USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Süreci Takip Ediyoruz

Süreci Takip Ediyoruz

Süreci Takip  Ediyoruz
20-02-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Valilik tarafından organize edilen ´Sivas Çalıştayı´nın ardından öne çıkan konu başlıkları ´Dünden Bugüne, Bugünden Yarınlara´ sloganıyla sektör çalıştayları kapsamında, paydaşlarla birlikte ele alınmaya devam ediliyor.  Bu kapsamda dün Cumhuriyet Üniversitesi Mihmandar Otel´de çalıştayların 7. olan ?Ekonomik Kalkınma ve İstihdam Çalıştayı? gerçekleştirildi.

Çalıştaya Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

?İHRACATI ARTIRACAK?

Çalıştayda konuşan Vali Salih Ayhan, katılımcılara teşekkür etti. On Birinci Kalkınma Planına dikkat çeken Vali Ayhan, ?Bu planın  hedefleri verimliliği odağına alan, sanayi sektörünün başat rol üstlendiği, ihracata dayalı istikrarlı bir büyüme modeli çerçevesinde belirlendi.  Siyasal istikrar, makroekonomik istikrar, hukuk devleti ve demokratikleşme ile güçlü iş ve yatırım ortamı, hedeflere ulaşmada önemli itici unsurları oluşturacak ve bu sayede oluşan güven ve istikrar yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı artıracak? dedi.

?TÜRKİYE´NİN GELECEĞİ İNOVASYONDA?

2018 Çalıştayı görüş ve önerileri doğrultusunda 1. OSB´de asfaltlama, içme suyu, kanalizasyon ve ağaçlandırma çalışmalarını Sivas Belediyesi ile birlikte büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Vali Ayhan, ?Biz ekonomik kalkınmayı güçlendirmek ve altyapıyı sağlam kurmak amacıyla ORAN Kalkınma Ajansını da çok etkin kullanıyoruz.  Türkiye´nin geleceği teknoloji ve inovasyondadır. Bu doğrultuda önemli projelerimizden biri olan Sivas İnovasyon Merkezi projemizde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. ORAN Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılan İnovasyon Merkezimizde, Tasarım-Simülasyon Atölyesi ve Prototipleme Merkezi, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ve Dijital Dönüşüm Ofisi yer alacak? diye konuştu.

?İŞSİZLİK ÇÖZÜLECEK?

Yeni dönemde pazarlamada etkili olabilmek için dijital dönüşümlerin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Vali Ayhan, ?Bu anlamda e-ticaretin yaygınlaştırılmasına yönelik, 1. Organize Sanayi Bölgemizde Dijital Ürün/Firma Tanıtım Platformunu kuruyoruz. Proje ile sanayicilerimiz ürünlerini ve firmalarını internet ortamı üzerinden ücretsiz olarak yayınlayabilecek ve online satış işlerini gerçekleştirebileceklerdir.  Sivas´a yeni teşvik ve desteklerin sağlanması noktasında 7 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivas,  tekstil ve giyim eşyası imalatı sektöründe bölgesel teşviklerden yararlanmaya başlamıştır.  Altyapı çalışmaları devam eden Demirağ OSB, hızlı trenin de gelmesiyle Sivas´ı bir sanayi şehri yapacak, istihdam sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak en önemli projelerden biri. Bu bir süreç, şehrimizin tüm aktörleri ile gerekli teşviklerin sağlanması ve çalışmaların hızlandırılması için bütün girişimlerde bulunuyoruz.  Sivas´ın yatırım ve üretim üssü olacak Demirağ OSB´nin, demiryolu ağ bağlantıları, lojistik merkez ve kümelenme yapılarıyla örnek bir model olacağını düşünüyorum? şeklinde konuştu.

?ÜRETİM VE PAZARLAMA SÖZÜ ALDIK?

 ?Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Üretim ve İstihdam Kapısı? vizyonunu açıkladıklarını anımsatan  Vali Ayhan, ?Bir hedef koyduk. Yatırım istihdamı getirecek. İstihdam üretimi ve ardından da rekabeti getirecek. Çoğu özel sektör olan 10 fabrikamızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Gurbetten Sılaya Haydi Yatırıma sloganıyla Belediye Başkanımızla, şehrimizin önde gelen temsilcileriyle İstanbul, Ankara ve Gebze´de işadamlarımızla birçok görüşme gerçekleştirdik. Olumlu yanıt aldık ve bu bizleri heyecanlandırdı. Yüzümüzdeki mutluluğu görünce onlar da heyecanlandı. Üretim ve pazarlama sözü aldık. Bu şekilde sık sık ziyaretler yapıp sinerjiyi korumaya çalışacağız. Biz tüm kamu kurumlarımızla, yatırım yapacak işadamlarının işlerini kolaylaştırıcı bir anlayış içerisindeyiz. Hepimizin ortak bir derdi var, Sivas. Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız, inanacağız ve başaracağız. Bugün buraya gelerek fikirlerini beyan edecek siz değerli katılımcılara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz her bir fikri olgunlaştırarak hayata geçirmeye çalışacağımıza emin olabilirsiniz? değerlendirmesinde bulundu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de illerde ve ülkelerde ekonomik gelişmede özel sektörün önemine dikkat çekerek ?Bizler yerel yöneticiler olarak mevzuatın yüklediği klasik belediyecilik anlayışıyla değil bu şehrin ekonomik olarak kalkınması, istihdamın gelişmesi konusunda neler yapabiliriz anlayışıyla görev yapıyoruz. Bu kapsamda özellikle OSB´de çok basit ufak dokunuşlarla çözülebilecekken şu ana kadar aşılmayan konuların çözümü noktasında Valimizle birlikte bir irade ortaya koyduk ve sorunların çözümü için çalışıyoruz? dedi.

Sivas´ın yatırım bölgesi konusunda daha cazip bir noktaya gelmesi için yoğun bir çalışma yapıldığına değinen Başkan Bilgin, ?Hepimizin bir beklentisi var bu noktada da valimizle, milletvekillerimizle, siyasilerimizle irtibat halinde süreci takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de Cumhurbaşkanımızdan randevu alarak Sivas´ın haklı ve yerinde olduğuna inandığımız bu talebini götürerek olumlu bir sonuçla döneceğimize inanıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!