USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SURiYE´YE 69 TIR iNSANi YARDIM!

SURiYE´YE 69 TIR iNSANi YARDIM!

SURiYE´YE 69 TIR iNSANi YARDIM!
06-02-2017 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

"Başkanlar Konuşuyor" köşemizde siyasi partiler ve sendikaların ardından ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını konuk etmeye devam ediyoruz. Bugün İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Temsilcisi Sabri Şanlı köşemizin konuğu oldu.
İHH´nın 1995 yılında ülkemizde faaliyetlerine başladığını ve 2014 yılında da Tükiye genelinde şubeleşme yoluna gittiğini belirten İHH İl Temsilcisi Sabri Şanlı, "Bilindiği üzere Vakfımız 1992 yılında Bosna savaşı sırasındaki Müslümanların mağduriyetinde yardım kuruluşu hissedilmesi sonucunda Almanya´da kurulan bir vakıftır. Sonrasında 1995 yılında bu vakıf İstanbul´a taşınarak, faaliyetlerini burada yürütmeye başladı. Vakfımızın misyonu savaş ve doğal afetlerden dolayı, kuraklık ve hastalıktan dolayı mağdur durumdaki ihtiyaç sahibi kişilere yardım ulaştırmak amacıyla kurulmuştur. Biz Sivas olarak 2014 yılına kadar gönüllü olarak hizmet veriyorduk. Vakfımızın aldığı bir karar doğrultusunda illerde şubeleşme faaliyetlerine başlanıldı. 2014 yılında da Sivas İHH İnsani Yardım Derneğini kurduk. Kurucu başkanımız Özcan Duman idi. Ondan sonraki süreçte de Başkanlıkta biz görev aldık. 3 yıldır da bu görevi sürdürüyoruz" dedi.

SURİYE´YE 68 TIR
Sivas´ta İHH olarak Vakıf Genel Merkezinin belirlediği programlar kapsamında ilimizde faaliyet gösterdiklerini belirten Şanlı, "Vakfımızla birlikte Yetim çalışmalarına destek oluyoruz, su kuyusu ve katarakt ameliyatlarına destek oluyoruz, Suriye´ye yönelik yapılan yardım çalışmaları, Kudüs ve Gazze´ye yardım çalışmalarında destek oluyoruz. Yani Vakfımızın yapmış olduğu bütün çalışmalara Sivas İHH olarak destek veriyoruz. Bununla ilgili olarak şuan Sivas´ta 200´e yakın yetimimiz var. Bunlarla ilgileniyoruz. Suriye´ye yardım çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar 68 TIR insani yardım malzemesi gönderdik. Bunların toplam maliyeti ise yaklaşık 1 Milyon TL´dir. Bu kampanyamız hala devam ediyor. Kurban Bayramında da yine vekaletle kurban kesiyoruz. Her yıl Kurban bağışları alıyoruz. Yine bunlarla birlikte adak, akika kurbanlarını da kesiyoruz. Yine ilimizde Genç İHH teşkilatımızdaki kardeşlerimizin başlatmış olduğu Katarakt projemiz var. Bu kapsamda 58 kişinin katarakt ameliyatını karşılamayı hedefliyoruz. Yine Genç İHH teşkilatımız tarafından Sancak bölgesindeki öğrencilere Kur´an-ı Kerim öğretmek amacıyla açılan kurslara destek sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜLTECİLERE DESTEK OLUYORUZ
Yurt dışındaki müslüman kardeşlerimizin yanı sıra ilimize sığınan yabancı uyruklu ihtiyaç sahiplerine de yardım elini uzattıklarını ifade eden Şanlı, "Ayrıca yine yardım çalışmalarımız kapsamında ilimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşıyoruz. Yani sadece yurt dışındaki müslüman kardeşlerimize değil, ilimizdeki yetim ve yoksul kardeşlerimize de yardımlarda bulunuyoruz. Özellikle son dönemlerde ilimize gelen Suriyeli, Afgan, Iraklı ailelere de destek oluyoruz" dedi.
İHH olarak sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini kaydeden Şanlı, "Yine İHH olarak sosyal faaliyetlerimiz de oluyor. Genç İHH teşkilatımızdaki kardeşlerimizin organizesinde yapılan eğitim çalışmalarımız var. Salon programlarımız ve sohbet programlarımız oluyor" şeklinde konuştu.

ÜMMET BİZE GÜVENİYOR
İHH´nın toplum tarafından güven gördüğünü aktaran Şanlı, şöyle devam etti:
"İHH şuanda ümmetin güvendiği, yaptığı bağışların yerine ulaştığına inandığı bir kurum haline geldi. Sivas´ta da yine aynı şekilde teveccüh görüyor. İlimizdeki hayırseverler yardım yaparken, bu yardım yerine ulaşır mı tereddütüne kapılmıyor. Çünkü biz yaptığımız yardımları görüntülü olarak yayınlıyoruz. Bu nedenle de hemşerilerimiz bizlere güveniyorlar. Vatandaş özellikle basında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımları görünce, bizlere canı gönülden güvenerek, yardım bulunuyorlar. İHH´ya karşı bir sevgi ve güven var. Bizlerde bu güven ve sevgiyi boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yani çok  şükür güven sıkıntımız yok. Bu konuda Genel Başkanımız ve ekibinin çalışmaları da çok etkili oluyor. Biz zor durumdaki ümmetin yanındayız. Bizim Vakfımız sadece yardım yapmıyor. Mesela Suriye´de esir değişim görüşmeleri yapıyor. Myanmar´da yine görüşmeler yaptı. Diğer Müslaman kardeşlerimizin sıkıntı yaşadığı yerlerde diplomatik görüşmeler yapıyor. Yani İnsani yardımla birlikte, İnsani diplomasi görevini de yürütüyor. Bizim Vakfımızın bağımsız ve sivil olması halkımız tarafından da daha çok benimseniyor. Yani herhangi bir gücün tekelinde değildir."

GAZZE´DEKİ ABLUKAYI KIRDIK
İHH olarak Mavi Marmara projesinde başarıya ulaştıklarını ifade eden Şanlı, "İHH olarak bir Mavi Marmara çalışmamız var. Gazze´deki ablukayı kırmak ve gündem oluşturmak amaçlı bir çalışma yapılmıştı. O güne kadar Gazze´de açlıktan ölmeye mahkum edilmiş insanları kurtarmak için yapılan bir çalışmaydı. Bizce 10 tane şehidimizin olmasına reğmen başarılı bir çalışma oldu. Gündem oluşturduk ve dünyanın gündemini Gazze´ye çektik. O dönemdeki ablukanın kaldırılmasına vesile olduk" dedi.

HALEP´E YOL AÇIN!
Mavi Marmara´nın benzer çalışmasını 2016 yılı Aralık ayında Halep için yaptıklarını belirten İHH İl Temsilcisi Şanlı şunları kaydetti:
"Halep´teki katliamı engellemek adına "Halep´e yol açın" konvoyu düzenlendi. Bu kapsamda Türkiye´nin 81 vilayetinden konvoylarla bir çalışma yaptık. Bu da çok başarılı oldu. Sivas´ta bizde 30 araç ve 300 kişiyle Reyhanlı´daki programa katıldık. Bu çalışmamızda başarılı oldu. Halep´teki insanlar oradaki ablukadan kurtarıldı. 45 bin insanın oradan kurtarılıp güvenli bir bölgeye alınması zor bir çalışmaydı. Bu süreçte yardımlarda fazlasıyla arttı. Şuan itibariyle İHH tarafından Suriye´ye 11 binin üzerinde tır gönderildi. Bu çalışmalarımız devam edecek. Bizde Sivasz İHH olarak son 2 aylık süreçte 40´a yakın tır gönderdik. Şuan itibariyle toplam 68 tır yardım yaptık ama bunların büyük çoğunluğu son dönemde gönderildi. Çünkü Halep´teki dram tüm Türkiye´yi olduğu gibi Sivas halkını da etkiledi."
İHH´nın faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Şanlı, sözlerini şöyle tamamladı:
"İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bazı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla da zaman zaman ortak çalışmalarımız oluyor. Yine bu dönemde Kızılay da önemli çalışmalara imza attı. Yeri geldiğinde biz onlara, zaman zaman da onlar bizim çalışmalarımıza destek veriyorlar. İlimiz merkezinin yanı sıra ilçelerimizden de yardımlarımız geliyor. İlçelerimizde şubelerimiz yok ama her ilçemizde temscilci arkadaşlarımız var. Vatandaşlarımız o arkadaşlarımız vasıtasıyla yardımlarını bizlere ulaştırabilirler. Geçtiğimiz günlerde Yıldızeli´nden, Zara´dan, Akıncılar´dan, Gürün´den, Ulaş´tan, Suşehri ve diğer ilçelerimiz de imkanları ölçüsünde bu hayır yarışında bize destek oluyorlar."

VATANDAŞLARIMIZ GÖNÜL
RAHATLIĞIYLA BAĞIŞTA
BULUNABİLİRLER
Sivaslı vatandaşların gönül rahatlığıyla İHH´ya bağışta bulunabileceklerini belirten Şanlı, "Bizlere yardım yapmak istelen vatandaşlarımız dernek binamızda makbuz karşılığında da yapabilir. Banka hesap numalarımızdan bağışta bulunabilirler. Yine Genel Merkezimizin hesabına da bağışta bulunabilirler. Yine online bağış sistemimiz var" dedi.

SİVAS İHH İNSANİ YARDIM VAKFI
Adres: Çarşıbaşı Mahallesi Sarraflar Sokak Yuvam Apt. No: 6/6 Paşa Camii arkası
Hesap adı: Sivas İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği
KUVEYTTÜRK
İBAN: TR91 0020 5000 0100 1863 8000 02
Hesap No: 10018638-2

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!