USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultan Şehrin Simgesi Olacak--Video

Sultan Şehrin Simgesi Olacak--Video

Sultan Şehrin  Simgesi Olacak--Video
08-08-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

İlimizde inşaatına 2017 yılında başlanan, ay- yıldız mimarisiyle dikkat çeken ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi´nin açılışı dün kılınan Cuma namazı ile birlikte gerçekleştirildi. Namaz öncesi cami girişinde tören gerçekleştirildi.

Törene Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul´un yanı sıra  çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Kur-an´ı Kerim tilaveti ile başlayan program caminin özelliklerinin anlatıldığı kısa film ile devam etti. Sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilen törende ilk önce Ay Yıldız Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Hüseyin Naci Süha konuştu.

Süha; ?10 Eylül 2017´de temelini hep birlikte attığımız camimiz ufak birkaç eksikliklere ve bir miktar borcumuzla beraber hizmete hazır hale geldi çok şükür. Bizlere bu günü gösteren Allah´a sonsuz hamd ve şükürler olsun. Sivas´ımıza imrenen değil imrenilen şehir sloganı ile yola çıkarak yüzlerce eser bırakan önceki Belediye Başkanımız Sami Aydın´ın döneminde inşaatına başladığımız ve yine aynı aşka, heyecanla bayrağı devralarak göreve gelen ve iyi işlere imza atan şu andaki Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin döneminde camimizi ibadete açıyoruz. Her iki belediye başkanımızdan da her zaman teşvik ve destek gördük. Onlara huzurunuzda hassaten teşekkür ediyorum? dedi.

?MİMAR EROL GENÇ´E YÖNETİMİM ADINA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM?

Cami inşaatı için bu güne kadar 5 bin 500 hayırseverin bağışta bulunduğunu kaydeden Süha, ?5 lira ile 500 bin lira arasında değişen miktarlarda nakit olarak bağış yapıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Sivas Belediyemiz ve bağlı kuruluşları, müdürlüklerimiz her zaman yanımızda oldular. İş makinelerini, ekipmanlarını, nakliye ve lojistik ihtiyaçlarımızı özellikle ÖZBELSAN AŞ beton ihtiyacımızın  çok büyük kısmını karşıladılar. İnşaatımız başladığı günde bu yana Sivas Belediyemiz ve çalışanları hep yanımızda oldular. Kendilerine derneğim adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca çeşitli inşaat malzemelerimizi, halılarımızı, avizelerimizi, mihrap ve minberimizi, itikaf odalarının döşenmesini, kapılarımızı, pencerelerimizi üstlenen hayırsever insanlarımıza ve ilimizdeki beton firmalarına teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. İnşaatımızda çalışan işçilerimiz, sanatkarlarımız, nakkaşlarımız, kültür merkezi hocalarımız ve kursiyerlerimiz emeklerinin bir kısmını camimize hayrettiler. Allah onlardan razı olsun. Camimizin mimari projesini yapan, emeğini esirgemeden gece gündüz demeden başından sonuna inşaatımızın sorumluluğunu üstlenen, her detayla titizlikle ilgilenen kardeşim Mimar Erol Genç´e dernek yönetimim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Derneği kurduğumuz günden bu güne kadar desteklerini devamlı yanımda hissettiğim yönetim kurulunda birlikte görev yaptığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.

Süha´nın ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise  ?Geride bıraktığımız Kurban Bayramının hemen arifesinde Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin emaneti olan Ayasofya Camisi´nin 86 yıllık esaretine son verilmiş ve milletimizin yüreğinde kanayan bir yara olan Ayasofya hasreti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın kararlı duruşuyla vuslata ermiştir. Allah kendisinden ve emek veren herkesten razı olsun. Bu kavuşmanın sevincini yaşadığımız şu günlerde Sultan Şehir Sivas´ımızda da hem işlevselliği hem de mimarisiyle göz alıcı bir güzelliğe sahip olan Ay Yıldız Camisi´nin ibadete açılıyor olması bizleri ve hemşehrilerimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Şanlı bayrağımızın ay yıldızlı motifleriyle inşa edilmiş olan bu cami mimarisiyle gelecek nesillerimize miras bırakabileceğimiz nadide bir eser olacaktır. Bunun yanı sıra şehir merkezindeki cenazelerde özellikle Ulu Camii ve diğer camilerde oluşan trafik yoğunluğunun da önüne geçilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2017 yılında bu caminin temellerini atan ve şehrimize kazandırılmasında büyük emeği olan önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın beyle ekibi başta olmak üzere o günden bu güne katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hassaten bu eserin o günden bu güne kadar buraya gelmesine maddi ve manevi katkı sağlayan isimsiz onlarca hayırseverimize ayrıca teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun´´ şeklinde konuştu.

Vali Salih Ayhan ise caminin yapımına destek veren ve emeğini esirgemeyen herkese teşekkür ederek "Bugün Sivas´ımızda güzel bir caminin, güzel bir mescidin açılışını yapıyoruz. Tabii bunun birçok anlamı da var. Nasıl İstanbul dendiğinde Ayasofya akla geliyor, Ankara dendiğinde Kocatepe, Bursa dendiğinde Ulu Camii akla geliyorsa Sivas´ımızda yine Ulu Camimiz var bundan sonra bir de Ay Yıldız Camisi akla gelecek. Dolayısıyla bu işe destek veren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki çok daha görkemli, çok daha geniş katılımlı bir program icra etseydik ama pandemi dönemi hakikaten çok hassasiyet gösterilmesi gereken bir zaman dilimi biliyorsunuz. Böyle hayırlı bir iş yaparken vebale girmemek adına çok dikkatli, tertipli ve çok da yoğunluk oluşturmadan güzel camimizi hizmete alalım dedik. İlk cuma namazı programı icra edelim dedik. Ben hayırseverlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Omuz omuza verdiler? dedi.

Törenin ardından camide cuma namazı kılındı. Açılışı gerçekleştirilen camide, yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500 kişi, hilal şeklindeki avlusunda ise 4 bin 900 kişi namaz kılabilecek. Camideki açık ve kapalı alanlarda toplam 8 bin 400 kişi aynı anda ibadetini yapabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!