USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tanıtımda Eksiklerimiz Var

Tanıtımda Eksiklerimiz Var

Tanıtımda Eksiklerimiz Var
05-10-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde ?Üniversite ve Sivas Tanıtım Günleri? programı düzenlendi. Eski kültür merkezi Kadı Burhanettin Salonunda yapılan programa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivas Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Coşkun Karaca, Müdür Yardımcıları Dr. Selma Şimşek ve Dr. Turan Kılınç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Coşkun Karaca, okul hakkında bilgi vererek okuldaki alt yapıyı geliştirdiklerini belirtti.

?ÖĞRENCİLERİMİZİ HAZIRLIYORUZ?

Okul Müdürü Karaca, ?17 bin 500 öğrencimiz mezun oldu. Şu an 3 bin 400 öğrencimiz eğitim görüyor. Bizler, İŞKUR ve TSO ile görüştük. Öğrencilerimizin sektörde çalışabilecek düzeyde olmalarını bekliyorlar. Bizde bu doğrultuda altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne gerekiyorsa yapıyoruz, laboratuarlarımızı güncelliyoruz, eksikleri gideriyoruz ve kalifiye eleman olarak öğrencilerimizi iş hayatına hazırlıyoruz? dedi.

?TANITIM ÖNCE İÇİMİZDE OLMALI?

Programda öğrencilerle Sivas, Sivas´ın ekonomisi ve iş hayatına yönelik bilgi veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, ?Sivas keşfedilmeyi bekleyen bir cennet ama tanıtım konusunda eksiklerimiz var. Tanıtım önce içimizde olmalı. Bizler gitmediğimiz, görmediğimiz yerleri nasıl başkalarına tanıtacağız. Bu nedenle önce bizler, Sivas´ımızın tarihi ve turistik doğa harikası yerlerini gezelim görelim, sonra da başkalarına anlatalım. Gerçekten Sivas´ta o kadar güzel şeylerimiz var ki tanıtamadığımız için tekrar burada size anlatma gereği duyuyorum? dedi.

?MARKA KENT OLACAĞIZ?

Sanayi gelişirse şehrin her anlamda gelişeceğini ifade eden Başkan Eken, ?Sanayi gelişirse, tarım gelişirse, turizm gelişirse Sivas gelişecek ve büyüyecek. Öğrenci sayımızda 60 binleri bulacak. Tanıtım konusunda da eksikleri giderdiğimizde gerçekten marka kent olacağız? ifadelerini kullandı.

?İŞKUR´UN GÜZEL ÇALIŞMALARI VAR?

Eğitime önem verdiklerini ve işbirliği yapma konusunda kurumlara her türlü desteği sağladıklarını dile getiren Eken, ?TOBB ve MEB arasında 81 ilde meslek lisesi yapılması konusunda protokol imzalandı. Organize Sanayi´nin içerisine devletimiz modern bir okul inşa etti. 45 milyon para harcadı. Burası meslek lisesi oldu. 45 milyon harcanan okulumuzda devlet her şeyi dört dörtlük yaptı. Bazı eksiklikler ise TOBB, MEB ve Odamız tarafından karşılanıyor. Bizim orada okuyan öğrencilerimiz şu an 9. Sınıflar. 500 kişi yeni kayıt yaptırdı. Buradan mezun olacak arkadaşlarımız mezun olmadan önce stajlarını yapacak. Bizim fabrikalarımızda staj görecek bunun karşılığında bizden burs alacak. Hem kendini yetiştirecek, hem de firmalarımızın yıllardır şikayet ettiği eleman sorunu çözülmüş olacak. Eleman sıkıntısı yıllardır konuştuğumuz bir sorun. Üniversite-sanayi işbirliği önemsenmemiş. Yer var, arsa var, teşvik var ama elemanda sıkıntı var. İŞKUR´un güzel çalışmaları var. TOBB, İŞKUR ve odamız ciddi çalışmalar yaptık. Meslek lisesi açılması ve Odamızın da içinde olması çok doğru karardı. Bu yıl eksikleri göreceğiz. Gelecek yıl öğrenci sayımız artacak. Buradan mezun olan öğrencilerimiz meslek yüksek okuluna geldiğinde daha tecrübeli, teknolojiye yatkın olarak gelecekler? ifadelerini kullandı.

?TEŞVİKLER GELMEZSE YATIRIM YAPACAK KİMSEYİ BULAMAYIZ?

?Dünyada 7 milyon Sivaslı var? sözünün her ortamda dile getirildiğine vurgu yapan Başkan Eken, ?Sivas´ın gelişmesi lafla değil çalışma ile olur. Dünyada 7 milyon Sivaslı var ama hiç kimse Sivas´a yatırım yapmamıştır. Acaba niye? İşte teşvikler gelmezse yatırım yapacak kimseyi bulamayız. Teşviklerle yatırımcı gelecek ve şehrimiz de büyüyecek. Sivas hak ettiği yere gelecek. Tekstilde teşvik alan iller arasında giren ilimize 1 ayda 2 büyük fabrika başvuru yaptı. Buralarda bu şehrin insanları evlerine ekmek götürecek. Başlattığımız seferberlik bu nedenle önemliydi. Bu süreçte birlik ve beraberliğimizi sağlayan bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize, TOBB başkanımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

?HEP BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ LAZIM?

Madenlerin ihracatta önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Eken, ?8 bin 500 çalışanı olan bir OSB için ihracat rakamlarımız yeterli değil ama bu artmaya devam ediyor. Teşviklerin verilmesiyle şehrimize yatırımcıların ilgisi artıyor. Devlet destekleri ama en önemlisi de birlik ve beraberliktir. Hep birlikte hareket etmemiz lazım? dedi.

Başkan Eken; bir öğrencinin ?Maden şehri Sivas deniliyor ama neden bu anlamda  fabrika yok?? şeklindeki sorusuna, ?Göreve geldikten sonra başlattığımız teşvik seferberliği işte bu yüzden önemli. Teşvikler gelecekler yatırımcı buraya gelsin ki çıkarttığımız cevherlerimizi işleyip satacağız. Fabrikalar açılsın ki sizler okulu bitirince buralarda işe başlayın? diye yanıt verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!