USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Suçlular Cezalandırılsın!

Suçlular Cezalandırılsın!

Suçlular Cezalandırılsın!
24-10-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR 

Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin 25 Mart 2009 tarihinde hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı Uğur Bulut, ana davanın bir an önce açılarak suçluların cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

2 Ekim´de Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğu´na girdikten sonra haber alınamayan ve kısa süre sonra öldürüldüğü açıklanan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin gösterilen hassasiyetin 9 yıl önce meydana gelen Yazıcıoğlu olayında da gösterilmesini isteyen Başkan Bulut, adaletin tecelli etmesini beklediklerini dile getirdi.

Kaza sonrası delilleri karartmaya çalışanların sanık olarak yargılandığı dava duruşmasının yarın Kahramanmaraş Adliyesi´nde devam edeceğini söyleyen Bulut,  bu davayı takip edeceklerini açıkladı.

?ALPERENLER, SUİKASTIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYOR?

Başkan Bulut, ?29 Mart 2009 tarihinde elim bir suikast sonucu şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını kaybettik. O günden bu güne BBP´liler, Alperenler, aile avukatları, Türkiye´deki iyi insanlar Muhsin Yazıcıoğlu suikastının çözülmesini bekliyor.  Türk-İslam alemine mâl olmuş siyaset ve devlet adamının hukukunun sonuna kadar aydınlatılması noktasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin adaletinde bir beklenti içine girdiler. Geldiğimiz noktada özellikle son günlerde televizyonu açtığımızda an geçmiyor ki Kaşıkçı cinayeti konuşulmasın. O kadar delil karartmalarına rağmen sonuna kadar emniyet, istihbarat ve hukuk birimlerince çalışılarak Kaşıkçı cinayeti çözüldü ama bir suikast sonucu kaybettiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili maalesef bir ana dava açılmadı. Bunun sıkıntısını tüm Türkiye´deki iyi insanlar ve BBP´liler yaşıyor. Yarın saat 13.30´da yine Kahramanmaraş Adliyesi´nde olacağız.  Dönemin İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen ile ilgili arama kurtarma faaliyetlerini akamete uğrattığından dolayı bir mahkememiz olacak? dedi.

?HESAP SORULMASINI BEKLİYORUZ?

Yazıcıoğlu olayına ilişkin 7 soruşturma dosyasını bulunduğunu kaydeden İl Başkanı Bulut, ?Birincisi, Maraş´ta devam eden ve takipsizliği kısmen kaldırılan ana dosya. İkincisi, Maraş´ta avukatlarımız tarafından 15 Temmuz´dan hemen sonra şüpheli diye şikayette bulunduğumuz 132 kişinin FETÖ bağlantılarının araştırılması noktasındaki soruşturma. Üçüncüsü, Dursun Özmen´in yargılandığı dosya. Dördüncüsü, Göksun´da helikopterin GPS cihazlarını sökenlerle ilgili suç delillerini karartmak ve hırsızlıktan açılan soruşturma. Bunun da 7 Kasım´da mahkemesi var. Beşincisi, Devlet Hava Meydanları, Sivil Havacılık ve Türkiye İletişim Başkanlığı yetkilileriyle ilgili şikayetlere binaen açılan dosya. Bu dosya ana dosya ile birleştirildi. Altıncısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´nda yürütülen yüksek dereceli memurlar ile ilgili soruşturma ki buna takipsizlik kararı verilmişti. Ceza Genel Kurulu yani Türkiye´deki en yüksek adli kurul bu takipsizliği kaldırdı. Yedincisi, askeri şahıslar ile ilgili Genel Kurmay Başkanlığı askeri savcılığın yürüttüğü soruşturma. 9 yıldır bu 7 soruşturma var ama tek ana dosya halinde açılmasını ve müsebbip olan kişilerin mahkeme önüne çıkarılarak hesap sorulmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz özel yetkili mahkemeler vardı. Muhsin Yazıcıoğlu dosyası da Malatya Özel Yetkili Mahkemesi´nde idi. O günlerde mahkeme soruşturmayı öylesine derinleştirmişti ki önünde rehber olarak Devlet Denetleme Kurulu´nun (DDK) raporu vardı. Özel Yetkili Mahkeme´nin, ?Evet, biz bu olayda suikast olduğunu fark ettik. Bunu yaklaşık 1 aya kadar açıklayacağız´ demelerine rağmen bu mahkemeler kapatıldı. İçeride tutuklu olan 8 kişi de birden bire salıverildi. Dolayısıyla Yazıcıoğlu olayını aydınlatmak istiyorsanız Özel Yetkili Mahkeme´nin çalışmasını alacaksınız ve müsebbiplerini kanun önüne çıkaracaksınız?  diye konuştu.

?81 MİLYONUN VİCDANI EMREDİYOR?

?Geçtiğimiz günlerde üst düzey memurlarla, askeri şüphelilerle ilgili takipsizliğin kaldırılması bize memnuniyet vermiştir? diyen Başkan Bulut, ?Ancak Amerika´yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Özel Yetkili Mahkeme nereden bıraktı ise oradan devam ederek Muhsin Yazıcıoğlu´nun ana dosyasının açılması lazım. Türk devletinden ve Türk adaletinden beklentimiz budur. Amerika rica ettiği zaman sonuna kadar tüm birimler nasıl ki Kaşıkçı cinayetini sonuçlandırdı ve açığa çıkardıysa 81 milyonun vicdanı emrediyor ve istiyor. 9 yıl geçmesine rağmen bir ana davanın açılmaması bizler de adaletin küçüldüğüne dair düşünce oluşturmuştur. İyi biliyoruz ki adalet küçülürse suçlular büyür. Adalet tarih boyunca üzerinde en çok tartışılan konuların içerisinde gelir. Biz bunu aydınlatacağız, işbirlikçileri göreceğiz; 15 Temmuz´u da yargılamış olacağız? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!