USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ters Etki Yapabilir--Video

Ters Etki Yapabilir--Video

Ters Etki  Yapabilir--Video
11-03-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 1´inci Kariyer Günleri programı düzenlendi.

Valilik ve Belediye Başkanlığının yanı sıra birçok kamu kurumunun himayesinde düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Kültür ve Turizm İl Müdürü Teoman Karaca, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, il protokolü, dekanlar, müdürler, akademisyenler ile turizm firması temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kadı Burhanettin Kültür Merkezi´nde saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış  konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç gerçekleştirdi.

Turizm sektörünün öneminden bahseden Dekan Koç, ?Bir sektör hayal edin, kültürel değerleri korusun ve gelecek nesillere aktarsın. Bir sektör hayal edin, sevgi ve saygıdan bahsetsin, insanları ve toplumları kaynaştırsın, doğayı korusun, adına ?bacasız sanayi´ densin. Bahsettiğimiz sektör turizm sektörüdür? dedi.

SİVAS´TA İLK DEFA DÜZENLENİYOR

Turizm sektörünün dört önemli sacayağından oluştuğunu kaydeden Dekan Koç, ?Bunlardan ilki turisttir. İkincisi turistleri binlerce kilometre uzaktan kendine çeken destinasyonlardır. Üçüncüsü turistlerin ihtiyaçlarını karşılayan işletmelerdir. Dördüncüsü işletmelerin arka planı, görünmez kahramanı nitelikli insan gücüdür. Turizm kariyer günleri, bu dört sacayağından üçünü bir araya getiren platformlardır. Bugün Sivas´ta ilk defa düzenlenecek olan turizm kariyer günlerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gururu yaşamamızda emeği geçen Sayın Valimiz Salih Ayhan´a, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız´a ve diğer devlet erkanına şükranlarımı sunuyorum. Bu turizm günlerinin şehrimize, ülkemize katkı vermesini temenni ediyorum? dedi.

İŞKUR´UN SEKTÖR ÇALIŞMALARI

HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Turizmin ülkemizde ve ilimizde personel akışı açısından en yoğun sektörler arasında yer aldığını dile getiren İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde bu sektöre en yüksek düzeyde fayda sağlamaları gerektiğini kaydetti. İl Müdürü Canpolat, daha sonra İŞKUR´un turizm sektörüyle ilgili çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İŞKUR İl Müdürü Canpolat´ın ardından konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca da  inanç turizminin önemine dikkat çekti.

?ŞEHRİMİZE KATKILAR SUNACAK?

Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç ise üniversitelerin bir görevinin de teoriyle pratiği buluşturmak olduğunu hatırlatarak ?Salonda alaylılar var ama mektepliler de var. Bu işin teorisini yapan hocalarımız ve öğrencilerimiz. Mutlaka her iki grubunda birbirlerine verecekleri katkılar var. Dolayısıyla 1´inci Kariyer Günlerini çok değerli buluyoruz. Hem şehrimize hem ülkemize çok güzel katkılar sunacağını düşünüyoruz. Bu anlamda böyle güzel bir organizasyona katkı sağlayan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Şu an 25 firmanın bu programa iştirak ettiğini söylediler. Bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağını düşünüyorum.? şeklinde konuştu.

Programda konuşan Vali Salih Ayhan ise geçtiğimiz yılın Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümü olması hasebiyle şehrimizde ciddi hareketlilik yaşandığının altını çizerek ?Yüksek hızlı trenin de inşallah bu sene Sivas´ımıza gelmesiyle beraber çok güzel bir hareketlilik olacak. Bu sosyal hareketlilik, ekonomik hareketlilik, eğitim hareketliliği ile beraber turizm paydaşlarımız ciddi bir kazanım elde edecekler ama buna hazırlıklı olmak lazım. Ben hep şunu söylüyorum: Eğer hazırlıklı olmazsak, altyapımız buna hazır olmazsa, mental olarak buna hazır olmazsak bu ters etki yapabilmektedir. Türkiye de yüksek hızlı trenin gittiği yerlerde tam 10 kat hareketlilik olmaktadır. Buna üniversitemizin, kurumlarımızın, sektörde olanların hazırlıklı olması lazım. Bu turizm platformu bunun ilk ayakları oldu ve üniversitemiz de bu işin içerisinde etkin ve aktif bir şekilde yer almaya başladı. Sivas´ımızın 2009 yılına baktığımız zaman yatak kapasitesi 537 iken şu an 6 bin civarında. Dolayısıyla yapı olarak da çok da iyi bir noktaya gelmişiz. Hazırlıklı olmamız lazım? açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!