USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TERÖRİST İSRAİL ANCAK GÜÇTEN ANLAR KUDÜS İÇİN

TERÖRİST İSRAİL ANCAK GÜÇTEN ANLAR KUDÜS İÇİN

TERÖRİST İSRAİL ANCAK GÜÇTEN ANLAR KUDÜS İÇİN
01-08-2017 05:00
Google News


MUHAMMET DEMİR

Türkiye önceki gün tarihi bir gün yaşadı. Yüzlerce STK´nın destek verdiği ?Büyük Kudüs Mitingi?, 1980´de Konya´da ortaya konan inancın yeniden şahlanışı olarak tarihe geçti. Saadet Partisi´nin öncülüğünde çok sayıda STK´nın destek verdiği Büyük Kudüs Mitingi´nde yüz binler kıyama durdu. Anadolu´nun ve İstanbul´un dört bir yanından gelip ilk kıblesine sahip çıkan inanmış yürekler, zalime korku salıp mazluma umut oldu.

 

FİLİSTİN´İN GÖZÜ YENİKAPI´DA

 

Büyük Kudüs Mitingi´nde yaptığı konuşmasına Mehmet Akif´in ?Zulmü Alkışlayamam? şiiri ile başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ?Muhterem kardeşlerim, inanıyorum ki, bugün Gazze´nin, Batı Şeria´nın, Ramallah´ın, Kudüs´ün gözü bu meydanda. Halid Meşal´in, İsmail Heniye´nin, Kudüs muhafızı Raid Salah´ın, Mahmud Abbas´ın gözü, yüreği bugün bu meydanda. Mescid-i Aksa´ya Siyonist çizmesi girmesin diye mücadele ederken şehit olan kardeşinin cenazesini defnettikten sonra, üstünün başının kanıyla şehit olma nöbetine koşan koca yürekli mücahit ve mücahidelerin gözü burada. Haktan ve hakikatten yana olanların, ufukta bir umut ışığı arayanların gözü bu meydanda. İnanıyorum ki bu meydana baktıkça yürekleri ferahlıyor. İyi ki Türkiye var, iyi ki İstanbul var, iyi ki bizleri unutmayan kardeşlerimiz var diye heyecanlanıyor, gözyaşı döküyorlar. Çünkü bu meydanda, ?Filistin işgal altındayken ben nasıl uyuyabilirim´ diyen Selahaddin-i Eyyubi´nin torunları var. ?200 bin kişilik Bizans ordusu bize doğru yaklaşıyor´ denildiğinde, 20 bin kişilik ordusuna bakıp, ?Biz de onlara yaklaşıyoruz´ diyen Alparslan´ın torunları var. ?İman varsa imkân da vardır´ diyen Necmettin Erbakan´ın talebeleri var? diyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti.

 

 

 

KUDÜS İSLAM BİRLİĞİ´NE GİDEN YOLUN MİHENK TAŞIDIR

 

Kudüs´ün İslam Birliği´ne giden yolun mihenk taşı olduğunu belirterek,  Milli Görüş´ün Kudüs davasını hep gündemde tuttuğunu söyleyen Karamollaoğlu, ?Milli Görüşçüler olarak bizler, Kudüs´ü her zaman İslam Birliği´ne giden yolun mihenk taşı olarak gördük. Bu sebeple Milli Görüş hareketini başlattığımız ilk günden itibaren, hep Kudüs´ü ülkemizin ve dünyanın gündeminde tutmak için, her sene Kudüs Mitingleri yapmayı önemli bir görev olarak gördük? dedi. Rahmetli Erbakan Hocanın daha yola yeni çıkarken 1969 yılında Konya´da gerçekleştirdiği ilk mitingin Kudüs Mitingi olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, ?Milli Selamet Partisi´nin kapatılmadan önceki son mitingi de Kudüs için tertip edilmişti. Çünkü bütün ihtilaflarımıza rağmen, İslam dünyasının üzerinde tartışmasız ittifak ettiği tek konu Filistin´dir, Kudüs´tür, Mescid-i Aksa´dır. Gazze´de patlayan bir bomba Dakka´dan Abuja´ya, Kuala Lumpur´dan İslamabad´a, Jakarta´dan Kahire´ye, Şam´dan Cidde´ye, Tahran´dan İstanbul´a aynı acıyla yürekleri yakmaktadır? dedi.

 

BİZ, ZALİMLERİN ZULMÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

 

Karamollaoğlu, ?Bizler, elhamdülillah Müslüman´ız. Ve bizler hakkın, adaletin hâkim olduğu bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Bizler sömürünün olmadığı, herkesin insanca yaşama hakkına kavuştuğu bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Gazze´deki, Kabil´deki, Şam´daki, Bağdat´taki yetimler kadar Washington´un, Londra´nın, Paris´in varoşlarına terk edilmiş evsizlerin de mücadelesini biz veriyoruz? diye konuştu. Karamollaoğlu, ?Bizler Hz. Ömer´in, Selahaddin-i Eyyubi´nin Kudüs´e yürüdüğü gibi yürüyoruz. Sultan Fatih´in Bizans´a yürüdüğü gibi yürüyoruz. Hz. Musa´nın Kızıldeniz´e yürüdüğü gibi yürüyoruz. Çünkü biz, zalimlerin zulmünü ortadan kaldırmak, mazlumları kucaklamak için mücadele ediyoruz? dedi. Kudüs´ün önemine de değinen Bilge Başkan, ?Konumu, tarihi ve manası ile öne çıkan şehirler vardır. İnsanlığa yol gösteren önderler bu şehirlerde yetişmiş, hak ve adalete insanlığı bu yerlerde davet etmişlerdir. Kudüs bu şehirlerin en önemlilerinden biridir. Bu itibarla Kudüs, sadece bir şehir, bir mekân, mukaddes bir belde değil ulvi bir dava ve vazgeçilmez bir sevdadır? diye konuştu.

 

 

 

KÜRESEL KUŞATMAYA KARŞI KÜRESEL DİRENİŞ

 

Kudüs´ün Siyonizm tarafından topyekûn olarak kuşatması ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu kuşatma aynı zamanda küresel bir kuşatmadır. Bu küresel kuşatmaya ancak küresel bir direnişle karşılık verebiliriz. Bu yüzden zaman konuşma zamanı değil çok çalışma ve şuurla hareket etme zamanıdır. İhtilaflarımızı, farklılıklarımızı kaşıyarak değil ittifaklarımızı güçlendirerek bu kötü gidişatı engelleyebiliriz. Kudüs´ün kurtuluşu için lafa değil icraata ihtiyacımız var. Çünkü ırkçı emperyalizm laftan değil ancak ve ancak güçten anlar. Bu itibarla, başta kendi coğrafyamız olmak üzere bütün insanlığa barış ve huzuru getirecek olan İslam Birliği´nin kurulmasını bir an evvel gerçekleştirmeliyiz.?

 

KUDÜS, İNSANLIĞIN ADETA TURNUSOL KÂĞIDIDIR

 

Mescid-i Aksa´nın, ümmetin ortak şuuru olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, ?Mescid-i Aksa, Peygamber Efendimizin miraca çıktığı ulu mekândır. Hakka açılan kapı, zulme karşı direniştir. İlk kıble, ilk istikamettir. Ama hepsinden önemlisi Arap´ıyla, Acem´iyle, Sünni´siyle, Şii´siyle, hepimizin ortak şuuru, ortak paydasıdır. Kudüs, insanlığın adeta turnusol kâğıdıdır. Tarihi hakikatler göstermektedir ki, Kudüs´e hâkim olan yeryüzüne hâkim olmuştur. Kudüs´e zulüm getiren yeryüzünü kana bulamış; barış ve huzur getiren yeryüzünde hakkı ve adaleti hâkim kılmıştır? dedi.

 

HANİYE: SİZE OLAN UMUTLAR ÇOK BÜYÜK

Büyük Kudüs Mitingine telekonferansla bağlanan Hamas Lideri Haniye, ?Bu büyük mitinge Türkiye´de Kudüs için kucak açtınız. Sizlere Beytü´l Makdis´ten selam ediyorum. Siz, ümmetin mesajını tüm dünyaya ilettiniz. Tarihin şahane sayfalarına bakarsak orada Osmanlı´nın eminliğini, adaletini görürüz. Abdulhamid Han diyordu ki; ? Vücudumun parça parça kesilmesi, Kudüs´ün parçalanmasından daha hayırlıdır.´ Siz de bugün aynı şekilde Aksa için, Kudüs için kendinizi feda etmeye hazır olduğunuzu ispat ediyorsunuz. Kardeşlerim, son olayların ardından bir zafer kazandık. Bu zafer sadece Filistinlilerin değil, Ümmetin zaferidir. Allah´ın izni ile yaş sınırı ve elektronik kapılar kaldırıldı. Biz, Türkiye´deki milyonların duruşunu görüyoruz. Biz, bu güç ile diyoruz ki; Kudüs mücadelesi işgalciler gidene kadar bitmeyecektir. Bunun için sizden yardım istiyoruz. Devlet nazarında destekler bekliyoruz. Değerli kardeşlerim, duruşunuzu bozmayın. Size olan umutlar çok büyüktür. İnşallah bir gün Mescid-i Aksa´da beraber namaz kılacağız.  Son saldırıda bile Türk kardeşlerimiz bize yardımcı oldular. Size, bilhassa Milli Görüş hareketine ve Saadet Partisi´ne teşekkür ediyorum. Rabbim gücünüzü arttırsın, Allah yardımcınız olsun? diye konuştu.

SİVAS´TAN YOĞUN KATILIM OLDU

Yeni kapıyı dolduran yüz binlerce kişinin arasında, Sivas´tan giden duyarlı vatandaşlar da vardı. Saadet Partisi Sivas İl Başkanlığı, AGD ve MGV Sivas İl Başkanlıkları, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş; Büyük Kudüs Mitingi için Cumartesi akşamı Sivas´tan yola çıkıp yeni kapıdaki yerlerini aldılar.

/resimler/2017-7/31/1714598827876.jpg

/resimler/2017-7/31/1715345234264.jpg/resimler/2017-7/31/1715501172000.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!