USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Tabela Değişmesiyle Büyükşehir Olunmaz?

?Tabela Değişmesiyle Büyükşehir Olunmaz?

?Tabela Değişmesiyle Büyükşehir Olunmaz?
11-01-2017 16:31
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Başkanlar Konuşuyor köşemizin siyasi ayağının son durağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut oldu. Bulut, 2016 yılındaki Sivas´ı değerlendirerek, ilimizin gelişmediğini aksine her geçen gün gerilediğini vurguladı.

Bulut, ?İktidara soracak olursanız Sivas gelişiyor. Ancak reele indiğimiz zaman hakikaten de Sivas´ın gelişmediğini görüyoruz. Gelişmenin kriterleri vardır. Gelişme sadece imari yönden olmaz. Şehre ekonomik katkıda bulunacak askeri birliklerle, üniversitelerle, kamu yatırımlarıyla, sağlık ve eğitim alanındaki yatırımlarla ortaya çıkar. Geri kalan bir park veya bir çevre düzenlemesi ile bir şehrin sosyal donatıları tamamlanmış olur. Gelişmişlik sağlanmış olmaz? dedi.

SİVAS´IN TEMEL

SORUNU İSTİHDAMDIR

Gelişmişlik konusunda en önemli detayın istihdam olduğuna dikkat çeken Bulut, ?Nasıl ki Türkiye´nin birinci sorunu terör ise, Sivas´ın da ilk temel sorunu ekonomidir. Neden? İstanbul´da yaşayan 2 milyona yakın Sivaslıdan dolayı ekonomidir. TÜİK verileri önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bana göre bu veriler siyasilerimizin karnesidir. Geçen yıl TÜİK verilerine göre Sivas 4 bin 500 civarında bir nüfus kaybetmişti. Bu ayın sonunda açıklanması beklenen nüfus verileri ortaya çıkınca siyasilerimiz ne cevap verecekler açıkçası ben merak ediyorum? diye konuştu.

Bulut şunları kaydetti:

?Neticede bir şehrin gelişmesi için sağlık kurumlarına ihtiyacı var. Sağlık yatırımlarına, tarım ve hayvancılık yatırımlarına ihtiyaç var. Eğer maden şehri isek, madencilik yatırımlarına ihtiyacımız var. İlimizde ciddi boyutta istihdam alanlarına ihtiyacımız var. Bakın Et Balık Kurumu´na bir alım yapılıyor. İşkur´a gittiğimizde oradaki izdihamı görüyoruz. Bu durum ilimizdeki istihdamın ne boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Esnafa indiğimiz zaman ise durum daha vahim. Artık birçok esnafımız siftah yapmadan dükkânlarını kapatıyor. İlimizdeki tüm sektörlerde durum aynı. Yani Sivas her alanda küçülmeye devam ediyor diyebiliriz.?

?SİVAS´IN DAR MASA ÇALIŞMASI

YAPMASI GEREKİYOR?

Sivas´ın kalkınması için öncelikle şehrin röntgeninin çekilmesi gerektiğine dikkat çeken BBP İl Başkanı Uğur Bulut, ?Hangi ilçemizde hangi alanda sıkıntılar yaşanıyor. Ya da hangi bölgemizin ne konuda ilerleyeceği ile ilgili bir istişarenin yapılması lazım. Sonrasında da yapılan planlar doğrultusunda canla başla çalışılması gerekiyor? dedi.

Bulut, ?İlimizde bir dar masa çalışması yapılmadığı müddetçe Sivas´ın gelişmesini sağlayamazsınız, göçün önüne geçemezsiniz. Milli Eğitim Bakanısınız. 2 Üniversite konusu yıllardır gündemde. Bakanımıza rağmen üniversite konusu hala Meclis´te Milli Eğitim Komisyonunda. Böyle bir şey olamaz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda ikinci üniversiteler hep şehrin ilerlemesine, gelişmesine katkı sağlamıştır. İkinci üniversiteyi şehrimize kazandırdığımızda Cumhuriyet Üniversitesi ile bir rekabet ortamı sağlanmış olacak. Gerçi Cumhuriyet Üniversitemizin durumu da ortada. Sıralamada ilk 50 üniversitenin arasına bile giremiyor. Bunu bir Milli Eğitim Bakanı düşünemiyorsa, ben mi düşüneceğim. Sivas´ın birinci sorunu istihdamdır. Ama AK Parti iktidarı her zaman topu taca atıyor? ifadelerini kullandı.

?TABELA DEĞİŞMESİYLE

BÜYÜKŞEHİR OLUNMAZ?

Büyükşehir yasasında yapılacak değişikliklerle ilgili de konuşan Bulut, Sivas´ın bu hali ile büyükşehir olmasının sadece Belediye´nin tabelasının değiştirilmesi şeklinde yorumladı.

Büyükşehir ile birlikte Belediye´nin biraz daha fazla ödenek alacağını belirten Uğur, bununla birlikte birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalınacağını ifade etti.

Bulut, ?Büyükşehir yasasıyla birlikte Belediyelerimizin İller Bankasından aldığı ödenekte bir artış sağlanmış oluyor. Sivas nasıl büyükşehir olur? Bu nüfus kriterlerini biraz aşağıya çekerler. Sivas ancak o zaman büyükşehir olmuş olur. Bu yasayla birlikte 30´a yakın ilimiz büyükşehir olursa Sivas´a da bu noktada ekonomik anlamda bir girdisi elbette olacaktır. Ama bunun dezavantajları da var. Şimdi şöyle düşünün. Milli Eğitim´e bağlı bir okulun tabelasını değiştirip Anadolu Lisesi yapıyorsunuz. Ama okulun içeriği aynıdır. Sadece tabela değişir. Sivas´ın şu durumda büyükşehir olmasının da bundan bir farkı yoktur. Öncelikle ilimizde bunun bir alt yapısının oluşturulması lazım. Öncelikle reel anlamda üreten bir Sivas, tarım ve hayvancılıkta üreten bir Sivas, madencilikte, kültür ve turizm noktasında gelişen bir Sivas inşa edersiniz, zaten büyükşehir olmuşsunuz demektir? dedi.

?SİVAS HER DALDA

İLERLEMELİ?

Sivas alacağı yatırımlarla ilgili öncelikle bir dar masa çalışması gerektiğine vurgu yapan BBP Başkanı Bulut, şöyle devam etti:

?Kültür ve Turizm anlamında, sanayicilik anlamında, tarım ve hayvancılık veya madencilik anlamında Sivas´ı bölge bölge değerlendirmemiz lazım. Örneğin Şarkışla bölgesinde tarım ve hayvancılığa ağırlık verebilirsiniz. Kangal, Zara ve Divriği bölgelerinde madenciliğe ağırlık verebilirsiniz. Merkezde kültür ve turizm ile sanayiciliğe ağırlık verebilirsiniz. Divriği ilçemizi madencilik ve turizm konularında değerlendirebilirsiniz. Ama öncelikle bunun bir fizibilite çalışmasının yapılması lazım. Bizim bu çalışmaları yaparak, nerede hangi konulara ağırlık verilmesini önce planlamamız gerekiyor. Sonrasında ise yapılan planlamalar doğrultusunda hareket ederek, Sivas´ı geliştirmemiz lazım. Aksi takdirde Sivas küçülmeye devam edecektir. Yani kısacası ilimizin hastalıklarını iyi tespit edip, doğru tedaviyi uygulamamız gerekiyor.

Şuan şehirlerarası otobüs terminaline ya da tren garına gitsek, birçok insanın diğer şehirlere tedavi amaçlı gittiğini görürüz. İlimizin bu noktada çok eksiklikleri var. Biz hala kendi insanımızı kendi memleketimizde sağlık hizmeti veremiyoruz. Bölge Hastanesi diye bir hastane yapıldı. Bölgesi de kalmadı. Diğer hastanelerimiz kapattık ve daha az yatak kapasitesiyle normal Numune Hastanesi olarak hizmete açtık. Bu şekilde Sivas büyütülmez.?

?TERÖRLE MÜCADELEDE

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ?

2016 yılında yaşanan terör olaylarına değinen Bulut, hangi terör örgütü olursa olsun, her mücadelede devletin ve milletin yanında olacaklarını kaydetti.

Bulut, ?Terörün 2016 yılında bu denli eylemlerini artırmasına müsaade edilen bir çözüm süreci yaşadık. Jandarmayı kışlaya, polisi karakola hapseden bir süreçten geçtik. Bunun adına da çözüm süreci dediler. Ama biz buna bölünme süreci dedik. Buradan PKK güçlü çıkacaktır dedik. Biz bunları söylememize rağmen tüm olan bitene kulağını tıkayan bir siyasi iktidar vardı. Ama bugün geldiğimiz noktada bizim söylediklerimizin haklı olduğu ortaya çıkmış oldu. Biz devletimizin DAEŞ ile PKK ile KCK ile veya isimleri ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile yapılan mücadelede yanındayız. Ayrıca idamın da yeniden gelmesi gerekiyor. Ben de bir akrabamı şehit verdim. Geçtiğimiz yılda al bayrağın sarılı olduğu çok tabut gördük. İnşallah 2017 yılı böyle olmaz. Yine geçtiğimiz yıl içerisinde bir 15 Temmuz süreci geride bıraktık. Biz Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak devletimizin ne zaman başı sıkışsa devletimizin yanında oluruz. Huzura erdiği zaman da huzurun devam etmesi için bizim üzerimize ne görev düşüyorsa onu da yapmaya hazırız? dedi.

?DEVLETİMİZİN BEKASINDAN YANAYIZ?

Şuan Meclis´te görüşülen Anayasa çalışmaları ve sistem değişikliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bulut, yapılan çalışmaların geleceğe dönük olarak yapılmasını temenni ederek, her çalışmada devletin bekasını savunacaklarını kaydetti.

Bulut sözlerini şöyle tamamladı:

?Anayasa ve rejim değişikliği konusunda bir acelecilik görüyoruz. Bu değişiklik çalışmalarında önemli olan geçmişte yaşanan sıkıntıların giderilmesidir. Eğer böyle olacaksa bunun adına Başkanlık sistemi de diyebilirsiniz, Cumhurbaşkanlığı sistemi diyebilirsiniz veya Yarı Başkanlık diyebilirsiniz. Eğer hukuk ve demokrasi tesis edilecekse, bizim buna bir itirazımız olmaz. Ben merkezcilikten çıkıp da, biz merkezciliğe geçeceksek, biz buna varız. Biz yine Büyük Birlik Partisi olarak Genel Merkezimizle birlikte bir çalışma yapacağız. Bu çalışmayla yeni tekliflerin ne getirip, ne götürdüğünü masaya yatırarak, ondan sonra tavrımızı net olarak ortaya koyacağız. Biz devletimizin bekasından taviz vermeyiz. Ülkemiz açısından hayırlısı neyse o olur inşallah.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!