onların büyük fedakârlıkları ile Hanlı köyümüzde bulunan anasınıfını faal hale getirdiler. Emeklerinden dolayı üniversite öğrencisi arkadaşlarıma, desteklerinden dolayı ise kurumumuz personellerine şükranlarımı sunuyorum. Ev sahipliğinden dolayı da muhtarımıza, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum" dedi.
Program açılışında okulda toplanan köy çocuklarına ve okul öğrencilerine pamuk şekerleri ikram edildi. Okuldaki etkinliklerin ardından program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!