USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK?

?TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK?

?TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK?
13-02-2018 06:00
Google News


FATİH TABUR
Vali Davut Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) 20 Ocak´ta Suriye´nin kuzeybatısında bulunan Afrin´e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Vali Gül, harekatın önemine değindi.
Afrin kahramanları başta olmak üzere şehadet şerbetini içen tüm Mehmetçik´e Allah´tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Vali Gül, "Barışa riayet eden ülkelerin başında Türkiye geliyor ama biz hem yurt içinde hem de yurt dışında terörle mücadele ediyoruz. Terörle mücadele ederken de sadece bir örgütle değil birden fazla örgütle mücadele ediyoruz. Çok şükür yurt içinde son 2 yıldır inisiyatif tamamen güvenlik güçlerimize geçti. Teröre destek veren belediyeler ve buna benzer oluşumların ortadan kaldırılmasıyla artık nerede bir terörist varsa oraya müdahale etme şansını yakaladık. Fakat bizim sınırlarımızın dışında yeni yapılar, yeni devletçikler oluşturmaya çalışıyorlar. Bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti için bir tercih değil zorunluluk. Biz bu müdahaleyi şimdi yapmazsak 3 ay sonra, 6 ay sonra ülkenin içerisinde kendi güvenliğimizi sağlayamayız" dedi.

"BAĞLASALAR DURMAYIZ"
Zeytin Dalı Harekatı´na Türkiye´nin bütün illerinden destek geldiğini anımsatan Vali Gül, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Çünkü herkes biliyor ki bu bir zorunluluk. Bizim gidebileceğimiz başka bir yer yok. Bunlar bizim kapımızın önüne kadar geldiler. Dolayısıyla da bizim oradaki mücadelemiz tamamen terörle mücadele. O bölgede terörle ilgili unsurlar kalktıktan sonra bizi bağlasalar orada durmayız. Türkiye Cumhuriyeti´nin toprakları bize yeter de artar bile. Biz, kendi ülkemizin sınırlarında barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Bu bizim hem uluslararası zorunluluktan doğan hakkımız hem de meşru müdafaa. O açıdan da Allah güvenlik kuvvetlerimize, Mehmetçik´e güç kuvvet versin. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın önderliğinde bu mücadele devam ediyor ve devam edecek. Vatandaşın da hemen hemen yüzde 100´üne yakını  bunu destekliyor, dua ediyor. Canı ile malı ile de buna katkı sunmak istiyor. Çok şükür Mehmetçik´in herhangi bir ihtiyacı yok. Zaman zaman bize ayni yardım göndermek istiyorlar. Bunlara hiç gerek yok. Dua etseler yeter.  Yardım toplama gibi bir organizasyon yok. Bazen art niyetli kişiler vatandaşlarımızın duygularını istismar da edebilir. Buna ihtiyaç  yok ama ihtiyaç olursa nasıl Kurtuluş Savaşı´nda, Çanakkale´de  milletten yardım istenildiyse gerekirse yine istenir. Çok şükür devletin, milletin, ordunun imkanları buna yetiyor."

/resimler/2018-2/12/1526177409856.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!