USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

?SPORUN TEMELİ CİMNASTİK?

?SPORUN TEMELİ CİMNASTİK?

?SPORUN TEMELİ CİMNASTİK?
27-06-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Cimnastik İl Temsilciliği tarafından organize edilen ?Cimnastik yaz kursu? kayıtları son sürat devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne ait Uzak Doğu Sporları spor salonunda tecrübeli antrenör Mehmet Deniz nezaretinde önümüzdeki günlerde start alacak olan Cimnastik yaz okulunun kayıtlarının ücretsiz olduğu öğrenildi.

Yaz okulu müracaatın bizzat yapılacağı da öğrenilirken, Cimnastik yaz okulu kayıtları için Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü´ne kayıtların yapılması istendi.

İL TEMSİLCİSİ DENİZ: ?TÜM

SPORLARIN BAŞI CİMNASTİKTİR?

Cimnastik Sivas İl Temsilcisi Mehmet Deniz yaz okuluyla ilgili yaptığı açıklamasında Cimnastiğin tüm sporların başı olduğunu vurguladı. Deniz: ?Bizim için önemli olan tek şey çocuklarımıza sporu sevdirmek ve Cimnastiği aşılamak. Buradan ailelere 5-7 yaş arasındaki çocuklarını Cimnastik sporuna yönlendirmelerini istiyoruz. Başarı için spor şart. Cimnastik bütün spor branşlarının temelidir. Küçük yaşlarda yapılan sporlar bedensel gelişime ciddi katkı sağlıyor. Çocuklarımızın esneklik kazanması ve vücutlarını tanıması açısından önem taşıyan kursların bir diğer yararı da anne veya baba arasında güçlü bir bağ kurmasıdır. Cimnastik spor dallarının başında gelen ve önemli bir spordur. Yaz aylarının gelmesiyle de beraber çocuklarımıza Cimnastik öğrenme imkanı sunacağız. Tüm çocukları başlayacak yaz okulumuza bekliyoruz. Yaz boyunca dolu dolu antrenmanlar yaparak yaz okulumuzu gerçekleştireceğiz? dedi.

?SPORUN, ÇOCUK GELİŞİMİNE

KATKISI TARTIŞILMAZ?

Spor yapmanın çocukların gelişimi üzerinde katkısına değinen Deniz: ?Bir çocuk minimum 4 yaşında Cimnastik sporuna başlayabilir. Yalnız bu başlangıç yaşı, çocuğun komut almasına, ailenin yetiştirme tarzına, karakter özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Sporun, çocuk gelişimine olan katkısı tartışılmaz. Farklı spor dallarının faydalarından bahsetmek mümkündür. Cimnastik sporu da çocukların fiziksel ve sosyal anlamda olumlu gelişmeleri için yapılabilecek sporlar arasında yer almaktadır? ifadelerini kullandı.

?CİMNASTİK GERÇEKTEN

ÇOK ÖNEMLİ BİR SPORDUR?

Cimnastik sporunun önemine değinen İl Temsilcisi Mehmet Deniz şunları dile getirdi; ?Günümüzde akıllı cihazların, bilgisayarların ve televizyonların kullanımının artması sebebiyle evlerinde hareketsizliğe mahkûm olan çocuklar için yapılabilecek en doğru hareketlerden bir tanesi, bir spora yöneltmektir. Cimnastik sporu da çocukları bu durumdan kurtaracak, bunun yanında sosyal ve fiziksel olarak da birçok yarar sağlayacak bir spordur. Cimnastik sporu, çocukların fiziki gelişimini destekleyerek estetik bir görünüme sahip olmalarını sağlamaktadır. Ayrıca boy, kilo ve vücut kas kitleleri gibi değerlerin dengeli olmasını etkileyecek bir spordur.?

?TEMEL BİR SPOR DALIDIR?

Çocuğun herhangi bir spor dalına yönelmeden önce Cimnastik yapması gerektiğini vurgulayan Deniz; ?Cimnastik sporu, herhangi bir spor dalına yönelmeden önce yapılabilecek temel bir spor dalıdır. Okul öncesi dönem, Cimnastik sporuna başlangıç için ideal yaşlardan sayılabilir. Bu yaşlarda hareketliği sağlamak ve diğer spor dallarına yönelmeden önce doğru bir program sayesinde çocukların doğal gelişimleri desteklenebilir. Bu sayede farklı bir spor dalına bile yönelse vücut olarak gerekli donanıma sahip olacaktır? dedi.

?CİMNASTİK SPORUNUN

FAYDASI SAYMAKLA BİTMEZ?

Cimnastik sporunun saymakla bitmeyen faydası olduğunu belirten Mehmet Deniz şöyle devam etti; ?Cimnastik sporu, spor dalları için bir altyapı görevi gören bir spordur. Doğru bir program uygulanarak, çocuklarda koordinasyon, esneklik, çabukluk ve kuvvet gibi fiziksel özelliklerinin gelişmesini sağlar. Ayrıca fiziksel uyumun sağlanması için de ideal bir spordur. Bunlarla beraber, duruş bozukluklarının giderilmesi konusunda yardımcı olur, denge sorunu ortaya çıkan çocuklar için olumlu gelişmeler sağlar, çocukların daha sosyal olmasını sağlar. Ayrıca daha dışa dönük olması konusunda da imkân tanır. Çocukların, yaşıtlarına oranda daha girişken ve aktif olmasına etki eder, Hiperaktif çocukların daha sakin davranmasını sağlar. Sporun genel olarak kattığı sorumluluk bilincini aşılar. Farklı alanlarda da başarı göstermesine yardımcı olur ve vücutlarını daha etkin ve dengeli kullanmasını sağlar.?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!