USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TURİZM SEKTÖRÜNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ

TURİZM SEKTÖRÜNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ

TURİZM SEKTÖRÜNDE CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ
28-02-2018 06:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Kış Turizmi temalı ´Uluslararası Sivas Turizm Kongresi´ne ev sahipliği yaptı. 9´u yabancı 23 üniversiteden gelen akademisyenlerin katıldığı kongrede önemli mesajlar verildi.
Sivas Valiliği öncülüğünde, Sivas İl Özel İdaremiz, Sivas Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ORAN Kalkınma Ajansı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Buruciye A.Ş.´nin katkılarıyla gerçekleştirilen kongrede, 9 farklı oturum yapıldı.
Oturumlarda; "Sivas Yıldız Dağı´nın Kış Sporları Turizm Merkezi İlan Edilme Süreci", "Dünya´da ve Türkiye´de Kayak Merkezlerinin Faaliyetleri", "Sivas İli Kış Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi", "Yüksek İrtifa Spor Kampı Merkezi Olarak Hizmet Verebilme Potansiyeli", "Yıldız Dağı´nın Peyzaj Mimarlığı Açısından İrdelenmesi", "Yıldız´ın Ranking ve Swot Analizi", "Sosyal Medyada Kış Turizmi" ve "Kış Otellerinin Yaz Stratejileri" olmak üzere birçok konuda akademisyenler tarafından bildiri sunuldu.
Kapanış oturumunda kongreyi değerlendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, kongre sayesinde eksiklerimizi görme ve vizyon belirlerken nitelikli karar alma yetisine sahip olduklarını ifade ederek, "Türkiye´deki turizm destinasyonlarının tüketildiği ve insanların yeni arayışlar içine girdiğini düşünüyorum. Sivas´ın da bunun için biçilmiş kaftan olduğu kanaatindeyim. Sivas; Divriği Ulu Camisi, Balıklı Kaplıcası, Medreseleri ve Sıcak Çermiği olmak üzere önemli imkânlara sahip. Doğal güzelliklerimiz de hakeza öyle. Turizm sektörü için yeni cazibe merkezi kesinlikle Sivas olacaktır" dedi.
"OTEL YAPILMASI İÇİN
YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ"
Konaklamaya dair yetersizliğinin hemen hemen her sunumda anlatıldığını söyleyen Kaya, "Henüz 3. sezonu olmasına rağmen kapasiteli ve nitelikli bir kayak merkezi hüviyetine hızla büründüğümüzü düşünüyorum. Kayak merkezinin 2 farklı bölgesinde otel inşa edilebilecek önemli yerler mevcut. İnanıyorum ki, o bölgelere nitelikli, fonksiyonel ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek oteller yapıldığında, tesis alt yapısına ilişkin eksikliğin büyük bir kısmını ortadan kaldıracağız. Yeni bir tesis olmasına rağmen gece ışıklandırması, suni karlaması, buz pisti ve güvenlik alt yapısı ile kayak tesisimizin nitelikli ve sektörde iddialı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"KIŞ TURİZMİ İLE TERMAL
TURİZM ENTEGRE EDİLECEK"
Yıldız Dağı´ndan, Sıcak Çermik´e ve havaalanına ulaşımın kolay gerçekleşebilmesi için yolun etüt ve projelendirme çalışmalarının başladığını belirten Genel Sekreter Kaya, "En kısa sürede ulaşımda yaşanılan veya yaşanılabilecek olan sorunları ortadan kaldıracağız. Ayrıca, Sıcak Çermik-Yıldız Dağı bağlantıları da sağlanacaktır. Sivas, kış turizmi ve termal turizmin bir arada olduğu önemli bir merkez haline gelecek. Yıldız Dağı´na ulaşım konusunda haksızlık yaptığımızı düşünüyorum. Uludağ´a gidenler bilir, 30 km yolun ne kadar zor ve meşakkatli olduğu açıktır. Bunanla beraber, dakikalarca araç konvoyunda beklersiniz" dedi.
"KONGREDEN ÇIKAN SONUÇLARI
DEĞERLENDİRECEĞİZ"
Fiyatlandırma hususunda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´nin diğer merkezlere göre avantajlı olduğunu da sözlerine ekleyen Kaya, "Reklam ve tanıtım alanlarına daha da ağırlık vereceğiz. İnternet sitemizi sürekli güncelleyeceğiz. Youtube ve sosyal medya mecralarından faydalanacağız. Paket turlar yapacağız. Peyzaj çalışması gerçekleştireceğiz. Farklı etkinliklerle Yıldız Dağı´nı daha da eğlenceli hale getireceğiz" şeklinde konuştu.
Başarılı ve yararlı bir kongreyi tamamladıklarını söyleyen ve başarının da ekip işi olduğuna vurgu yapan Mehmet Nebi Kaya, ´Uluslararası Sivas Turizm Kongresi´nin gerçekleşmesinde gayret gösteren herkese teşekkür ederek "Sivas Valiliğimize, Sivas Belediye Başkanlığımıza, Cumhuriyet Üniversitesine, Sivas İl Özel İdaresine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, ORAN Kalkınma Ajansına, kongreye Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde ev sahipliği yapan Buruciye AŞ´ye,  Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına, kongreye uzaklardan katılarak katkı sağlayan tüm hocalarımıza ve emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!