USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Temeller Bugün Atılacak

Temeller Bugün Atılacak

Temeller Bugün Atılacak
29-10-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas çiftçisinin gelirini artırmak, sektörde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve topyekun bir kırsal kalkınma sağlamak amacıyla Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi´nin (SİVTAŞ) kurulmasının ardından ilimize yem fabrikası ve süt işleme tesisi kazandırılması için ilk somut adım bugün atılacak. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ikinci kısımda bugün saat 14.00´da temeli atılacak olan tesisler 38 bin 354 metrekare alan üzerine kurulacak.

Sivas çiftçisinin sorunlarını ortadan kaldırmak ve gelir artışı sağlamak amacıyla kurulacak olan tesislerin ilimize ciddi manada katkı sunması bekleniyor.

Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, yem fabrikası ve süt işleme tesislerini kurarak kırsalı güçlü kılmayı hedeflediklerini belirterek ?29 Ekim´de fabrikalarımızın temelini atacağız. 38 bin 354 metrekare alan üzerine kurulacak olan tesisler, onlarca kişiye istihdam sağlayacak, Sivas´ın üretim kapısı olacak. Bu bölge hayvancılık açısından oldukça verimli bir yer. Üretim tesislerimizi kurduğumuz zaman ticari bir kaygı ile çalışmayacağız, maliyetleri düşürerek çiftimize katkı sağlayacağız. Amacımız rekabet değil, vatandaşlarımızın ürünlerini alıp pazarlayarak, çiftçilerimizin maliyetlerini azaltmaktır. İl dışından yem gelmesini engelleyip ürettiğimiz yemleri işleyip çiftçilerimize kazandırabilmektir. Sivas Belediyesi, Sivas İl Özel İdaresi ve Kayseri Şeker ile bir güç birliği yaptık. İlerleyen dönemde de yeni fabrikaları şehrimize kazandıracağız. Buradan çok sayıda vatandaşımız istifade edecek, ekmek yiyecek. Sivas adeta tarım ve hayvancılığın merkezi olacak. Ciddi bir hareketlilik yaşayacağız. Bu fabrikaların ilimize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!