USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SULTAN ŞEHİR ?BAKAN?SIZ KALDI

SULTAN ŞEHİR ?BAKAN?SIZ KALDI

SULTAN ŞEHİR ?BAKAN?SIZ KALDI
11-07-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Türkiye´de kamuoyunun merakla beklediği yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin Bakanlar Kurulu Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün geç saatlerde açıklandı. Yeni kabinede siyasetin tanınan isimlerinin yanı sıra sürpriz isimler de yer aldı. Sivaslıların merak ettiği hususların başında İsmet Yılmaz´ın kabinede olup olmayacağı konusu geliyordu. 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Milli Savunma Bakanı, 65. Hükümette ise Milli Eğitim Bakanı olarak önemli çalışmalara imza atan hemşehrimiz İsmet Yılmaz´a yeni yönetim sisteminin ilk kabinesinde yer verilmedi.

Yeni kabinede yer alan isimler ve özgeçmişleri şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 1964 yılında Yozgat Çekerek´te doğdu. 1985 yılında Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü´nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında, ABD´de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit´teki Wayne State Üniversitesi´nden işletme ve imalat mühendisliği alanlarında yüksek lisans, endüstri mühendisliği alanında ise doktora derecelerini aldı. ABD´de bulunduğu süre içerisinde otomotiv ve bilişim alanlarında uzmanlaştı. 2012 ? 2016 tarihi arasında Başbakanlık AFAD Başkanlığı görevini yürüttü. Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI) yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 3 çocuk babasıdır.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 1977 yılında Nizip´te doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu´nda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesi´nden mezun oldu. Yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK´ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. 1999-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesidir. Ankara´da serbest avukatlık yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçiminde 25. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak seçildi. AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi´nde yeniden MKYK üyeliğine seçilen Abdulhamit Gül, 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçiminde 26. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak seçildi. Abdulhamit Gül evli ve üç çocuk babasıdır.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:  1969 yılında İstanbul´da doğdu. Plevne Lisesi´nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi´nden mezun oldu. Siyasete, 1987 yılında Gençlik Kolları´nda başladı. Teşkilat Başkanlığı yaptı. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, 1999 yılında İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 6 Ocak 2008 ve 16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili, 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren yine 65. Hükümette İçişleri Bakanı olarak yer aldı. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesidir. 1994 yılından beri sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:  Hulusi Akar, 1952 yılında Kayseri´de doğdu. Lise eğitimini Kayseri Lisesi´nde tamamladı. 1972´de Kara Harp Okulu, 1973´te Piyade Okulu´ndan mezun oldu. 1982´de Kara Harp Akademisi´ni, 1985´te Silahlı Kuvvetler Akademisi´ni bitirdi.  Akar´ın general rütbesindeki ilk görev yeri, Tunceli´nin Hozat ilçesiydi. Terörle mücadelenin yoğun olduğu 1998-200 yılları arasında, Hozat´ta İçgüvenlik Tugay Komutanı olarak görev yaptı. Akar 2002´de tümgeneral, 2007´de de korgeneral oldu. 2011 yılında, orgeneral rütbesine 1. sırada terfi etti. 2013 yılında ise, Kara Kuvvetleri Komutanlığı´na yükseldi. Akar, 2015 YAŞ kararıyla Genelkurmay Başkanı oldu. 2005 yılında Kara Harp Okulu komutanı olarak tümgeneral rütbesindeyken, Boğaziçi Üniversitesi´nde doktora yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk:  Ankara´da doğdu.  Selçuk, Ankara Üniversitesi´nde Eğitim Bilimleri bölümünden mezun oldu. Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Selçuk, doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda Hacettepe Üniversitesi´nde bitirdi. Yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi´nde Eğitim Fakültesi´nde öğretim üyeliği yapan Selçuk, 2003-2008 yıllarında da Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 1965´te Konya´da doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi´nde bitiren Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi´ni 1988´de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı´nda tamamlayarak 1995´te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Koca, kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye´nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: 1965 tarihinde Bilecik´te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul´da bitirdi. Üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1987 tarihinde tamamlayarak mezun oldu.  1994 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ´ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini icra etti. Evli ve 3 çocuk babası olan Fatih Dönmez, 2015 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına görevine getirildi. 4 Ocak 2008´de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK´nın üyesi olduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği 2008 ve 2010 genel kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından yönetim kurulu üyesi seçildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 1976 yılında Ankara´da doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü´nden 1999 yılında mezun oldu. Kurum, 2005 yılına kadar birçok özel kuruluşta görev aldı. T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini  icra etti. Murat Kurum evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: 1968´de İstanbul´da doğdu. İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü´nden mezun oldu. Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Mehmet Ersoy, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi. Turizm sektöründe adından söz ettiren isimler arasına yerleşen, binlerce kişiye istihdam sağlayan  Mehmet Ersoy, evli ve iki çocuk babası.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: 1976 yılında İstanbul´da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü´nde eğitim gördü. Sonrasında aynı üniversitenin mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Kasapoğlu Spor Genel Müdürlüğü´nde "Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu" üyesi olarak da faaliyet gösterdi. İngilizce ve Arapça bilen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 1978 yılında İstanbul´da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business´ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden ?Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı? tezi ile doktora derecesi aldı. 1996 yılında başladığı profesyonel iş hayatında, ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere yönetici olarak öncülük etti. 25., 26. ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis´e girdi. 64. ve 65. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlığı döneminde Türkiye´nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgazdan güneş ve rüzgar enerjisine kadar geniş bir alanda, dünyaya örnek olacak projeler hayata geçirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan: 29 Nisan 1960 Trabzon doğumlu olan Mehmet Cahit Turhan, 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünü bitirdi. Çalışma hayatına 1985 yılında İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü Kapıkule-Edirne Yolu (Edirne Kent Geçişi) Grup Şefliği emrinde Mühendis olarak başladı. 1986 yılında Karadeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Cahit Turhan, aynı bölge müdürlüğünde 1988 tarihinde büro mühendisi, 1990 tarihinde kontrol mühendisi, 1994 tarihinde Çatalca Köprülü Kavşağı (TEM) Çatalca Arası Bağlantı Yolu Otoyolu Yapım Kontrol Şefi görevlerine atandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: 1968 yılında Alanya´da dünyaya geldi. 2013-2014 yıllarında AB Bakanlığı ve 2010-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2002, 2007, 2011, 2015 genel seçimlerinde ve son olarak 24 Haziran genel seçimlerinde Antalya milletvekili seçilen Çavuşoğlu, AK Parti´nin kurucu üyelerinden biridir. Mevlüt Çavuşoğlu, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: 1979 Ordu doğumludur. 2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesi´nde araştırma asistanı, 2007´den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı SESRIC´te kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı.  Halen SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörüdür. Çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını bulunmaktadır. Yerli ve yabancı üniversitelerden dereceler, burslar, sertifikalar almıştır. KADEM Ankara Temsilciliği ve Denetleme Kurulu Üyeliği, Kadın Birliği Platformu Üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği Üyeliği bulunuyor.  Evli olan Selçuk iyi derecede İngilizce biliyor.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 1973 yılında İzmir´de doğdu. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli´nin oğludur. Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi´ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi´nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü´nde doktora çalışmalarını tamamladı. Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulundu, yöneticiliğini yaptı. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye´nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının genel müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: 1976 yılında Trabzon´un Of ilçesinde dünyaya geldi. Varank, Tallahassee Community College´da Ağ Hizmetleri Teknolojisi alanında eğitim aldı ve aynı zamanda Florida State Üniversitesinde uzman ve araştırmacı olarak görev yaptı. Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nde tamamlayan Varank, eş zamanlı olarak bilgi teknolojileri ve inovasyon araştırmaları yapan Indiana University Pervasive Technology Institute´te araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonunda görev yaptı. 2016 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ?Büyükelçi? unvanı verilen Varank, iyi derecede İngilizce biliyor. Mustafa Varank evli ve iki çocuk babasıdır.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: 1958 tarihinde Manisa´nın Demirci ilçesinde doğdu. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi´nden mezun olarak tamamladı. Üniversite eğitiminin akabinde yüksek lisans eğitimini de aynı fakültede icra etti. Kariyerine ilk kez 1981 tarihinde TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası´nda başladı. İngilizce dil bilgisi bulunan Ruhsar Pekcan, evli ve iki çocuk annesidir.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!