USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultan Şehir İhya Olacak--Video

Sultan Şehir İhya Olacak--Video

Sultan Şehir İhya Olacak--Video
21-08-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Kongresi´nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ?Geçmişten Günümüze Tarım Aletleri? sergisi açıldı.  Sivas Valiliği koordinesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde açılan sergide Cumhuriyet döneminden günümüze tarımda kullanılan alet ve ekipmanlar görücüye çıktı.

Serginin açılışına Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız´ın yanı sıra çok sayıda il protokolü, sivil toplum kuruluşu başkanı ve vatandaş katıldı.

Sergilinin açılışında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, ?Sivas Kongresi´nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz himayelerinde İl Müdürlüğümüz tarafından açılan tarımda geçmişten günümüze alet ve ekipmanlar sergisine hoş geldiniz. Sabanla başlayan tarımda teknolojinin ilerlemesiyle günümüzde çok farklı alet ve ekipmanlar üretilmiştir. Biraz sonra gezeceğimiz sergide sabandan başlayarak en son gelinen teknolojiyi göreceksiniz. Bizim amacımız burada geçmişte tarımda kullanılan alet ve ekipmanları görmek, hep birlikte bir nostalji yaşamak. Herkesin kendi hayatından bir parçayı burada görmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Serginin hazırlamasında emeği geçenleri tebrik eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Sivas Kongresi´nin 100. yılının  etkinliklerle dolu dolu kutlandığını ifade etti.

Başkan Bilgin, ?Bu sene kongrenin 100. yılını hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Bu kapsamda Valiliğimizin koordinesinde her kurum ve kuruluş kendi alanıyla ilgili programlar, etkinlikler düzenliyor. Amacımız herkesi sürece dahil ederek 100. yılı etkili bir şekilde kutlamak, anmak? dedi.

?BU TİP ORGANİZASYONLAR ÖNEMLİ?

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü´nün toplumun her kesimini ilgilendiren alanda çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Başkan Bilgin, ?Köylü çocuğuyuz, köyde doğup büyüdük. Herkesin geçmişte yaşına göre gördüğü ya da kullandığı alet ve ekipmanları burada göreceğiz. 100. yıl kutlamaları farklı organizasyonlarla devam edecek. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde şehre farklı bir hava katalım istiyoruz. Bu tip organizasyonlar bu açıdan önemli. Emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Başkan Bilgin´in ardından konuşan Vali Salih Ayhan ise tarım sektörünün Sivas için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

?TARIM STRATEJİK VE ÖNEMLİ BİR SEKTÖR?

Vali Ayhan, serginin açılışında şu ifadeleri kullandı: ?Kongremizin 100. yılında 100 yıllık tarımdaki alet ve ekipman değişimini göstererek yaşanmışlığı olan bu işi yad etmek istedik. 100. yıldaki temel maksat eğlenmek değil. Geçmişi yad etmek ve geleceğe ümitle bakmak. Tarımda çok kısa zamanda çok olağanüstü    bir değişim yaşandı. Hele hele Sivas ki coğrafyası çok geniş, bakir bir bölge ve tarımsal potansiyeli çok yüksek olan bir bölge. İl Tarım Müdürlüğümüzün bu organizasyonuyla tarımda geçmişten günümüze kadar yapılan değişimi de görmüş olacağız. İlk traktörlerden son traktörlere kadar, ilk ekipmanlardan şu anda kullanılan ekipmanlara kadar hepsini göreceğiz.  Biliyorsunuz tarım yoğun emek isteyen bir sektördür. Emeği çoktur ama şimdi teknoloji yoğunluklu bir sektöre kayış söz konusudur. Eskiden 100 haneli bir köyün yaptığı tarımı bugün bir çiftçimiz çok rahat bir şekilde yapabiliyor. Tarım stratejik ve önemli bir sektör. Bu sektöre bir hassasiyet bir farkındalık oluşturalım istedik. Göreve başladığımızda Sivas´ta üçlü bir sacayağı kuracağımızı söylemiştik. Belediyemizle yaptığımız ortak çalışmayla beraber tarım  şirketi kurduk. Tarım şirketi kurarak aslında bir bakıma geçmişle bağ kurmayı amaçladık. Sanayi, turizm ve tarım. Sivas bu 3 sektörle inşa olacak, ihya olacak. Bu topraklar çok daha canlı olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile sergi açıldı. Açılışın ardından Vali Ayhan ve beraberindekiler eski tarım aletlerini ilgiyle inceledi. Eski model biçerdöver ve traktörler hakkında araç sahiplerinden bilgi alan Vali Ayhan, direksiyonun başına kendisi geçti.

?GÜZEL BİR NOSTALJİ YAŞADIK?

Sergiyi gezdikten sonra gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise ?Geçmişten günümüze tarımın nasıl geliştiğini, ülkemizin cumhuriyetten bugüne kadar tarımda nasıl mesafe kat ettiğini hep beraber gördük. Bir nevi hafızamızı tazeledik. Çok güzel bir nostalji yaşadık. Özellikle genç nesillerimiz açısından bu sergi çok önemli. Geçmişi unutmadan bilim ve teknolojiyi baz alarak modern tarıma geçilmesi hususunda önemli bir sergi oldu. Tüm Sivaslılara bu sergiye gelmelerini öneriyorum. Tarım ve Orman İl Müdürümüz Seyit Yıldız başta olmak üzere kurum çalışanlarına çok çok teşekkür ediyorum. 100. yıl etkinlikleri kapsamında açılan en anlamlı sergilerden birisi oldu? dedi.

Sivas´a özgü ?hedik? ikram edilen sergi, Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!