USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Süreci İyi Okumalıyız

Süreci İyi Okumalıyız

Süreci İyi  Okumalıyız
22-04-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kurum müdürleri ile yaptığı olağan değerlendirme toplantılarına Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden devam ediyor.

Kurumların çalışmalarını ve alınan tedbirleri yapılan video konferans toplantıları ile takip eden Vali Ayhan, bu süreçte kurum müdürlüklerinden beklenilen kamu hizmetleri ve projeler ile ilgili bir dizi talimatlarda bulundu.

Vali Salih Ayhan, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu, TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Karabey, TCDD Taşımacılık A.Ş. Sivas Bölge Müdürü Erhan Tepe, 1. Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) Müdürü Emre Torun, 2. OSB Müdürü Mustafa Beştepe, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Müdürü  Cem Salihoğlu, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kadir Boztepe, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, İl Ticaret Müdürü Selim Baş, Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Okan Gün ile değişik günlerde Video Konferans Sistemiyle toplantılar gerçekleştirdi.

?TEKNOLOJİK ALT YAPINIZI GÖZDEN GEÇİRİN?

Vali Salih Ayhan, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu, TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Karabey, TCDD Taşımacılık A.Ş. Sivas Bölge Müdürü Erhan Tepe ile yaptığı görüşmede yeni bir döneme girildiğini belirtti. Bu süreçte hizmetlerde bir aksamaya mahal verilmemesi gerektiğini ifade eden Ayhan, ?Koronavirüs dolayısıyla yeni bir süreç, yeni bir yönetim yapısı, yeni bir hizmet üretme anlayışı ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla personelin bu süreci içselleştirmesi gerekiyor. Teknolojik alt yapınızı gözden geçirmeniz gerekmekte. Bu süreci iyi okumak lazım. Bu sıradan bir salgın değil. Her yönüyle insanı gerek zihnen gerekse ürettikleriyle değişime sürükleyen bir dönem. Buna iyi hazırlıklı olmanız lazım. Hizmet ettiğiniz kitleyi iyi okumanız lazım. Bu süreçte kendinizi fark ettirmeniz lazım? dedi.

?ANLAYIŞIMIZIN ORTAK OLMASI LAZIM?

1. Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) Müdürü Emre Torun, 2. OSB Müdürü Mustafa Beştepe, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Müdürü Cem Salihoğlu´ndan bilgi alan Vali Ayhan, koronavirüs sürecinin ardından çok yoğun bir çalışma sürecine gireceklerini  belirtti. Enerjilerini buraya çok yoğun bir şekilde harcayacaklarını aktaran Vali Ayhan ?Bu sene daha iyi bir noktaya gelmemiz lazım. Seneye de artık 2. OSB´de fabrikaların bacasının tütmesi gerekir. Bu sene alt yapı, üst yapı statüsü noktasında bir çalışmamız olacak. Dolayısıyla ortak hareket etmemiz lazım. Anlayışımızın ortak olması lazım. Bu süreci hassasiyetle gayretinizi daha da artırarak heyecanınızı daha üst seviyeye çıkararak motivasyon içerisinde devam etmeniz lazım. Sizlerin  üretim şartlarının dönmesi için yoğun gayret göstermeniz gerekir. Bu süreçte sorumluluğunuz daha fazla. Yoğun fiziki bir temasımız olmuyor ama sürekli takip ediyorum. Şu an sizin omuzlarınızdaki yük daha fazla. 3 birimde bizim için çok önemli. Özel sektörün önünü açan, özel sektöre destek olan, özel sektörün üretim şartlarının durmadan çalışması için ön ayak olan kurumlarımız, birimlerimiz. Ufuk açıcı, süreç yönetici, destek olucu bir şekilde çalışmanızı özellikle istiyorum. Bizim bu dönemdeki koronavirüs mücadelemizden dolayı sizin yükünüz daha da arttı. 1. OSB alt yapı çalışmalarını planlı bir şekilde devam ettirecek? dedi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kadir Boztepe, solunum cihazları ile ilgili bilgi vererek ilave tedbirler aldıkları belirtti. Cihazların her gün kontrolünün yapıldığını  kaydeden Boztepe, ?Kullanılmayan veya vefat eden vatandaşlarımızın cihazlarının gelmesini beklemeden gidip teslim alıyoruz, temizliğini, hijyenik bakımını yapıyoruz, 5 gün dinlendiriyoruz daha sonra ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bunu vatandaşın kuruma gelmeden talep etmesi halinde gidip teslim alıyoruz ve gidip kendimiz teslim ediyoruz ki vatandaş sokağa çıkıp risk almasın. Genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımızın tebligatlarını durdurduk, sağlık güvenceleri şu anda aktif halde devam ediyor. Çalışmadığına dair bilgileri beklemeksizin geçici iş görememezlik ödeneklerini ödüyoruz? ifadelerini kullandı.

Vali Salih Ayhan ise ?SGK işin ana omurgalarından birisi. Vatandaşımız kuruma doğrudan gelmeden online hizmetlerini alabilmesi lazım. SGK Sivas´ta şu anda iyi de bir sınav veriyor? şeklinde konuştu.

?FAHİŞ FİYATA GEÇİT YOK?

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem ve İl Ticaret Müdürü Selim Baş´dan da kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Ayhan, ?Marketlerde, maske ve eldivensiz kimse olmayacak, kişi sayısı ve sosyal mesafeler çok çok önemli, fahiş fiyat uygulayanların tespit edilmesi bu konuları hassasiyetle takip edin. Bir de bu süreçten etkilenenleri odalarla beraber görüşerek bununla ilgili çalışma başlatın? dedi. 

HEDEF 5 MİLYON FİDAN

Orman İşletme Müdürü Sefa Duman yaptıkları çalışmalardan bahsederek, bu yıl hedeflerinin 5 milyon fidan olduğunu belirterek ?Koronavirüs illetinden kurtulduktan sonra sonbaharda öğrencilerle beraber fidan dikimlerine yoğunlaşacağız. Geçen yıl 4 milyon fidan dikmiştik. Bu yıl 5 milyon hedefini aşacağız. İnternetten sivasanefes.com sitesini de aktif hale getirdik. Fidanları Nisan ayında dikecektik ama dikim mevsimi geçiyor o yüzden sonbahara yoğunlaşacağız.? ifadelerini kullandı.

Vali Salih Ayhan ise Orman İşletme Müdürlüğü´nün çok önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydederek ?Her türlü imkanlar seferber. Çok çok önemsiyorum. 20 yıl önce, 30 yıl önce dikilen fidanları görüyorsun; bugün altında insanlar gölgeleniyor, varlığından gurur duyuyor. Bizim de bugün atacağımız adımlar, yapacağımız çalışmalar 20 yıl sonra, 30 yıl sonra insanlar için bir anlam ifade edecek, onların hayır dualarını alacağız? şeklinde konuştu.

?TKDK DAHA FAZLA GAYRET GÖSTERMELİ?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç´ten kurum çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Ayhan ?Üretim ve tedarik zincirini aksatmadan, daha aktif çalışmalara devam etmemiz çok önemli. Bu süreçte 4 kavram önemli: Kamu düzeni, sağlık, sosyal izolasyon ile üretim ve tedarik zinciri. Bu üretim ve tedarik zincirinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun eskisine göre daha fazla enerji sarf etmesi, daha fazla gayret göstermesi gerekiyor? dedi.

?HİÇBİR HAYVAN AÇ KALMAMALI?

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Okan Gün ile de toplantı gerçekleştiren Vali Ayhan ?Hiçbir hayvan sokakta aç kalmamalı, takip edelim. Kış döneminde güzel faaliyetler oldu. Aynı kararlılık ve hassasiyetle süreci devam ettirmenizi istiyorum? ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!