USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?THK, Savunma Sanayimizin Yüz Akıdır?

?THK, Savunma Sanayimizin Yüz Akıdır?

?THK, Savunma Sanayimizin Yüz Akıdır?
18-02-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Sebahattin Erbıyık ve kurum üyeleri THK´nın 94´üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.

Çelenk sunma töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Erbıyık, THK´nın kuruluş sürecine değindi.

THK´nın ilim ve fennin gelecekte toplumlar üzerinde oynayacağı rolü iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk´ün direktifleriyle 16 Şubat 1925 yılında kurulduğunu anımsatan Başkan Erbıyık, ?Devletimizin himayelerinde kamu yararı gözetilerek kurulan kurumun ilk ismi Türk Tayyare Cemiyeti olup 1935 yılında Türk Hava Kurumu adını almıştır. Havacılık faaliyetlerinin savaşta ve barıştaki önemini milletimize benimsetmeyi görev bilen  Türk Hava Kurumu; 94 yıldır uzun ve ince bir yolda, amacından ödün vermeden, fedakarca ve vefakarca  çalışmalarını aralıksız ve azimle sürdürmektedir. Bu mümtaz kurumu bize emanet eden ve bu güne kadar gönülden emek ve yardım eden herkese minnettarız ve şükran borçluyuz. Şan ve şerefle Türk milletine; havacılık alanında bilimsel ve çağdaş anlamda hizmet veren Türk Hava Kurumu´nun, 94. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Gökyüzündeki meşalesi hiç sönmesin. Çalışmaları ve başarıları ebedi devam etsin? dedi.

?ÜLKEMİZİN HİZMETKARI?

?Türk Hava Kurumu, milletimizin gökyüzündeki temsilcisi ve geleceğe uçan genç kanatlarıdır? diyen Başkan Erbıyık, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Türk Hava Kurumu, gençlerimizi gökyüzünün mavisiyle buluşturmaya azimli ve kararlıdır. Açtığı kurslar ve faaliyetler ile havacılık tutkusunun yegane aşısıdır. Kurumumuz; Uluslar Arası Havacılık teşkilatında (FAİ), ülkemizi temsil etmekte olup havacılık sertifikası vermeye yetkilidir. Yine ülkemiz genelinde sivil havacılık ile sportif ve turizm amaçlı havacılık faaliyetlerinin öncüsü olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Yurdumuz genelindeki şubeleri vasıtasıyla, açtığı model uçak kurslarıyla toplumumuzun tüm kesimleriyle kucaklaşmaktadır. Model uçak kursları; boş zamanların iyi değerlendirilmesinin tek ilacıdır. Halkımızın değerli fitre, zekat, kurban derisi ve diğer bağışlardan elde ettiği gelirlerle havacılığın her türlü eğitim çalışmalarını, ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Bunlara ilaveten yine bu gelirlerinin büyük bir kısmı ile vatanımızın ve ormanlarımızın korunması için yangın söndürme uçakları, hasta ve acil yardıma muhtaç insanlarımızın, sağlık merkezlerine süratle ulaştırılması için ambulans uçakları, acil işler için hava taksi uçakları, uçan hava balonları satın alarak devletimizin ve milletimizin emrine sunmaktadır. Kısaca hayati, acil, önemli ve stratejik konularda ülkemizin hizmetkarıdır.?

?BAŞARININ MİMARI TÜRK HAVA KURUMU´DUR?

Kurumlarının temel felsefesinin  halktan aldığı yardımları, kamu yararına sunmak olduğunu dile getiren Başkan Erbıyık, ?Gençlerimizi ve halkımızı mutlu etmeyi ve onlara havacılığı sevdirmeyi, ilke ve vizyonumuzun gereği olarak görmekteyiz. Kurumumuzun  uzay ve havacılık bilimine hizmet eden ve bu bağlamda lisans ve lisansüstü eğitim veren Ankara ilimizde, Uzay ve Havacılık Üniversitesi bulunmaktadır. Üniversitemiz yaklaşık 20 civarında eğitim uçağına sahiptir. Türk Hava Kurumu kendisine bağlı 5 eğitim merkezi ile gençlerimizi, havacılığın her alanında gökyüzünün mavisiyle buluşturmaktadır. Sivil havacılık sektörüne pilot ve teknik personel yetiştirmede öncüdür. Havacılık eğitimlerinde ustadır. 2020 Dünya Havacılık Olimpiyatları´nın ülkemizde yapılması gurur vericidir. Olimpiyatların ülkemizde yapılması tesadüfi değildir. Başarının mimarı Türk Hava Kurumu´dur. Türk Hava  Kurumu, envanterindeki donanım gücü ve yetişmiş teknik personeli, etkili, verimli  ve istikrarlı çalışmaları, güvenilir  olma özellikleri ile uluslar arası alanda saygındır ve ünlüdür. Türk Hava Kurumu; havacılık faaliyetlerinin öncüsü, savunma sanayimizin destekleyicisi ve yüz akıdır. Kısaca kendini milletine adamış gönüllülük esasına göre severek görev yapmaya inanmış insanların oluşturduğu, tarihi vizyonu ve misyonu olan devletimizin himayelerinde kurulmuş bir dernektir? açıklamasında bulundu.

?GÖREVİMİZİN KUTSALLIĞINI VE ÖNEMİNİ BİLİYORUZ?

Kurumlarının Sivas´a ambulans helikopterin kazandırılmasında büyük çabası olduğunun altını çizen Başkan Erbıyık, ?Bu vesile ile Sivas şubesi olarak genel merkezimize teşekkür ediyoruz. Vatan-millet yolunda, havacılık kolunda, görevimizin kutsallığını ve önemini biliyoruz. Sivas ili, model uçak kurslarında ülkemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Ayrıca ilimizde açılan model uçak kurslarında yetişen gençlerimiz; bu bağlamdaki ulusal ve uluslar arası tüm yarışmalarda takdire şayan başarılar elde etmişlerdir. İlimizde, havacılığa gönül veren öğretmenlerimiz sayesinde, havacılık tutkunu gençlerimiz başarılarına başarı katmaktadır. Bu vesileyle başta öğrencilerimize, bunları yetiştiren model uçak öğretmenlerimize, havacılık kulübümüze, okullarımızın yöneticilerine, velilerimiz ile bu yarışmaları tertipleyen ve katkı sağlayan Türk Hava Kurumu´na destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Kurtuluş destanımızın 100´üncü yılında Sivas´ta yapılacak 100´üncü yıl etkinliklerinde, kurum ve şube olarak verilecek her türlü göreve ve talimata, imkanlarımız ölçüsünde hazırız. Bu kutsal vatanı canları bahasına kurtaran ve yurt yapan Atatürk´ü,  tüm şehitlerimizi, şanlı ecdadımızı saygıyla ve minnetle anıyor, eserlerini bağrımıza basıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

/resimler/2019-2/17/1733114966480.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!