USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turizim zenginliklerimizi hakkıyla değerlendirmeliyiz

Turizim zenginliklerimizi hakkıyla değerlendirmeliyiz

Turizim zenginliklerimizi hakkıyla değerlendirmeliyiz
02-11-2017 05:00
Google News


ANKARA

Turizmde Türkiye´nin çok zengin bir arşive sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu zengin arşive sahip olmamıza rağmen acaba turizmdeki bir çekim alanı dört dörtlük oluşturamayışımızın eksikleri nelerdir bulup çıkarmamız lazım" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE BİR AÇIK HAVA MÜZESİ
"Türkiye´nin bir açık hava müzesi olmasıyla övünmek elbette hakkımızdır" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama asıl olan bu zenginliği hakkıyla değerlendirmektir. Son yıllarda Anadolu´daki şehirlerimizde bu doğrultuda atılan bazı ümit verici adımlar var" dedi.
Konuşmasında Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası´nı da unutmayan Erdoğan, "Sivas´taki Divriği Ulu Cami sanat değeriyle öylesine nadide bir eserdir ki inanın başka bir ülkede olsa yılda milyonlarca ziyaretçi çeker" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, şunları kaydetti:
"Örneğin, Gaziantep gastronomi alanında UNESCO yaratıcı şehirler ağına katılmıştır. Şanlıurfa´nın müzik alanında yaptığı başvurusu kabul edilmiştir. Pek çok şehrimiz kendileriyle özdeşleşmiş ürünlerine sahip çıkarak coğrafi işaretlerini almaya başlamışlardır. Sahip olduğumuz Malatya kayısısından, Adana kebabına, Isparta halısına kadar gerçekten çok zengin güzelliklere önce sahip çıkıp tescillemeli ardından da tüm insanlığın hizmetine sunmalıyız."
2018 yılının Truva Yılı ilan edilmesinin eksikliği giderme yolunda atılacak adımlar için bir fırsat, vesile haline dönüşmesini ümit eden Erdoğan, "Aynı şekilde Sivas´taki Divriği Ulu Cami sanat değeriyle öylesine nadide bir eserdir ki inanın başka bir ülkede olsa yılda milyonlarca ziyaretçi çeker. Karadeniz´in yayları yeni yeni keşfedilen turizm değerimizdir. Terör sorunu tamamen sona erdiğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu´muzdaki dağların, ırmakların, vadilerin, her birinin birer turizm yuvası haline geleceğine inanıyorum. Tabiat turizmi konusunda markalaşmaya uygun pek çok değere sahibiz. Anadolu´nun dört bir yanında değerlendirilmeyi bekleyen bunlar gibi nice tarihi kültürel, doğal kıymetlerimiz var. Biz İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelini dahi tam olarak kullanabilmiş değiliz. İstanbul ülkemize gelen turist sayısını, tek başına ağırlayabilecek potansiyele sahip bir şehrimizdir. Bunun yanında İzmir´den Bursa´ya Hatay´dan Erzurum´a kadar hakkıyla değerlendiremediğimiz nice şehrimiz var. İnşallah turizm politikamızı bu yönde geliştireceğiz" şeklinde konuştu.
"TURİZMDE ARTIK YÜKSELİŞ DÖNEMİDİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ekonomi ve istihdama katkısıyla ülkemiz için vazgeçilmez bir sektör olan turizmde artık yükseliş dönemidir. Devletimiz tüm imkânlarıyla sektörün yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir. Türkiye´nin potansiyeli öyle büyüktür ki ihracatta olduğu gibi turizmde de kaybettiğimiz pazarların kat be kat büyükleri hemen bir el uzatımı mesafede bizi beklemektedir. Değişen dünya ile birlikte değişen bir turizm algısı var. İnsanlar artık sadece eğlenmek hoş vakit geçirmek için bir ülkeden diğer bir ülkeye gitmiyorlar. İnsanlar artık lezzetli bir yemeği tatmak kadar o yemeğin nasıl yapıldığını da görmek, tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar iyi bir müzik dinlemek kadar o müziğin nasıl icra edildiğini de görmek, sanatçılarla tanışmak vakit geçirmek kendi sanat anlayışlarına yeni renkler katmak istiyorlar. Bu yüzden turizmi belirli alanlarla kısıtlamak mümkün değildir. Doğa turizmi kadar gastronomi turizmi de adı giderek daha sık anılan ve rağbet gören bir turizm çeşididir. İnanç turizmi, termal turizm, sağlık turizmi gibi yeni alanların süratle geliştiğini görüyoruz. İnsanlar artık sadece dinlenmekle, gezmekle yetinmiyor gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak tanımak tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralarda biriktirmeye önem veriyorlar. Bu büyük bir değişimdir. Şayet doğru şekilde değerlendirebilirsek bu yeni turizm anlayışından en karlı çıkacak ülkede biziz. Dünya da başka hangi ülkede ülkemizdeki gibi zengin bir mutfak kültürü tecrübesi elde edilebilir. Başka hangi ülkede bizdeki kadar zengin müzik çeşidiyle folklor kültürüyle karşılaşılabilir. Bizimle aşık atabilecek denizi bir başka, yaylaları, dağları ovaları bir başka hele hele insanı daha bir başka güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir."(İHA)

/resimler/2017-11/1/1807003836603.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!